• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kup Jadrana 2012

Autor 9A2VX, 01. Listopad 2012, 18:15:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2VX

Evo nam još jednog lijepog natjecanja!
Naravno, uza svu ljepotu kratkih KV natjecanja, u sebi nosi i uzbuđenja lokalne konkerencije klubova i pojedinaca.
Nadam se da ćemo se čuti u KJ 2012, te podijeliti bodove i množitelje (ja ću najvjerovatnije iz NV!)
Pozz Zvone

9A1AA

Da ne bude zabune. Kup Jadrana je tek za 12 dana, odnosno, 13. listopada 2012. godine.

Pravila natjecanja su na:
http://www.hamradio.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=1808&Itemid=813
73, Ivo 9A1AA

9A4OE

Jedan mali podsjetnik:

Citat: 9A5K  u 07. Listopad 2011, 10:40:40
Slažem se.
Na žalost, očito niti informacije na stranicama Ministarstva nisu uvijek najsvježije.

Kako god, budući je natjecanje sutra, vjerujem da smo ovim pojašnjenjem otklonili nedoumice što su množitelji, da ne mijenjamo tekst propozicija sada.

Za iduću godinu ćemo preformulirati tekst propozicija vezan uz lučke ispostave, odnosno oznake luka upisa i njihove poveznice s množiteljima u natjecanju,
čime će se otkloniti daljnje dileme po ovom pitanju.

U svakom slučaju, još jednom hvala na sugestijama.

Sretno u contestu!

73,
Krešo - 9A5K

došla i iduća godina.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A7ZZ

A hoće li se svi čuti i dobiti raport recimo iz Milne.Da se kladimo? ;).Doduše neću reći da se ni kod mene neki nebi čuli  ;D.I u nekim drugim lukama nema prijema iz nekih dijelova Ljepe naše.I onda bi to sve trebalo biti po ham-spiritu i regularno.Malo morgen!
Bolje zaobići-i to u širokom luku nego poslje sudjelovati u raspravi o selektivnom javljanju koja je uobičajena nakon "domaćih" kontesta.A sada bi se trebao pojaviti netko tko mi neće dati za pravo.I to malo morgen,neće ga biti jer svi znaju da je tako.Osim onih koji po zadatku moraju braniti ?????Takvi su pročitana knjiga pa nisu "in".
73 iz Broda na Savi-Viktor

9A5K

4OE: Propozicije su ostale nepromijenjene, novi KV manager će imati priliku za sve dorade koje će smatrati da su potrebne.

7ZZ: Viktore, ako želiš raditi contest radi, ako ne, ne. Niti mi se ne čujemo u nekim dijelovima RH kako treba, za luke ne znam. Ali to nije razlog da ne radimo, jer što se nas tiče, dođe nam kao odlična prilika za okupljanje i druženje, a ostalo kako bude. Prošle godine nas se okupilo 15-ak u after contest dijelu, a uz demonstraciju novih tarifa od strane Gregora, bilo je odlično. Sa contestom se uopće nismo zamarali.  :P

Sretno svima koji će raditi, a ostale molim da topic prepuste onima koji misle raditi u natjecanju, na čemu unaprijed zahvaljujem.

73,
Krešo - 9A5K

9A1IW

Citat: 9A5K  u 10. Listopad 2012, 11:04:04

7ZZ: Viktore, ako želiš raditi contest radi, ako ne, ne. Niti mi se ne čujemo u nekim dijelovima RH kako treba, za luke ne znam. Ali to nije razlog da ne radimo, jer što se nas tiče, dođe nam kao odlična prilika za okupljanje i druženje, a ostalo kako bude. Prošle godine nas se okupilo 15-ak u after contest dijelu, a uz demonstraciju novih tarifa od strane Gregora, bilo je odlično. Sa contestom se uopće nismo zamarali.  :P

Nisam radio prošli kontest, odlepršao sam na izložbu, no nakon ovog opisa "after partija" neću raditi ni Kup Jadrana - dolazim u goste! :-)
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A5K

Citat: 9A1IW  u 10. Listopad 2012, 11:34:20
Nisam radio kontest, odlepršao sam na izložbu, no nakon ovog opisa "after partija" neću raditi ni naredni - dolazim u goste! :-)

Kad smo kod opisa, da ne ostane sve samo na njemu, kažu da jedna slika vrijedi tisuću riječi.
Pa u tom stilu, nešto ima i ovdje: http://picasaweb.google.com/zabok.9a0z/KupJadrana201110

Osim toga, ove godine imamo i razlog više za dobro raspoloženje, budući smo nedavno potpisali Ugovor o korištenju jedne lokacije u lokatoru JN76WE (tnx 9A6LAT), pa se nadamo da ćemo iduće godine biti i od tamo malo aktivniji.

73,
Krešo - 9A5K

9A7ZZ

Krešo,
neznam zašto takav odgovor.I 4OE te lijepo podsjetio na nešto i tada se nije spominjao novi kv menager ili sl.Fino odgovoriš čovjeku da je to samo još jedno neispunjeno i neodrađeno obečanje i točka.Što ima veze,ni prvo ni zadnje. ;)

A i u odgovoru meni koji baš nije bez nervoze (valjda zato što si svjestan da je tako)nisi bio otvoren do kraja.Nemam ja ništa protiv druženja,niti vašega niti ikoga drugoga,dapače.Ja to nisam ni komentirao,pa i sam si komentirao o selektivnom javljanju u kontestima.Nemoj mi samo reći da nisi svjestan da neki znakovi nemaju ni 0 (nula) ne posto nego promila da se u ovome takmičenju nađu u logu određenih.Nećemo naglas ali svi znaju o kome se radi.Zašto si se ti onda javljao u topicu kada u nečemu takvome ne sudjeluješ,to znam sigurno.A i zašto netko nebi mogao komentirati natjecanje pod patronatom HRS-a iako u njemu ne sudjeluje,pogotovo ako je član istoga.
Zbog toga tvoja molba o nejavljanju u topicu onih koji ne sudjeluju što se mene tiče ima negativan odgovor.Ne samo za ovaj topic,nego za svaki u kojemu me bude volja nešto kometirati.

9A5K

Viktore,

varaš se. Nemam ništa protiv rasprave o propozicijama ili bilo čemu drugome, dapače.

Ali svake godine raspravljamo o istim temama, najčešća su pitanja od ljudi koji u natjecanjima uopće ne sudjeluju, ali se uhvate neke točke ili zareza u nečemu i najčešće od buhe naprave slona.
Naravno da je svačije pravo pitati što god želi, ali stvarno više nemam ni snage, ni volje, ni vremena, a ni namjere u tome sudjelovati.

Što se tiče promjene propozicija, mijenjat će ih ako treba, sigurno netko drugi, kako sam i napisao.
Ja to očito nisam stigao napraviti ove godine, a novim snagama želim puno uspjeha i još više dobrih živaca.

73,
Krešo - 9A5K

P.S. Kako misliš da ja ne sudjelujem u natjecanju?

9A1IW

Citat: 9a7zz  u 10. Listopad 2012, 11:49:51
Pa i sam si komentirao o selektivnom javljanju u kontestima.Nemoj mi samo reći da nisi svjestan da neki znakovi nemaju ni 0 (nula) ne posto nego promila da se u ovome takmičenju nađu u logu određenih.Nećemo naglas ali svi znaju o kome se radi.

Čemu uopće rasprava o tome? Ako se netko ne želi nekome javiti, to je njegovo pravo i nema nikoga na svijetu koji će mu to pravo osporiti, a pogotovo dokazati da ga dotični u biti "nije čuo". Fer ili ne, no idealiziranje uvijek pada na ispitu pred nečijim osobnim izborom i privatnim razlozima. Takmičenje je takmičenje, hobi i zabava, nije "RMZO" vježba, pa da je nastao problem funkcioniranja mreže i ugrožavanje ljudskih života i imovine.
Po meni su propozicije OK i ovakvi marginalni "incidenti" nisu razlog za izmjene. Ako netko ne odradi jednu ili dvije veze, pa neće svijet stati!
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A7ZZ

Dobro Krešo,
neda se ni meni nadgovarati pogotovo ne sa nekim koga poštujem kao pravoga radioamatera.

Citat:Kako misliš da ja ne sudjelujem u natjecanju?
Ne da ne sudjeluješ u natjecanju,krivo si me razumio,nego da ne sudjeluješ u "selektivnom" javljanju.Na to sam mislio kada sam rekao da to sigurno znam.

pozdrav

9A4OE

Po običaju, glavu u pijesak, idemo dalje, nije bitno  što,  nego tko se je drznuo "nama " ukazati na nešto.

Dopredsjedniče, ovo ispod napisano je tvojom rukom
Citat: 9A5K  u 07. Listopad 2011, 10:40:40
Slažem se.
Na žalost, očito niti informacije na stranicama Ministarstva nisu uvijek najsvježije.

Kako god, budući je natjecanje sutra, vjerujem da smo ovim pojašnjenjem otklonili nedoumice što su množitelji, da ne mijenjamo tekst propozicija sada.

Za iduću godinu ćemo preformulirati tekst propozicija vezan uz lučke ispostave, odnosno oznake luka upisa i njihove poveznice s množiteljima u natjecanju,
čime će se otkloniti daljnje dileme po ovom pitanju.

U svakom slučaju, još jednom hvala na sugestijama.

Sretno u contestu!

73,
Krešo - 9A5K

Pozivati se u nekim pravilima na nešto što ne postoji u najmanju ruku smiješno.
Kako bi to završilo da netko od učesnika takmičenja sudskim putem zatraži poništenje takmičenja (rezultata) iz razloga što se kao množitelj koristi nešto što ne postoji.

9A5K

Citat: 9a4oe  u 10. Listopad 2012, 15:16:53
Pozivati se u nekim pravilima na nešto što ne postoji u najmanju ruku smiješno.
Kako bi to završilo da netko od učesnika takmičenja sudskim putem zatraži poništenje takmičenja (rezultata) iz razloga što se kao množitelj koristi nešto što ne postoji.

Da, sudovi vjerojatno nemaju pametnijeg posla.  ???
Rekao sam da neću raspravljati o ovome i stvarno ne želim.
Tko želi raditi u natjecanju radit će, a tko ne želi, apsolutno njegova odluka.

U međuvremenu, samo podsjećam na točku 12. Općih pravila i stavak istog koji glasi:
Za sva dodatna tumačenja pravila svakog pojedinog natjecanja nadležno je natjecateljsko povjerenstvo.

Tko je u dilemi oko nečega, slobodno neka se obrati natjecateljskom povjerenstvu koje je i ovaj puta u istom sastavu (9A2EU, 9A4QV i 9A5K).

73,
Krešo - 9A5K

P.S. Lučka ispostava promijenjena u luku upisa u propozicijama.

9A4OE

Citat: 9A5K  u 10. Listopad 2012, 15:49:11
P.S. Lučka ispostava promijenjena u luku upisa u propozicijama.

Vidiš, koliko je malo truda potrebno da se nešto ispravi, a ne prosipati žuč i nervozu!

9A5K

Citat: 9a4oe  u 11. Listopad 2012, 10:20:11
Vidiš, koliko je malo truda potrebno da se nešto ispravi, a ne prosipati žuč i nervozu!

Odlično.
A sad kad su i te nedoumice otklonjene, nadam se da neće biti potrebno previše truda da se i 9A4OE pojavi u natjecanju.  ;)

73,
Krešo - 9A5K