• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Radio HRS u 2012.

Autor 9A1IW, 12. Studeni 2012, 19:46:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3VV

Ne znaš ti Emire poštu u Istri :-\ Eto, Adam na jednom kraju Istre dobio jučer ali do mene, na drugi kraj Istre, ni danas nije ništa stiglo. Znaš, ova je euroregija malo specifična :P Moglo bi se dogoditi da ni sutra ne stigne. Ili će oba broja zajedno, ali tamo negdje poslije Božića, a možda i Nove godine ??? Ne bi me uopće čudilo, čudit ću se ako sutra stigne ;D

PS: Zašto se ja sekiram? Sad sam otvorio e-mail i vidim da mi je još jučer stigao digitalni QST za prosinac o.g. :) Ma ću guštat' gledajući šarene slikice i reklame... ;D
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6AA

Citat: 9A3VV  u 15. Studeni 2012, 21:51:34
Ne znaš ti Emire poštu u Istri :-\ Eto, Adam na jednom kraju Istre dobio jučer ali do mene, na drugi kraj Istre, ni danas nije ništa stiglo....
Izgleda da još nisi upoznao Adama.
Časopis je danas u poštanskim uredima.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3VV

Mislim da smo jednom bili na druženju u Ročkom Polju ali se ne sjećam da smo razgovarali. Ako se našalio onda ništa, vidjet ćemo kada će časopis stići. Možda stigne zajedno sa papirnatim izdanjem QST 12/2012.

Off topic: pozdravi Marijana kada se nađete u Z6 ;) Nadam se da će biti džabnog krkanluka, čujem da on to jako voli. Mislim da je to njegov motto movens za aktivnost iz Z6 ;D
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A4QV

A neki nasi pozivni znakovi su se pojavili cak na dvije stranice članka posljednjeg QST-a, naravno o sagi o Z6 sa Kosova.
Ne razumijem čemu pisati o tome na dvije stranice šupljeg texta, dok je realnost sasvim druga.

Je li stigo časopis  ;D

QV

9A3VV

Citat: 9a4qv  u 16. Studeni 2012, 12:32:33
...
Je li stigo časopis  ;D

QV
Danas nije, sutra ziher neće, a ka' će ne zna se ;D Iđem sad pročitat' taj članak o Z6 oliti Bond Steel landu :P
73 Damir 9A3VV

9A4QV

9A3VV

Jok! ;D Mene si naš'o, ha? Neka, neka... ;)

Pročit'o sam ono iz Bond Steel landa ::)
73 Damir 9A3VV

9A7YY

9A3VV

Pa ovo je za krepat'! Tebi na Vis stigao, meni jok! Umag je valjda na drugom kontinentu!? :o Uuuupssss, zaboravijo ja da živim u euroregiji... Ođe ne važe rvacka pravila i zakoni ;D
73 Damir 9A3VV

9A6AA

Stigao časopis.

Na naslovnici izuzetno uspjela fotografija, Drage, 9A6NDD (člana RK HFF) tijekom njegove SOTA aktivacije.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4QV

Naravno, u zagradi je moralo biti napisano kojeg je kluba član jer onda to nije to...

3VV, ja mislim da ti nas za......š, tebi je to stiglo još i prošle sedmice sigurno, mislim na Časopis..
By the way, što se tiče onog drugog časopisa u digitalnom izdanju i Bond steel land, a čuj, lijeva strana je kao da si copy/paste Wikipediju o nastanku Kosova a desna strana kao da si copy/paste onoga što su napisali akteri te aktivacije na webu braneći se od napada.
Kako god, iako se autor svim snagama trudi ne zadirati u politiku što je kroz sam text i uspio, čitajući između redaka vidi se da je text "naručen" tj. da je krojen po mjeri izdavača.
U prilog tome ide i činjenica da je ta informacija tako brzo izašla u časopis a ako pogledaš zahtjeve koje se predstavljaju za objavljivanje članka u tom glasilu možeš pročitati da je potrebno i par mjeseci pa i do pola godine da se članak objavi....

Mnogo zanimljiviji su oni kolinearni delta loopovi za 40m, ono je dobar članak, dB ko u priči, 3el beam je mala beba prema onoj jednostavnoj anteni, to pročitaj, pusti ove priče za malu dječicu... 8)

QV

9A3VV

Stvarno, nije mi stiglo ništa osim digital QST-a, a kako sam u nekoj frci na brzinu sam pročitao samo to za BS land i zaključio što i ti. Bzvz ;)
73 Damir 9A3VV

9A3VV

Auuu, iznenadilo me pa nisam spremio rakete da puknem jedan vatromet večeras ;D Stig'o danas Radio HRS 2/2012 :) 8) Mašala ;) Prelistao sam ga i pročitao četvrti nastavak serije o antenama kojem bih dodao samo ovo: Radionica SRH je sedamdesetih godina prošloga stoljeća uz windom antenu D-4B (FD-4) radila i dipol W3DZZ i vertikalku DX-3B (GPA-30). Tako sam ja, zahvaljujući radionici SRH, imao izvanrednu vertikalku s kojom sam radio gotovo sve što sam čuo i jedan solidan dipol na 80 i 40 metara. Klupski je kolega sa D-4B razapetom između dva nebodera na visini 18-og kata pomeo ta četiri banda.

Jedno pitanje: zar se ne bi moglo u izvješćima - tablicama plasmana sa takmičenja objavljivati samo Top 10 u svakoj kategoriji plus zaseban pregled deset najuspješnijih 9A postaja po kategorijama, a za kompletnu listu dati link na web stranicu? To mi i u QST-u bode oči, kod njih su te liste zbilja beskonačne. Danas sigurno nema sudionika nekog kontesta koji nema doma računalo i pristup internetu.

Nadam se da sljedeći broj nećemo morati opet čekati pola godine.
73 Damir 9A3VV

9A4QV

Ma daj, zezaš, ozbiljno stig'o? Je'l ti to mene ....

Citat: 9A3VV  u 20. Studeni 2012, 21:14:13
Nadam se da sljedeći broj nećemo morati opet čekati pola godine.

S razlogom se dobro nadaš, slijedeći broj nećeš morati čekati pola godine, bit će to cijelu godinu, dakle, idući broj slijedeće godine, koja god bila  ;D
Pa i qst više nećeš dobiti za ovu godinu... sad čitaj polako da traje do 14.12. kad će ti stići January 2013 QST..

9A3VV

Časna pionirska, ne zezam ;D Nego, brine me što mi još nije stig'o papirnati QST 12/2012 ??? Ma, što se ja sekiram, ovo je Umag ::) Meni svojedobno reče mlada dama u jednoj umaškoj agenciji za nekretnine kada sam ju pitao je li oni ozbiljno misle s cijenom jednog kokošinjca: Ali, gospodine, pa ovo je Umag" gledajući me pri tome blago-telećim pogledom, zbunjena kako ja ne razumijem gdje se nalazim :P Od tada, kad god je nešto izvan pameti, kao umaška pošta na primjer, ja se sjetim te antologijske rečenice i odmah mi je lakše ;) Znam gdje sam...
73 Damir 9A3VV