• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A4J/p sa otoka KOPIŠTE, CI-040,EU-016

Autor 9A3SM, 27. Lipanj 2012, 12:24:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3SM

Mate, 9A4M javlja da ekipa ( Dado-9A3NY, Maro- 9A5ANY i Mate - 9A4M ) iskrcava stvari na otok Kopište, CI-040 i za cca. pola sat bi se mogli javiti u eter na 7 mhz ..

O daljnjim aktivnostima naknadno ..

VY 73 de Mato - 9A3SM

9A2JG

Mato, pa kako to nije bilo u IOCA najavama, na stranici IOCA programa ?
Ispada da IOCA manager zadnji sazna, ili se ja to varam ?
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A3SM

Varaš se Koki jer ja saznam prvi poslije njihovog dogovora ali nema velikih najava unaprijed.
Upravo saznao da je sljedeća aktivacija za cca.pola sata sa otoka Mrčara, CI-071 .... potraži ih pa možda ih i uradiš...
Do sljedeće najave ostaj pozdravljen
Mato - 9A3SM

9A2JG

Bolje da se varam, nego da se ne varam...
CI-071 imam odavno, radio moga prijatelja Gianfranca 9A/I6GFX...
Ovdje su bili gromoglasni, plus 30 db, nadamo se da će tako i ostati...

9A2JG

Rađeni i sa drugog otoka, odličan signal, odličan rad...

9A3SM

Bravo Koki,
Volim kad ti pohvaljuješ i da nisi uvijek u  "borbenom stavu" .
Bitno da se radi i još jednom se pokazuje da ako se hoće nešto uraditi to se može napraviti i u vrijeme lova na ribe kako je ova ekipa krenula .. hahaha
VY 73 de Mato - 9A3SM

9A2JG

Ta sintagma "borbeni stav" ima uporište u mišljenju trenutnog predsjednika HRS-a, a u istom kontekstu mi je rekao i g. Vida, koji je sjedio ispred mene na Skupštini ; znači, slušali ste isti "izvor".

Ovaj uvijek hvali šta je dobro, pa tako i svaku IOCA ekspediciju, osim one, koju ti tako radosno najavljuješ, kao IOCA manager, a vlasnik pozivne oznake mi ne odgovara na direkt sa 2 $. Naravno, riječ je o 9A8TQF, i lanjskoj aktivaciji otočića Proizd.

Ali, imamo različita viđenja šta je to istinski radioamaterizam ; drukčije bi bilo dosadno, zar ne ?

9A3SM

"borbeni stav" je čista šala i ako mi vjeruješ ja ne slušam što drugi govore da bi ja to isto koristio ... nije moj stil .

Što se tiče 9A8TQF što god ti o njemu mislio ili pisao ja s njim imam odličan i korektan odnos pa niti zbog tebe ili bilo koga ne mislim mijenjati svoje stavove prema njemu.
Naravno to ne znači da sam sretan ako nisi dobio QSL kartu koju si poslao to ćeš morati s njim osobno riješavati.

Što je istinski radio amaterizam to zna svaki od nas i to je nešto što je vezano za svakog od nas osobno te tu snosimo odgovornosti ako ga iskreno ne provodimo ... tu možeš osudjivati samo mene za nešto što ja nisam napravio pošteno, amaterski ... tu te podržavam ... za druge ne odgovaram i to njima na dušu ...

Evo ujutro startaju dečki iz Karlovca pa možda nešto novoga uradiš ali ako i ne daj im vezu da im pomognemo da odu što prije sa sunca.

Čujemo se ujutro na bandu.

VY 73 de Mato - 9A3SM

9A2JG

Mato, da mi podvučemo crtu, jer očigledno dijametralno suprotno mislimo, po ovoj stvari.
Ja sam IOCA lovac, i stoga, sukladno pravilima, moram sakupljati QSL-ke sa aktivacija, kopija LOG-a koja je kod tebe nije dostatna. Sve je jasno, pravila najjasnija, i - niko se ne buni.

Činjenica jest da ja, od prijašnjih godina čekam samo direkte od Emira (i Dakija s njim, na jednoj lokaciji), cca 5 komada. To su mi sve nove IOCE, ali sam prežalio, jer lupam glavom u zid, i od nefer igrača tražim fer igru, što je nemoguća misija.

Iz lanjske godine čekam CI-938 , in return, poslato via biro, 9A7YY/p, on tvrdi da nije dobio !

Narečenome 9A8TQF sam poslao kovertu sa mojom QSL-kom, SAE, i 2 USA $. Da, 2 USA $, baš kao i Bobu Schenku, za HK0NA. Od Boba sam jučer dobio novu zemlju, a ova osoba, nakon mog maila prije nekoliko mjeseci, meni odgovori da mi je poslao kartu.
Kako vjerojatno ima prijatelja koji mu čita naše forume, i mog odgovora njemu, napisa mi drugi mail u kojemu piše da će on meni vratiti moja dva dolara i moju QSL-ku !!!!!!!
Kako onda, tako sada, ni QSL-ke, ni dolara.
Kad sam bio zimus u Zagrebu, u posjeti prijatelju Marinku, upitah ga da li je ikada vidio i rukovao sa QSL-kama 9A8TQF, on mi iskreno i rezolutno reče da nije !

E sada, ako ti, i nakon svega iznijetoga tvrdiš da je njegova aktivatorska aktivnost dobra i poželjna, onda bi 2JK stvarno morao iskidati onu RA etiku, a ja je pojesti za doručak.

P.S. Nisam nikada i nigdje pročitao, a čitam mnogo, da si osudio i poznato Emirovo ponašanje u svezi QSL-ki in return, u IOCA programu. Ali, to je već na tvoju dušu. Ja što imam reći, kažem javno. 

9A9L

Mozda malo izvan teme ali samo da potvrdim da sam ja dobio preko biroa kartu od 9A8TQF i to za vezu 28-07.2009 sa CI-096 IOTA EU-136 na 40M SSB. A nismo ni prijatelji a ni poznanici jer covjeka nisam nikad u zivotu vidio. 
Hoce li drustvo sa 9A4J/p biti aktivni i sa jos ponekog CI??
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2JG

Mislim da nema tog istinskog radioamatera kojemu se neće dignuti para kad mu korespodent očigledno laže i mulja. Prvo je napisao da je sve karte poslao via 9A biro, i dodao da ima problema u kući (čuvam mailove!).
Nakon toga se javio iz sjevernog Jadrana, a ja napisah, javno, da kako ga nije sram opet doć u Hrvatsku, a ne odgovorit na direkte sa 2 $ .
On mi odgovori da je primio moj direkt i da će mi vratit moje dolare...
Stvarno bez komentara.
Kako onda, tako sada.
Ali, za neke je, očigledno takvo ponašanje prihvatljivo. Za mene nije. Ne zbog 2 $, nego zbog muljanja i laganja, što ja, ni niko nije zaslužio.

9A6R

Na QRZ.COM piše da neće dolare ni direkte samo via buro HB9TQF I E-QSL!

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2JG

Je on to napisa, i potvrdija qso mailom (!) ali nije ni e-QSL posla, za razliku od Branka, koji je dosta brzo poslao eQSL za CI-938, ali via 9A biro, nažalost (još) ne !

9A3SM

Koki,

Kao što je poznato da s tobom ako se krene u rasprave to ide u nedogled sa istim ishodom, a u principu smo na istom stajalištu pa ću ja završiti u kratkim crtama.
Što god tebi tko govorio o Gerryu ja sam svoje karte od njega dobio preko biroa NE DIREKTNO ... sve logove i fotografije o aktivnostima šalje u vrlo kratkom roku samoinicijativno što znači da je upoznat sa pravilima IOCA programa i on ih podržava .. osim tebe na njega drugih primjedbi od strane bilo koga nije bilo ... nesporazum ili inat ???? pitam se pitam ... ;D

Toliko o Gerryu...

Moja osuda EMIRA ... ja nisam sudac da bilo kome sudim ili presudjujem prema tome nije mi u podsvijesti suditi Emiru.Da se ne slažem sa njegovim načinom rada u IOCA programu zadnje 4 godine i to je poznato ali o tome samo on odlučuje i to je njegova odluka i na nju nitko ne može utjecati.
Na svakome od nas je da odluči kako će se baviti ovim hobijem, da li će slati QSL karte svima ili pojedincima pa tako i na Emiru  ...itd itd ... i ja sam lovac i trebam karte ali NIKADA NEĆU PLAKATI za bilo kojom kartom ili bilo kime ko mi je ne pošalje ... ako nisam dobio tu radiću ponovno i potvrditi je... nema amatera koji je sve dobio u životu pa se i ja svrstavam medju njih ali radim ponovno kad bude prilika pa je dobijem ono što mi treba.
Ako s nekim imaš loša iskustva pogotovo ako su tvoja iskustva s njim negativna nemoj ga drugi puta raditi i gubiti vrijeme na dozivanje kad znaš da je to uzaludno i bok ... nije sportski ali i to je živom radio amamtera ...
Na ovakav način koliko god ti bio u pravu mislim da nećeš ostvariti svoj naum tj.dobiti karte ... u amaterizmu buka i ustanak ne postiže prave ciljeve ... na mene možeš drvljem i kamenjem ali ako ja odlučim da nešto neću napraviti nitko na svijetu me ne može natjerati da to uradim ... ovo je hobi zasnovan na dobrovoljnosti bez obzira što gdje piše ... ( ham spirit ) ili slično ... Koki glavu gore i naprijed u nove pobjede ...

Slušao sam te dok si radio Marijana 9A1C pa prema tome te karte za sva 3 znaka koja si uradio će stići i isplati se čekati novi otok ...

Ugodan dan i nadam se da si u hladovini ...

S moje strane ovo je završena priča.

VY 73 de Mato - 9A3SM