• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

N.Korea

Autor 9A6AA, 06. Srpanj 2012, 14:03:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

"DX never sleeps..."

9A2NO

Bok!

Vrlo zanimljiva obavijest od Erica, K6VVA,...D.P.R.K...u dijelu pod "CLARIFICATION".

Izgleda da je uvjet za dobivanje licence ( pored svih mogućih potpisa ) "velikodušna humanitarna pomoć". Eric nastoji spoznati kolika bi ta "humanitarna" pomoć mogla iznositi, ali ne navodi koji je "treshold" (prag, iznos )  koji bi zadovoljio uvjete za izdavanja licence...

( CATCH 22 )...

Moje razmišljanje...ukoliko Eric uspije animirati svekoliko radioamatersko pučanstvo, a interesenta ima koliko hoćeš, i zadovolji uvjete,  kao single OP, koliki bi bili tek apetiti bili za multi OP...hi...ukoliko bi bilo tko mogao ispuniti uvjete.
Navijam da uspije. Imam P5 potvrđen...ali trebam ga CW i na svim bandovima, osim 15m...da ne spominjen "new IOTA".

73 Dino 

9A2JK

Da je u pitanju samo ''velikodušna humanitarna pomoć'' davno bi imali P5 odrađeno na svim
opsezima. Problem je što njihove vlasti odbijaju humanitarnu pomoć raznih humanitarnih
organizacija, pa zašto bi onda primili od radioamatera? Jedino se nadati da bi ovaj slučaj mogao
uspjeti jer se planira rad sa otoka, a tamo nema ''publike''.

Inače, i meni treba na CW.

73
Martin 9A2JK

Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

VE3ZIK

73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A2NO

Bok!

Da, Zik, P5RS7 ima vrlo slavnu povijest, na žalost nisam ga radio. Dok se nisu umiješale "Velike sile" njegov status je visio u zraku... ali OK. 
To je prošlost. Ima svakakvih informacija za  Romeovu DXpediciju u S.Koreju.
Ima i priča za Martya, OH2BH. I Hrane je rekao što misli o mogućnosti za licencu iz P5...nikad više. Držima palčeve Ericu da uspije.

A kad smo kod Romea evo jedne njegove kartice...hi. Ima još jedna iz YA , ali ova
je malo starija. Ne spada baš pod S.Koreju ali može biti zanimljiva...

73 Dino