• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

S5 SOTA - TRIGLAV

Autor 9A6NDD, 26. Srpanj 2012, 17:58:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6NDD

Sutra, poslije 15:00(loc) planiram biti aktivan s vrha Triglav (2864 m asl) i tako aktivirati S5 SOTA referencu broj S5/JA-001. Aktivan ću biti na 7 i 14Mhz SSB (7.090 i 14.285 +/- QRM) i na 145.550 FM (možda budem radio i na 144.285 SSB). Snaga će biti QRP, ali nadam se da ću odraditi po koju vezu i s 9A. Zamolio bih one koji me čuju i eventualno budu imali volje da me i odrade, da me stave na cluster kao S5/9A6NDD i naznače S5 SOTA JA-001 i na taj način mi pomognu u ovoj aktivaciji.
Ako ne uspijem u naumu da sutra budem na vrhu, subota je rezervni dan i to negdje poslije 9:00 (loc) na istim frekvencijama. Ako sve bude išlo po planu onda postoji mogućnost da u subotu aktiviram neku drugu referencu u blizini, npr. vrh Vernar, 2220 m asl S5/JA-070 ili vrh Tošc 2275 m asl, S5/JA-021. Nisam siguran kada bih mogao biti aktivan s tih vrhova, jer na te vrhove ne vode planinarske staze, već je "brezpotje".
Ovi vrhovi su i u Triglavskom nacionalnom parku, pa će veze vrijediti i za WFF (nisam siguran kako to funkcionira u S5).
Molio bih samo za strpljenje i da me malo bolje potražite na frekvencijama, jer ću biti QRP  ;D ... treb 7-8 sati da bi došao s opremom na vrh  :P. I kao što sam rekao molim za pomoć s clusterom  :D

73 i čujemo se !

9A6AA

Kao što znamo CEPT je u džepu ( ;)), a za rezervni fotić ne znam...
Ne vraćaj se bez slika!

Sretno.

9A6AA

S5FF referenca ti je S5FF-001
"DX never sleeps..."

9A6NDD

Fotić je isto spreman... baterije napunjene  ;D biti će fotki :-)

Pozivni znak će biti u skladu s pravilima S5/9A6NDD/P

73

9A6AA

Drago javlja da je nakon 151 veze (što za 5W s kojima je radio izuzetno dobar broj), konačno došao do mira u jednom od planinarskih domova na Triglavu.

Neki su ga odradili i na 2m.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A5AHI

Čestitke za lijepu akciju i pozdrav s 0,000,

Ja na 0 ( Volosko) a ti na 2864 ili nešto ispod. Tamo sam bio prije nekih 50 godina, naravno bez GPS, stanice (ili mobitela). Imaš lijepo vrijeme i pogled. Puno sreće na povratku!
73, Ivan,
9a5ahi

9A4WY

Super..za svaku pohvalu...odlično iskustvo ;)
bas mu zavidim :)

triglav_2009
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

9A6NDD

Hvala svima koji su se javili. Ako me netko nije čuo razlog je QRP snaga  ::) , a nadam se da me nije nitko pozivao, a da ga ja nisam čuo. Fotke će uskor  ;)

73 de 9A6NDD

p.s Hvala svim kolegama RA koji su mi pomogli u pripremi i realizaciji ove male dxpedicije.