• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Conway Reef 2012

Autor 9A5BS, 13. Kolovoz 2012, 17:29:20

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5BS

Ajmooo, nabrusite svoje antene, ovo se ceka!

9A5BS

Ekipa je danas prije par sati isplovila sa brodom iz Suve - Fiji prema Conway Reefu.
Putovanje traje 36 sati. Mozemo ih ocekivati na bandu u srijedu u jutarnjim satima.
GL

9A6R

Na 28 je "pao". ;)
Iđemo dalje. :D
Šaptom "pali"i na 7 CW.Pa kad ide onda ide.Gužva u šesnaestercu.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A4W

Ovog momenta je na 3520  super signal
73 Toma 9a4w

9A5BS

Bravo decki!
Danas sam ih slusao na 21 i 14 megi, realni signal 59, ponekad u plusu.
Odradjeni na 14 megi iz drugog pokusaja  :P taman kad je promjenio frekvu na 14200.
Za danas dosta, treba ostaviti nesto i za sutra!

9A5ADH

Odrađeno na 20 m SSB bez puno muke, nova DXCC za klub i mene :D.

9A9L

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2TN

Nije mi nova zemlja ali se ipak trudim (sa 90W). Za sada SSB na 28 (nova jer SSB nisam imao) u logu i na 7 ali me nema u logu!!! Kucao 9A2N i nakon ispravke 9A2TN ali... Inače, znaju primiti moj znak ili kao 9A2N ili 9A2C??? Čak ako kuca računalo (znači da ja ne brljam).
Koliko sam slušao i pokušavao, nisam baš oduševljen radom. Previše kretena koji ometaju namjerno. Previše onih koji zovu na predajnoj frekvenciji 3D2C (ponovo u školu jer nisu naučili). Puno onih sa kilovatima (to se ne sekiram, doći ću na red). Operatori malo sporo rade (nakon SSB veze slušam samo CW), mislim na broj veza a ne brzinu kucanja. Čini mi se i da previše idu UP (po desetak minuta mi treba da otkrijem gdje sluša). I onda neka budala pa ne čujem 3D2C, sve ispočetka. Itd... nije mi dosadno. Sretno svima koji trebaju 3D2C

9A9L

U pravu si Koki.
Meni u logu fale veze na 30 i 40.  Nema sanse da su krivo primljene jer je uredno kucao moj znak. I cudno je da nema veza ni jedne ni druge. Valjda nisu obadva pirata. No posto jos nema novih logova pricekat dok updatiraju pa onda slati pismo zalbe....hihi
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A9L

Log je update.

Koki koliko vidim veza ti je ok na 40. Ocito su kasnili sa logovima za 30 i 40.
Gl svima u lovu

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2TN

Super Leone, ja nisam gledao (imam povremeni internet i uz to laptop moram nositi u drugu sobu, sve otpoji...). Danas je pao i na 24.
Užasno me nerviraju ometači. Na 21 super čujem gdje ga zovu, mogu odrediti gdje da ja zovem ali onda po nekoliko minuta ništa ne čujem od ometača. Pa isponova.
Čudo jedno kako uz toliki pile up sporo rade. Između dvije veze previše vremena.
Neovisno o 3D2C, nisam odradio ni Z60K. Nervirali me YU ometači pa sam odustajao.

9A5BS

Mene najvise smeta kaj rade i po 10 UP na CW, jer sa starim uredjaima poput TR7, gotovo ih je nemoguce odraditi bez vanjskog VFO-a.
Uz malo truda i pomicanjem VFO-a na TX frekvu i opet natrag na RX i to je moguce  ;D

Citat: 9A2TN  u 28. Rujan 2012, 17:56:59
Koliko sam slušao i pokušavao, nisam baš oduševljen radom. Previše kretena koji ometaju namjerno. Previše onih koji zovu na predajnoj frekvenciji 3D2C (ponovo u školu jer nisu naučili).
Koki, dobro oni znaju da su na predajnoj frekvi. Po meni vise ometaju "policajci" nego sami ometaci.

9A4W

Sad je na 28025 super signal.
73 Toma 9a4w

9A3VV

Ja digao ruke, nije mi jasno što je s tim ljudima ??? Toliko namjernog ometanja na predajnoj frekvenciji, pozivanja, štelanje lineara od boktepita koliko kW, pa 99, FU, IDIOT i sl. ::) Imam dojam da bi neki bili u stanju ubiti e da bi održali vezu... Ne, hvala, to mi zbilja ne treba! Pričekat ću zadnjih dan ili dva, tada ih neće biti problem odraditi.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A2TN

Evo, pao i na 28. Sada CW 7,24 i 28 i SSB 28. Vrlo lako odradio čim sam otkrio gdje sluša. Sve sa 90W.
Savjet onima koji ga zovu. Samo slušati gdje on sluša i pratiti ide li gore ili dolje.
Nevjerojatno koliko ga ljudi zove bez veze. Izgleda da sjednu na neku frekvenciju i uopće ne slušaju.
Kad su ometači aktivni, ugasim uređaj i vratim se kada ih nema ili odem na drugu frekvenciju.
Na 28 sam ga odradio 12 u plusu a on i dalje ide u plus +++