• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Nova knjiga

Autor 9A6AA, 10. Rujan 2012, 19:46:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6XX

9A2JG napisao:
Citat:Kako se bliže izbori, to su davatelji podrške kandidatu za predsjednika sve nervozniji.
Naprijed citirani post, HRS-ove Uzdanice govori sam za sebe. Kako vrvi od neistina, i polovičnih istina, red je, u nemogućnosti da pišem na HRS forumu, da njemu i javnosti pojasnim, kako slijedi :
- Vincek nije Kokijev favorit, pulen , ili suradnik, samo osoba koju je Koki, i njegov klub prepoznao kao boljeg kandidata, od aktuelnog predsjednika, i ponovnog kandidata
- Interesantno kako piše samo iznose koje su direktno dobili kao dotaciju, ili prilog za program, ili njegov dio, gdje je ono što su dobili kroz nagrade, rabeći sve društveno, od rasvjete, prostorija, opreme, programa, do infrastrukture
- Uzdanica koristi javno objavljene podatke samo kada njegovoj tvrdnji ide u prilog ; lagao je o "podobnima" za pisanje u Vincekovo doba ; zar ne razotkrismo, javno, na HRS forumu kako je aktuelni predsjednik određivao šta će se i od kojeg autora objaviti ? Tako mlad, a tako sklerotičan, kada mu odgovara !
- Zar će pobiti javan podatak, koji smo dobili kao zastupnici na Skupštini da je uprihođeno NULA kuna od časopisa
- Zar će pobiti europski (možda i svjetski) rekord o remitendi, koliko znam oduzimati cijele brojeve bez ostatka, 1.000 minus 270 je 730, znači, šta , 73 % remitende !
- Ko je želio, mogao je dobiti besplatno Vincekovu knjigu, u kojoj jasno i javno stoji ko je izdavač ; knjiga je bila i ostala besplatna
- za razliku od narečene knjige, za ZAVRŠENE STUDENTE EKONOMIJE, pretplatnici voljno, i klubovi NA SILU, imaju komercijalni odnos sa HRS-om, glede časopisa ; ovo što HRS radi zadnje tri godine (uključivši ovu) je grubo kršenje Zakona o obveznim odnosima, komercijalnih zakona, i tvori krivično djelo prijevare.
Za one koji , ipak nisu završili Ekonomski fakultet, jednostavnijim rječnikom kazano : Uzete unaprijed pare, a usluga nije izvršena.

Ima još, ali strpite se, radim...

Kako se bliže izbori? Ako nisi primjetio ja sam čekao da rok za prijavu prođe, pa da zamolim Denisa da prijavi ilegalnost Skupštine. Zbog toga sam valjda bijesan pas koji radi u taboru 9A2HI? Pa 9A2HI je jedini kandidat i vjerojatno idući predsjednik koji sigurno ne ovisi o tome da li ja dokazujem da konstantno izmišljate i insinuirate..

Eto, da istina bude cjelovita... novčano...

Radioklub Pazin je od HZTK dobio 10.000kn namjenski za ARG opremu (kao što si mogao primjetiti nas ima i u ARGu) 2004.
Hrvoje Horvat je od HRSa dobio 12.000kn za Godišnju nagradu 2006.
Hrvoje Horvat je od HRSa za WRTC 2006 karta Florianopolis (ekonomska klasa, Air France, 9000kn)
Radioklub Pazin od HRS-a (za 9A6XX, 9A8MM i 9A3DW) 5.000kn za Vanuatu 2010

Ako ti znaš za još neku nagradu koja je plaćena, napiši, pa da provjerimo...
A to što naš klub dobiva proračunski novac (koji je plaćen iz poreza na dohodak lokalnog građanstva), prostore i opremu, koju mogu koristiti svi naši članovi, vjeruj mi da to nije dar s neba. Mi smo se radom i znojem borili da si to osiguramo. Mnogi znaju situaciju koju smo prošli, ali smo izašli van prilično jači. Mogu se kladiti da bi svaki klub koji bi utrošio toliko energije (u relativno normalnoj lokalnoj sredini) imao toliko ili čak i puno više. Možete provjeriti na pazin.hr o kojim svotama se radi.

Godišnju nagradu sam tad prihvatio jer smatram da sam ju zaslužio u to vrijeme. No, ono što bi ja dodao kod odobrenih projekata kao što su Vanuatu ili WRTC 2006. Nije HRS (i dva čovjeka u njemu) jedini prepoznao vrijednost tih projekata. Da podsjetim, Vanuatu su prepoznali i German DX Foundation, Swiss DX Foundation, Danish DX Group, Grad Pazin...kao i solidan broj pojedinaca, čak i 9A2JG osobno... Za WRTC osim HRSa pomogao je i YASME (jedna od najpoznatijih radioamaterskih fundacija) direktno nama mladima... a mnogi drugi su uskočili s privatnom opremom...

Kod Vincekove knjige odgovorno tvrdim da je riječ o hiru, jer njegovu knjigu je prepoznao samo on sam kroz ZTK i njegov klub. I od Vanuatu i od WRTC 2006 je ostalo ponešto nabavljene opreme u klubu, a Augustu Cesarcu će vjerojatno ostati samo pune kutije knjiga.

Zašto mu je potrebno izmišljanje "pionirskih" tema za knjige pokazat će vrijeme - s obzirom da pati na titule, ne bi me začudilo da već sad znam odgovor. A na čiji račun... vidi se...

Ne mislim se loviti časopisa, iako bi i to mogao - znam što sam i ja plaćao pred 15ak godina kada je Vincek bio urednik. Mene smeta kada dirate u ljude koji su ipak neke stvari obavili na fer i korektan način.

Okanite se laži i izmišljotina i okanit ćete se i mene.

73,
Hrle - 9A6XX

9A6XX

E da, od Istraske županije nikada nismo dobili ni kune.

73,
Hrle - 9A6XX

9a6c

Obzirom da sigurno ima kolega koji nisu u tančine upoznati sa situacijom, a kako se spominje i nekakvo predsjednikovo uređivanje časopisa, samo jedna mala napomena da u mom, na opću sreću, kratkom mandatu takvih intervencija nije bilo.

Kao ni liste podobnih ili nepodobnih autora.

Istine radi, valjda reći da samo dva priloga od svih zaprimljenih nisu objavljena. Jedan je autoru izrijekom odbijen kao bezvrijedan i besmislen, a drugi je nastradao kao višak, pa se njegovo objavljivanje odlagalo toliko dugo da je na kraju postalo deplasirano, a što mi autor ipak nije zamjerio za razliku od prvospomenutog.

S druge strane, priličan je broj ljudi iz zemlje i inozemstva dobio ponudu za suradnju, većina je prihvatila, neki nisu i opet dobro.

Pardoniram na digresiji.

9A7YY

Dajte prosvitlite malo i mene neukoga.
Hrle od kuda samo crpiš te copy paste umotvorine?

Lijepi pozdrav
Branko 9A7YY

Ps
A i Gogo mi  je moga dobacit neki linkić.  ;)

9A6XX

9A2JG:
Citat:Knjigu je teško napisati, od odluke da se napiše, do realizacije je trnovit put. Najčešće, autor nije i komercijalno nadaren, pa dobre knjige teško nađu izdavača , i/ili mecenu.
U životu sam pročitao više dobrih rukopisa, koji su, na žalost, to i ostali. Nisam upućen u financijsku konstrukciju izdavanja ove knjige, niti bi se u to upuštao, a nešto o tome je pisao i sam autor.

Jednako tako je i sa ekspedicijom, od odluke da se krene (i stavi prva lova na avionske karte) do realizacije (pa i pritisak neuspjeha prema onima koji su ti odlučili pomoći), trnovit je put.

U financijsku konstrukciju knjige se ne želiš upuštati, a napadati financijsku konstrukciju ekspedicije možeš. I to bez jednog jedinog traženja upita i obrazloženja. Dvostruki standardi?

9A2JG:
Citat:Možda to boli našeg vrlog Uzdanicu ? Jer, on napisa, urbi et orbi, "od županije, ni kune"!

Krivo, mene to uopće ne boli. Mi novac od Županije nikada nismo ni tražili jer nikada nismo ponudili projekt koji bi bio od dovoljnog značaja za cijelu Istru. Mi novac tražimo tamo gdje nudimo dodanu vrijednost, najčešće je to lokalna zajednica.

Još jednom pozivam Denisa da nam kaže tko je u kojem omjeru platio izdavanje knjige, te ukupne troškove izdavanja knjige.
Također, još jednom pozivam Denisa da mjerodavnima prijavi nelegalnosti vezane uz Skupštinu.

No, vikend je, bit će lijepo vrijeme za radove u polju...

73,
Hrle - 9A6XX

9A6XX

9A2JG
Citat:Upravo završih telefonski razgovor s jednim Istrijanom. Veli on meni : Znaš zašto se Hrle okomio na tebe ? Jer si neki dan pisao kako im forum na klupskoj web stranici uvatila višegodišnja paučina!

Imaš pravo. Forum nam je paučina (želiš reć da te možemo angažirati? Ne treba nam forum s dva člana - ti pa opet ti, hvala).
Svejedno, sve pozivam na www.rkp.hr, nema tamo ničega.

Ali nisam se na nikoga okomio. Pozvao sam Denisa da prijavi nelegalnu Skupštinu, a ti si ovdje samo poklopac, ili više istarski, roštalo, kao i obično. Problem je taj što sam mislio da je Denis iznad tebe. No nije. Razočarao je mnoge, a posebno me iznenadilo da je i sam počeo graditi konstrukcije koje su na rubu razuma. Odlično si ga podučio.

Sad je stvarno dosta, ostavljam ljude da se malo odmore, par sati tipkanja je dosta za neko vrijeme ;D

73,
Hrle - 9A6XX

9A6XX

9A3Z
Citat:Iako me neki zatražiše da odgovorim i demantiram laži - rekoh već - tamo odakle si protjeran, ne odgovaram, Pogotovu na pisanje iz kojega kipe ljubomora i jal.
Imam pametnijeg posla.

9a6c

Citat: 9A6XX  u 05. Listopad 2012, 17:39:42
9A3Z
Citat:Iako me neki zatražiše da odgovorim i demantiram laži - rekoh već - tamo odakle si protjeran, ne odgovaram, Pogotovu na pisanje iz kojega kipe ljubomora i jal.
Imam pametnijeg posla.

Pa ja ne baš da ovako radimo cross-band veze bez pojašnjenja...

Nisam znao da je Denis baniran s foruma , a zbilja mi nije jasno kako je to uspio postići u tako malo vremena - pa šampionima su trebale godine truda?

A s druge strane, mogu razumjeti da se kao bivši urednik ove web stranice ne osjeća ugodno na forumu, obzirom da je u svoje vrijeme bio protiv njegovog pokretanja pa se to dogodilo u vrijeme urednikovanja 9A6AA.

Samo, taj osjećaj ipak nije isto što i protjerivanje, a to bi dipl. novinar i dipl. bibliotekar trebao znati. Ovako, moglo bi se reći da zlorabi slabo pamćenje ili manjak koncentracije kolega koji zalutaju na mjesto odakle cure povjerljivi podaci o pravoj istini o onom što se događa u Savezu, nečijoj glavi, radnoj knjižici i tome slično...

Ajde, još malo pa izbori, zaboravit ćemo na sve naše muke...

9A3TY

Citat: 9A6XX  u 05. Listopad 2012, 17:31:59
Ali nisam se na nikoga okomio. Pozvao sam Denisa da prijavi nelegalnu Skupštinu,
Hrle - 9A6XX

E moj Hrle. Fale ti još Tihi i Prle. Pa zar ne znaš da je ovo neslužbeni forum. Ako hoćeš da Denis prijavi nelegalnu skupštinu onda se ta skupština najprije treba odigrati a nakon toga mu trebaš poslati pismo sa 100 kn državnih biljega pa će ti on odgovoriti. Kako to glavna HRSova uzdanica ne zna prav(n)u proceduru?  ;D
73 de Ivo, 9A3TY

9A1AA

Ispravak netočnog navoda. Osječaj protjeranosti kod spominjanog gospodina, autora "Nove knjige" (da ostanem u topicu) potpuno je subjektivne prirode.
Nikada nije dobio niti kazneni bod niti opomenu već samo jedan email od mene u kojem sam pokušao vrlo kratko objasniti da je web urednik volonter (već više od godinu dana) i da lektorica nije zadužena za lektoriranje web stranice.  Naravno taj email je proglašen vrlo neugodnim i protumačen kao napad na osobnost "protjeranog" a na jedinom slobodnomislećem forumu na Balkanu (a i šire) nastavljeno je pljuvanje i blaćenje svega što ima ikakvu svezu s HRS-om.

I da....tema.....Nova knjiga....barem korice su vrlo dojmljive....šarene (a šareno je i ....) a sadržaj, možda je i dobar ali objektivan....hm, nisam baš siguran.

73, Ivo 9A1AA

9A4QV

Jesu na koricama sva izdanja Časopisa ili samo neka?

9A6XX

Predlažem svakome da malo prolista web stranice http://www.ztk-kr.hr/

Ja sam blago rečeno užasnut!
Koliko pokvareni mogu biti određeni ljudi. Ne ljubomora, ne jal, strava i užas!

Ja ovdje seciram Radioklub Pazin, sa našim sirotinjskim novcima, igram argumentima, a drugi godinama sami sebi dodjelju novac. SAMI SEBI za IMAGINARNE aktivnosti. Takvi prozivaju druge? Takvi drže moralne prodike? Takvi bi se trebali sakriti. I kad radioamaterizma ne bude, da ni njih ne bude još 20 godina iza toga.

Jeste li kada i koliko puta čuli Radioklub August Cesarec u eteru? Da li znate nekog od njihovih članova?

73,
Hrle - 9A6XX

9A6XX

9A2JG
Citat:Kako nam je drug Hrle užasnut, ja više večeras neću pisati.
Ostavljam mu, da prenoće, par pitanja :
1. Kako je to kolega Vincek bio dobar kad je digao ruku da ti dobiješ nagradu HZTK ?
2. Kako je bio dobar kad ti je matični klub, u dva navrata, dobijao nagrade HZTK ?
3. Kad imaš saznanja kako je Vincek "naopak i pokvaren" zašto ne instruiraš SVOG zastupnika u Skupštini HZTK (ako znaš i ko je!) da počme s postupkom za opoziv, ili neki stegovni postupak ?
4. Ako ne znaš kome češ se obratiti, zastupnik HRS-a (ne istarske županije) u HZTK je upravo kandidat za predsjednika, u drugom mandatu, ionako ga podržavaš, pretpostavljam da ćete se lako razumjeti.
5. Ako ništa, od naprijed navedenog ne bude djelotvorno, preporučam lagano štivo, prije spavanja.

1. Ja s Vincekom nikad nisam imao nikakav odnos (a kamoli da mi je bio dobar). Ako čovjek izmišlja, ne znači da je glup.
2. Odgovoreno pod rednim brojem 1.
3. Ne znam ja puno toga. Ali ovo što sam večeras saznao je tragično.
4. Hoću. Ja podržavam svakoga tko se zalaže i ima iskrene namjere - i nikog više. Ako se pokaže da nije tako, neće imati moju potporu. Svi mi griješimo, ali neki malo pretjeraju, pa onda još počnu i pljuvat i izmišljat na sve strane..
5. Ne znam što bi bilo djelotvorno... ljubomora, jal,... ili iskrenost?

73,
Hrle - 9A6XX

9a6c

Priča o novoj knjizi pretvorila se u priču o autoru...pomalo offtopično, ali s druge strane i je i nije, jer su to dvije nedjeljive jedinke.

Priznajem da me je onaj zlosretni Hrvoje navukao da pomirišem na stranice ZTK KZŽ pa pogledam kako to tamo kod njih ide...Ono što me zainteresiralo jesu baš te priče oko knjige kojoj je izdavač 9A1CFL (ex 9A6P)..zanimljivo, ali i poučno...

Po svemu, radio klub izdavač konzumira preko 10% raspoloživih sredstava koja stoje na raspolaganju svim udrugama, a u tome opet ne vidim nikakvo čudo, jer ljudi zaista rade, prema izvještajima koje su podnosili plan se ispunjava u cijelosti, a samo da spomenem 36 contesta iz recimo 2009 godine, a ni kasnije se nije spavalo...

Ono što me malo zbunilo je da su u pripremi ove knjige sudelovali članovi kluba (množina), a kao autor naveden je samo jedan, ali opet računam - možda su se ostali odrekli autorskih prava, tantijema ili bilo kakve veze s tim, ne znam.

Je, da, malo nezgodno izgleda, kad predsjednik ZTK svom klubu daje lovu za ovakvu stvar i na kraju ostane sam kao autor... danas je moderno pričati o sukobu interesa, ali ja ga ne vidim, po meni je sve usklađeno.

Nema tu ni zlobe ni jala, a nema ni zašto biti...o samoj knjizi ne mogu na žalost ništa reći, jer mi nije dopala šaka pa otompotom... Nije knjigu napisati lako pa ma kakva ona bila. A ova je očito zadovoljila sve zainteresirane strane, od financijera, izdavača i autora.

9A6XX

Odnosno, od 2005-2011, iz državne si je kase Radioklub August Cesarec dodjelio 35.000+ kn na račun lažnih izvještaja. Jer sudeći prema njima oni su sudjelovali u svim ovim natjecanjima 2010, a slično i 2009.

7. Sudjelovanje u UKV natjecanju 9A Activity Contest
8. Sudjelovanje u Russian DX Contestu
9. Sudjelovanje u Zagreb FM Contestu
10. Sudjelovanje u Libertas VHF Open
11. Sudjelovanje u ARI International Contestu
12. Sudjelovanje u MIR Contestu (CQ-M)
13. Sudjelovanje u UKV natjecanju Pokuplje
14. Sudjelovanje u Baltic Contestu
15. Sudjelovanje u CQ WW WPX Contestu SSB
16. Sudjelovanje u CQ WW WPX Contestu CW
17. Sudjelovanje u CQ WW WPX Contestu RTTY
18. Sudjelovanje u CQ WW Contestu SSB
19. Sudjelovanje u CQ WW Contestu CW
20. Sudjelovanje u CQ WW Contestu RTTY
21. Sudjelovanje u SAC SSB Contestu
22. Sudjelovanje u SAC CW Contestu
23. Sudjelovanje u OK/OM DX Contestu
24. Sudjelovanje u Hungary DX Contestu
25. Sudjelovanje u RSGB IOTA Contestu
26. Sudjelovanje u RSGB National Field Day Contestu
27. Sudjelovanje u Hrvatskom ljetnom kupu
28. Sudjelovanje u UKV natjecanju "Ruka prijateljstva"
29. Sudjelovanje u UKV natjecanju "Koprivničke jeseni"
30. Sudjelovanje u KV natjecanju "Koprivničke jeseni"
31. Sudjelovanje u UKV natjecanju "Lipik"
32. Sudjelovanje u KV natjecanju "Lipik"
33. Sudjelovanje u UKV natjecanju "Koprivnica"
34. Sudjelovanje u UKV natjecanju "Antunovo"
35. Sudjelovanje u HRS-ovu proljetnom kupu
36. Sudjelovanje u Alpe Adria VHF Contestu
37. Sudjelovanju u 9A CW Contestu
38. Sudjelovanje u Marconi Memorial Contestu
39. Sudjelovanje u IARU HF Championshipu
40. Sudjelovanje u EU HFC Championshipu
41. Sudjelovanje u OE 160 m DX Contestu
42. Sudjelovanje u Canada DX Contestu
43. Sudjelovanje u UKV natjecanju "Oluja"
44. Sudjelovanje u IARU VHF I. Region Contestu

U oko 200.000 veza koje imam u dostupno u bazi (9A1P, 9A7P, 9A6XX, 9A22P) nema rađenog 9A1CFL ni 9A6P. Slučajnost?

9A3Z:
Citat:Nekad je u ZTK KZŽ-a bilo pet radioklubova. Danas su samo tri. Nažalost, ta dva koja više nisu članovi nikad nisu predložili nikakav program niti zatražili nikakav novac za (bilo kakve) aktivnosti iako smo ih više puta molili da se pokrenu. I imali smo rezervirana sredstva za njih. Odgovor je bio: "Tako i tako ne radimo ništa, pa nam ne treba ni novac."

Izgleda da u njihovoj Županiji ima i iskrenih. Denise, nelegalnost u koju si izravno upleten te ne zanima?

Nisu ovo neke cifre, ali ti isti već mjesecima prozivaju druge za nekakva plaćena putovanja na pacifik. Jal? Ljubomora?

73,
Hrle - 9A6XX