• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

9A20HQ

Autor 9A1AA, 06. Srpanj 2012, 14:36:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1AA

Na naslovnici ove web stranice, kao i na CRO CC portalu, biti će tablica sa točnim frekvencijama svih naših posada.
Točni podaci biti će objavljeni po samom početku natjecanja, u 12.00 UTC, a potom redovno osvježavani.

U ime 9A20HQ tima unaprijed HVALA svima koji će nam se javiti (ili barem pokušati) kao i svima koji će nam pomoći svojim spotom na dx clusteru.

U timu imamo i osobu zaduženu za praćenje foruma tako da možete svoje primjedbe, pohvale, pokude i sve ostale komentare na rad 9A20HQ napisati i ovdje.
73, Ivo 9A1AA

9A6M

Aktualne frekvencije hrvatske ekipe 9A0HQ u IARU HF CHAMPIONSHIPU 14./15.7.2012.

Djeluje zbunjujuće, tražit ćemo oba znaka.
73,M

9A1AA

Je, greška, hvala Franjo za upozorbu.
73, Ivo 9A1AA

9A9L

Hoce li biti objavljeni osvajaci diploma i majica sa popisom veza iz loga 9A20HQ ili treba popis veza slati manageru za diplome.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A1AA

Ništa ne treba slati. Svi će podaci biti uzeti iz 9A20HQ loga.

Hvala svima koji su nam se javili i onima koji su to pokušali.
Žao mi je ako nas netko nije mogao dozvati ali ne ide uvijek sve kako bi željeli.
U noći subota na nedjelju su se propagacije drastično pogoršale zbog još jedne geomagnetske oluje :(
73, Ivo 9A1AA

9A1AA

Ekipa HRS-a je u svom petom uzastopnom nastupu ostvarila još jedan vrlo dobar rezultat.
Ostvareno je 13 760 veza što daje ukupni score od cca 17,6 milijuna bodova.

HVALA svim članovima ekipe 9A20HQ na maksimalnom trudu i zalaganju.  :-*

Još jednom HVALA svim postajama koje su nam se javile i tako pomogle (bodovno i moralno) da ostvarimo još jedan odličan rezultat  8)
73, Ivo 9A1AA

9A3Z

Svaka čast cijeloj ekipi!

9A2TN

Čestitke svim ekipama i učesnicima.
Ivo (1AA) me se sjetio zvati u ekipu 5 minuta poslije 12 (toliko o organizaciji). Istina, kulturno sam ga odbio iako smo se gledali kroz prozor (ja na vikendici cijelo ljeto, blago meni).
Istina da sam kasnije požalio što sam Ivu odbio (bio u HA, došli gosti, pokvarila mi se tipkovnica, prepravljao kablove... i bio ljut).
Neznam da li je najsretnije rješenje da samo oni sa X veza dobiju majice, dijamantne i druge diplome. Ja radio kategoriju samo CW i odradio sve osege naš HQ (6 veza) i osvojio sam neku tamo metalnu diplomu i na začelju sam u spisku osvajača! Pa ni ovo nije bilo lako sa 90W i bez antene za 160m (imam delta loop za 30m koji sam uspio podesiti na 160m) - (i bazen ispod delte). Garant više od 1W iz antene (računam klor u vodi, kemikalije protiv algi, kemikalije za bistrinu vode, dvije pumpe od 100W za pročiščavanje i jedna lopta za vaterpolo.
Kako sam na vikendici, internet imam samo povremeno pa koristim priliku i malo više pišem, nadam se da nisam promašio i da nisam dosadan.
I da, na kraju, ipak sam napravio 570 veza (sve desnom rukom jer sam laptop zbog kvara i kablova držao u krilu)

9A5K

Pozdrav Franjo.

Citat: 9A2TN  u 23. Srpanj 2012, 00:35:15
Ivo (1AA) me se sjetio zvati u ekipu 5 minuta poslije 12 (toliko o organizaciji). Istina, kulturno sam ga odbio iako smo se gledali kroz prozor (ja na vikendici cijelo ljeto, blago meni).

Koliko je meni poznato, čini mi se da je ekipa tvog kluba (9A1O) trebala raditi na 80m SSB, za što je na kraju ispalo
da nema interesa s vaše strane te ste otkazali sudjelovanje sredinom lipnja, točnije cca mjesec dana prije contesta.
Sad, je li to 5 poslije 12 ili ne, ne znam. U svakom slučaju, oko organizacije dovoljno govori činjenica da je HQ ekipa
nastupila peti puta za redom, a oni koji su uključeni u organizacijski dio priče jako dobro znaju koliko je to, blago
rečeno, "izazovno"...  ;)
Svaka čast CRO CC i posebno Ivi - 9A1AA na dobrim živcima.

Citat: 9A2TN  u 23. Srpanj 2012, 00:35:15
Neznam da li je najsretnije rješenje da samo oni sa X veza dobiju majice, dijamantne i druge diplome. Ja radio kategoriju samo CW i odradio sve osege naš HQ (6 veza) i osvojio sam neku tamo metalnu diplomu i na začelju sam u spisku osvajača!

Pa ne znam. Ideja oko majica i diploma je upravo da se potakne što je moguće više 9A postaja da se jave HQ timu.
U odnosu na prošlu godinu, kada nije bilo diploma ni majica, vidljiv je porast od cca 36% u broju veza sa 9A postajama,
što nikako nije za zanemariti. Naravno da su te postaje podijelile bodove i drugim postajama u contestu, što onda
cijeli contest čini puno zanimljivijm. 8 veza za majicu je procijenjen kao neki minimum, upravo da se potaknu oni koji
rade samo SSB, da ipak naprave koju CW vezu, dok oni koji rade samo CW, naprave i koju SSB vezu.
Zanimljivo je da je broj onih ostvarili 8 i više veza sa HQ timom, u odnosu na prošlu godinu, otprilike dvostruko veći,
što znači da je ovaj omjer prilično dobro pogođen, tj. da se postigao željeni efekt.
Znam da ti radiš velikom većinom, ili gotovo sve veze CW, ali ne vjerujem da nisi mogao naći mikrofon i napraviti još dvije SSB veze...  :)
Na kraju krajeva, ipak je to bila jedinstvena prilika budući je riječ i o posebnom znaku, koji je korišten samo ove godine.

Također, puno onih koji nisu radili u natjecanju ili nisu ostvarili uvjete da bi dobili majicu, izrazili su želju da
bi majicu kupili, pa je i njima želja zadovoljena, kao što se vidi na naslovnici.  ;)

Kao što je već Ivo napisao, još jednom hvala svima koji su bili dio tima, ali i onima koji su na bilo koji način podržali ovogodišnji nastup HQ ekipe.

73,
Krešo - 9A5K

9A1AA

Franjo, rad u 9A0HQ (9A20HQ) je nadasve timski rad kojemu ti kao jaki individualac (očito) nisi sklon.
Pozvao sam te kao prijatelja (i dobrog telegrafistu) pošto sam znao da si mi u susjedstvu i to ponajviše zbog toga da odradimo jedan kontest zajedno, da se družimo i da i ti budeš dio 9A HQ ekipe. Pružio sam ti ruku a eto jutros (sa delayem) dobio pljuskicu.
Nije cilj rada HQ tima da jedan operator sjedne za stanicu i odradi 24 sata kontesta iako nas u HQ ekipi sigurno ima 12 koji to možemo. Ne treba svakome 7 operatora za rad na 7 mhz  :(
Ružno je, na osnovu vrlo subjektivnog mišljenja, ocjenjivati organizaciju HQ ekipe a ne znati puno drugih činjenica a ponajviše ne znati što se događa u svom matičnom klubu koji je trebao biti dio te ekipe ali je prelazak sa riječi na djela nekada na razini znanstvene fantastike.
73, Ivo 9A1AA

9A6R

Dali su predviđene nekakve nagrade za moralnu potporu ekipi?Ima nas koji smo bili u QRL-u pa nismo bili u mogućnosti javiti se.SRI

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9a6c

Za virtuelnu podršku primjerena bi bila i virtuelna zahvalnica ;)

Može i s par dobrih linkova na kakvu ljubavnu liriku i slično...

GG

9A1AA

Reni, nekada je i lijepa riječ dovoljna  ;)
A jedino da ti obećam bianco qslke ili bilu majicu pa ti na njoj napiši što ti paše  :D

73, Ivo 9A1AA

9A6R

Ne da se nisam tija javit nego nisam ima snage.Odradija sam 3 besana tjedna prema kojima je taj vaš kontest mačji kašalj.I evo me od danas na G.O. :D
Ide IOTA kontest ovaj weekend,za info.
Vidim ima za 45 kn kupit majica.Nadam se da će do Jaruna ostat koja XXL. ;)
Vidimo se u Rujnu.

73,9A6R

P.S.Čestitke na rezultatu!

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2TN

Izgleda da sam ipak promašio.
Nije mi bila namjera bilo koga kuditi. Cijeli tekst sam napisao "neozbiljnim" tonom. Valjda se to vidi.
Jedini "ozbiljniji" komentar je bilo moje mišljenje o broju veza. Radim samo CW i "jeftinije" mi je kupiti majicu nego uzeti mikrofon. A majicu ne kupujem jer mislim da samo članovi ekipa trebaju imati takvu majicu.
Ivi se ispričavam jer me krivo razumio. Pored mojih obveza (odlazak u HA, gosti...) ja ne bih došao i da me zvao ranije.
Za to da je 9A1O trebao raditi, pojma nisam imao. Na vikendici sam od svibnja, povremeno imam internet a dečki sigurno znaju da me SSB ne zanima pa me nisu ni zvali. Malo sam "digao" ruke od kluba da se odmorim pa neznam šta se u Osijeku događa.
Ako me iduće godine netko bude zvao u ekipu (samo CW), odazvat ću se. Jedini uvjet da me ranije pozovu kako bi malo "trenirao" (radim samo sa N1MM).
Da ponovim, svima čestitke, bili ste dobri (i bez mene, HI).