• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Inzvaredna skupština HRS-a

Autor 9A4OE, 12. Rujan 2012, 16:13:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4OE

Citat: 9A2GA  u 13. Rujan 2012, 12:40:02
Molim odgovorne da objave zapisnik sa sastanka IO HRS-a od 03.09.2012; još uvijek ga nema na WEB-u.  Možda će iz zapisnika biti nešto "vidljivije".  ;)

Forma je zadovoljena.

Citat: 9A2GA  u 13. Rujan 2012, 12:40:02
Sve ostalo su nagađanja.

Sad ima jos vise argumenata za nagadjana, nakon ovakvog prezentiranja sjednice I.O..

Nema niti jednog valjanog argumenta koji bi potkrijepio odluku I.O. da se ide u izbore prije isteka sadasnjeg mandata.

Najgora sluzbena informacija je poluinformacija, ostavlja prostor za dezinformacije.
Dali je to mozda i krajnji cilj?

9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9a6c

Recimo da je to zaista krajni cilj.

Ajde sad probaj objasnit s kojim ciljem pa da mogu na spavanje.

Priznajem, pokušavam dokučiti, ali ne ide mi, help!

Koje dezinformacije, od koga, zašto... i opet - s kojim ciljem?

Ne ide mi u glavu...

9A1IW

Barata se opasnim ciframa, bit će zanimljivo pronaći lovu. Najbolje bi bilo da mi odmah pošaljemo HRS u stečaj, otvorimo HRS-novi i krenemo iz početka. Gradu Karlovcu je to uspjelo sa "Toplanom", zašto ne bi i nama s HRSom!?  ;D
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A7KXP

Koliko ja vidim na sjednici od 21.04.2012 razmatralo se da li ima 95 ili 96 klubova,izabrala su  se radna tijela.
Nadalje piše da je od 116 zastupnika bilo samo 45,da su od HZTK dobili samo 533940kn od traženih 655900kn, koje treba opravdati u lipu,malo su tračali i to je to.

Uglavnom održavanje starog i zahrđalog .ali i piše postavljanje magistralnih repetitora 2m i 70cm.Hm.ne čujem napredak,dobro da radi uopće i ovo što radi.

Ili?

Ako HRS  pošaljemo u stećaj ?

Može.

Ma NE

Treba metnuti mlađe ljude,MENErecimo. ;D

Ti ćeš Borise 9a1IW biti financijski direktor.

Evo sada i mene strašno interesira što je bilo 03.09.2012 jer ovo 21.4.je bilo ništa neobičnoga.

73 Hristo 9a7kxp

9A3VV

Ma ljudi, što vam je, čemu tolika frka? Digla se kuka i motika ;D Sve vam je uzalud, bit će kao i do sada - sjaši Kurta da uzjaši Murta ::) A vi se tu raspravljate je li skupština redovna, izvanredna, izborna, legalna, ilegalna, raspredaju se teorije urote... Nešto ćete promijeniti? Hau jes nou :P Tko god došao u današnjoj konstelaciji snaga neće napraviti ništa korisno za Savez! Htio on to ili ne htio.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A4OE

Citat: 9A5K  u 12. Rujan 2012, 21:17:52
Citat: 9a4oe  u 12. Rujan 2012, 20:55:34

To bi se moglo nazvati proizvoljno tumacenje Statuta HRS-a, jer to nigdje u Statutu  ne pise.

Da rijec je o brojkama na osnovu kojih se utvrdjuje broj zastupnika. Jedan placeni clanski doprinos vise ili manje moze donijeti jednog zastupnika ili oduzeti, u ovom slucaju ne radi se o zasijedanju skupstine na pocetku godine nego na kraju godine.

Da, samo kad bi to bilo tako, koliko bi Skupština brojala zastupnika da se održi npr. 5. siječnja 2013. godine, ako se gleda broj članova/članskih doprinosa
u tekućoj godini?

Kažem kako to izgleda na svakoj Skupštini do sada, a siguran sam da to negdje mora i pisati.

Ako mozes pronadji to, da se otkloni nejasnoca, ako neceg nema crno na bijelo, znas kako to ide.

Mandat zastupnika u Skupstini traje cetiri godine, clanak 9. poslovnika Skupstine,

"II. PRAVA, OBVEZE I ODGOVORNOST ČLANOVA SKUPŠTINE
Članak 9.
Zastupnik članice Saveza stječe prava i dužnosti člana Skupštine danom verifikacije
odnosno potvrđivanja njegova mandata u zasjedanju Skupštine.

Mandat članova Skupštine od četiri godine potvrđuje Skupština u izbornom zasjedanju
ili u prvom zasjedanju nakon izbora zastupnika."

Sad, na osnovu kojeg se clanka nekom zastupniku izabranom na cetiri godine uskracuje njegov mandat po osnovu placenih clanskih doprinosa u odnosu ma predhodnu godinu?

9A3AG

Citat: 9a4oe  u 14. Rujan 2012, 11:47:16

Sad, na osnovu kojeg se clanka nekom zastupniku izabranom na cetiri godine uskracuje njegov mandat po osnovu placenih clanskih doprinosa u odnosu ma predhodnu godinu?

U statutu mojeg kluba piše da skupština bira zastupnika u Skupštinu HRS-a. Pretpostavljam da i drugi klubovi imaju isti sistem delegiranja zastupnika. Ne mora biti da svi klubovi imaju izborne Skupštine istu godinu. Pretpostavljam da su ovakve stvari riješene nekim poslovnikom Skupštine HRS-a.....

73,

Saša 9A3AG

9a6c

Citat: 9a4oe  u 14. Rujan 2012, 11:47:16
a."

Bavimo se sudbonosnim pravnim pitanjima...

Ne vidim kako se to uskraćuje mandat zastupniku kojeg u Skupštinu delegira klub? Osobito, ako se prema citatu isti taj mandat potvrđuje na skupštini? Izbornoj ili prvoj idućoj... Link na POslovnik o radu Skupštine uredno je naveden u najavi na ovoj stranici.

S druge strane - 4 godine...koje?

4 x 365 dana?
Kalendarska godina?
Fiskalna godina?
Školska godina?
Tekuća četvrta godina?

Treba li u 4x365 ubrojiti i prijestupnu godinu? I narednu Izbornu skupštinu održati točno na određeni dan, jer dan prije "uskraćuje mandat" zastupniku, a dan poslije? Što tada? Prošle su bilo koje četiri od gore navedenih godina i nijedan zastupnik više nema mandat? Pa tako ni predsjednik i IO...Ostaju Savez i Stručna služba i šta sad? Tko ima legitimitet poduzeti bilo što?

Ljudi, mislim da se malo previše drami oko ničega...Oćeš nećeš, IO je u četvrtoj godini mandata kako Statut i predviđa, od 2009, preko 2010 i 2011 do 2012...a nisam baš primijeti oda je kraj mandata utvrdo uklesan...

ZNA SE ovdje nije baš neki argument na cijeni...

Predlažem da se koncentriramo na ono što slijedi, a to je izborno razdoblje, pozdravimo kandidate za predsjednika HRS i njihove IO, a pobjedniku poželimo puno uspjeha u radu.
Svatko tko se u ovom času kandidira za predsjednika zbog toga zaslužuje poštovanje, bez obzira koliko nam bio mio ili drag iz ovog ili onog razloga.

A o programima, jasno, kad se obznane, rok za kandidature je kraj mjeseca - kako piše u pozivu kandidatima na http://www.hamradio.hr/download/Nominacija_IO_NO_2012.pdf. To je prava tema.

GG

9A1IW

Mislim da ste svi zaglibili u tehnikalijama i pravnim relacijama, a bit je samo u gramatici i lingvistici. Da pojasnim, skupština je bila "izvanredna", što u prevodu znači: "izuzetna, odlična, dobra, fantastična..." Na to se mislilo!  ;D
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A2Z

Upravo to Boris ;) mislim da se na to mislilo, što si ti mislio i ja sam mislio isto "izvanredno" ;D

9A4OE

Ne ide mi bas racunica za 2012.. Po metodologiji dopredsjednika ako se uzmu u obzir placeni clanski doprinosi za 2011. na Skupstini odrzanoj 21.04.o.g. trebalo je biti 124 zastupnika, prema verifikacijskom povjerenstvu moguci broj je 116.
Ili je netocan podatak o placenim clanskim doprinosima ili?

9A4OE

Citat: 9a4oe  u 15. Rujan 2012, 11:21:53
Ne ide mi bas racunica za 2012.. Po metodologiji dopredsjednika ako se uzmu u obzir placeni clanski doprinosi za 2011. na Skupstini odrzanoj 21.04.o.g. trebalo je biti 124 zastupnika, prema verifikacijskom povjerenstvu moguci broj je 116.
Ili je netocan podatak o placenim clanskim doprinosima ili?

GG 116 i 124 su brojke koje su u suprotnosti i zato sam napisao "vjerodostojni" podatci.

Jos uvijek se ceka crno na bijelo gdje pise da se broj zastupnika odredjuje na osnovu placenog clanskog doprinosa u odnosu na predhodnu godinu koja predhodi Skupstini.

I ovo ce vjerojatno u kos, takva je praksa u posljednje vrijeme, nedopusta se bilo kakvo suprotstavljanje misljenja.

9A6JOZ

Koliko ima članova sa plaćenom članarinom do kraja života!

9A4QV

Citat: 9a4oe  u 30. Rujan 2012, 15:20:53

Jos uvijek se ceka crno na bijelo gdje pise da se broj zastupnika odredjuje na osnovu placenog clanskog doprinosa u odnosu na predhodnu godinu koja predhodi Skupstini.

Ne razumijem, na osnovu čega bi ti odredio broj zastupnika ?
Možda po broju onih koji nisu platili ili ?

P.S.
Plati pa se rugaj

QV