• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Peter I expedicija

Autor 9A6AA, 10. Siječanj 2005, 09:47:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

IOCAGrupa je inicirala prikupljanje skromnije donacije za zahtjevnu ekspediciju na antarktički otok Peter I (http://www.peterone.com/main.htm).
Želite li se svojim manjim prilogom priključiti skupini 9A operatora, koji će se naći na popisu donatora (http://www.peterone.com/p1help.html), javite se na 9a6aa@hamradio.hr.
Do sada su svoje donacije ponudili 9A3KB, 9A4MF, 9A8A, 9A3FO, 9A4KW, 9A2HW, 9A5K i 9A6AA, te je prikupljeno $210.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

"DX never sleeps..."

s56a

Moglo se nešto slično organizovati za VU4 posle tsunamija.

Iskrene čestitke za ovu brzu akciju.

73 de Mario, S56A

9A6AA

Zbog predviđenih oznosa (100, 250, 500,...) išli smo ciljano na $250, kako se akcija ne bi razvodnila.

Eventualno prikupljanje za VU4 ima drugi karakter, i trebamo znati sve parametre oko toga (kada je o radioamaterima riječ).

Pokrene li se nešto takvo, rado ćemo se odazvati.

U prvom slučaju došli smo na razrađeni sistem prikupljanja s poznatim ciljem, što jamči transparentnost...

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

N5CRO

Zaista dobar potez Emire,samo mi nije jasno na koji nacin su donacije bile prikupljene.Ustvari nisam vidio link sa HRS-a....Bilo bi dobro u buducnosti obavjestiti sve zaintersirane unaprijed.Iz naseg lokalnog kluba smo uspjeli poslati nekih $1000.00 mislim za NCDXF koja naravno sponzorira vecinu interesantnih ekspedicija.Mozda je vrijeme da se zaista osnuje Croatian dx club i Crodxfoundation...:)
73 Josip
73,Josip  N5CRO

Laissez Le Bon Temps Roulez

9A3KB

Mario, još uvijek imaš priliku organizirati pomoć za VU4 i susjede. Ništa se ne će pokrenuti samo od sebe.

Ni ovo se nije organiziralo samo od sebe već je to organizirao Emir (neka mi oproste što ne navodim i druge pokretače ove ideje, ako ih ima, jer ja to neznam).
I usput da spomenem - da nije 9A6AA i 9A5K trebalo bi nas još trinaeststorica da skupimo 250$. I što je najljepše i najvažnije za konačno zadovoljstvo, uplata je već otišla na bankovni račun expedicije što smo i mi sitni donatori mogli vidjeti.

Ako organizirš ovako "čist posao" za pomoć tsunami oštećenim radio amaterima i ja ću prvi uplatiti barem 10$.

Uz 73,
Boro 9a3kb

9A6AA

Bok Josipe,
Želja mi je bila da i na ovaj, makar simboličan način, proviram hrvatske radioamatere.
S obzirom da to nije bila službena ideja HRS-a, stvar sam inicirao na Forumu,  10 siječnja. Odnosno, dan prije toga poslao sam e-mail s tim prijedlogom na dvadesetak adresa 9A operatora, za koje sam smatrao da bi mogli biti zainteresirani. No, neki mi danas, kada sam već uplatio skupljeni iznos, javljaju da zadnjih par dana nisu ni pregledavali poštu. Članovi radikluba Zagreb dali su sinoć na klupskom sastanku veću podršku, ali sam se ograničio na tih $250.
Donacije su prikupljane uplatom na moj račun, iz ruke u ruku, poštanskim putem, dakle, na sve one načine koji kod običnih smrtnika izazivaju sumnju u poštenje. Zbog toga sam na mome webu http://www.inet.hr/9a6aa/3y0x/3y0x.htm i objavio preslik bankovne uplatnice, a Boba, K4UEE, zamolio da se na web-u expedicije Peter One, objave pozivne oznake 9A donatora (bez obzira na iznos koji su mi dali, a on je bio od $10 do $80). On je to i učinio.
Kako Hrvatska nije na popisu PayPal korisnika, najjednostavnije mi je bilo da prikupljeni iznos uplatim preko Zagrebačke banke, pa je taj transfer stajao dodatnih $40!
Ideja o utemeljenju Crodxfoundation nije loša. No, ne znam da li je u Hrvatskoj moguće sakupiti kritičnu masu za to.
Hvala na podršci.
73
9A6AA
"DX never sleeps..."

N5CRO

Emiire jos jednom cestitke za sponsorship...Naravno da je informacija vec bila kako kazes negdje na forumu,ali smo je propustili...?

Ideja!?....mozda bi bilo dobro kad se uplacuje regularna clanarina da se ukljuci i jedan mali dio novca za sponzoriranje raznoraznih ekspedicija po zelji.Ako svaki radio klub donira 10$....samo 10..hi to bi bilo vise nego dovoljno da mozda kroz koju godinu i napravimo nasu sopstvenu exp.negdje na pacifiku ili sl.U svakom slucaju oni koji trenutno idu na peter1 nisu ipak toliko bogati koliko neki misle....
:wink:
73 Josip N5CRO
73,Josip  N5CRO

Laissez Le Bon Temps Roulez

9A6AA

"DX never sleeps..."

s56a

Boro, 9A3KB, trenutno sam prezauzet poslom.  Verovatno znas da sam obezbedio 1.500$ ARRL Colvin donaciju za 2004 WWYC susret u Pazinu?

73 de Mario, S56A

9A4KL

9A6AA

Citat: "9a4kl"I ja sam za

Joke
Zabilježeno

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Kao što znate, expedicija na Peter One je odgođena za 2006. godinu. Iz donjeg e-maila, vidljivo je da svi oni koji su sudjelovali u donaciji ovoga projekta mogu "povući" svoja sredstva.
U ime IOCA Grupe, sredstva koja smo prikupili ostavio sam za istu expediciju sljedeće godine.

9A6AA

----- Original Message -----
From: Peter I Team
To: Recipient list suppressed
Sent: Thursday, March 03, 2005 7:15 PM
Subject: 2005 Peter I DX Club Financial Supporters

You are receiving this email because we have your address as the (or "a") contact for your DX Club; if it should go to someone else in your Club, please forward.

Dear 2005 Peter I DXpedition DX Club Supporters,

First, thank you for your financial support for the 2005 Peter I DXpedition.  As you probably know by now, unexpected (and sizeable) logistical problems caused us to postpone the DXpedition until next year.  You can see the appropriate Press Release at www.peterone.com/p1news14.html

But there's good news; plans are being made for the Peter I DXpedition to go forward early in 2006. We are writing you to ask your permission to retain your Club's contribution and apply it to the 2006 DXpedition.  

However, you do have an option of getting a refund if you choose.  We intend to close the books on the 2005 Dxpedition.  Everyone, including team members, DX Clubs and all other contributors will be offered a refund after deducting their pro rata share of the 2005 expenses.  This allows us to begin 2006 with a clean slate.

We are still in negotiations for the return of a large deposit made to the owners of the vessel, the Cavendish Sea and as a result the final costs of 2005 are still in question. It will be several months before we will know the bottom line. However, if you elect to take back your 2005 contribution, you should receive somewhere between 65% and 95% of your original contribution.  If you decide to leave your original contribution for 2006, your contribution will remain intact and be used for 2006 expenses.

If you wish to leave your contribution for 2006, you need take no action.  But if you'd like your Club's contribution refunded, just reply to this email and include your club's name, and a name and complete address for us to use.  We'll send you a pro rata refund when we close out the 2005 books.

Please understand this is a complicated situation. In an effort to treat all parties fairly,  we are offering everyone an opportunity for a refund.  However in all cases, we are hopeful that everyone reinvests into 2006.

Either way, thanks again for your support!

Bob Allphin, K4UEE
Ralph Fedor, KØIR
2005/2006 Peter I DXpedition co-Leaders
"DX never sleeps..."