• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

SV5/DJ6SI uhićen

Autor 9A4QV, 01. Lipanj 2012, 13:22:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9a6c

Monada na kvadrat... kome još triba radio stanica za špijunirat?

GG

9A6M

I šta kaže neimenovani izvor, jel špija ili nije?

73 franjo

9A7PJT

Nema  bas  srece :-\  ovaj DJ6SI ,

http://www.dokufunk.org/amateur_radio/dxcc_entities/index.php?CID=7925&lang=EN&ID=8919&PHPSESSID=3697ec7175f5295eff2a578ce3c25e79

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A4QV

a neće ga nešto karta

9A3VV

Drobnica? Nijemac? BND? Alkohol? Sve zanimljivije i zanimljivije... ;D
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

VE3ZIK

73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A3VV

QSLs without SAE and IRCs will never answered. veli SV5BYR na QRZ.COM. Toliko o radio-amateru s pozivnom oznakom SV5BYR i njegovom poimanju HAM SPIRITA.

Baldura što se tiče - što je tražio to je i dobio. I dobro je prošao. Mislim, oblokavati se k'o zvijer i raditi zvizdarije ni u svojoj zemlji nije u redu, u inozemstvu da ne govorim. Tih i takovih sam se Baldura nagledao ovdje... Doma su manji od makova zrna jer njihova policija i njihovi sudovi za takovo ponašanje nemaju baš ni malo razumijevanja, onda dođu u tamo nekakvu Grčku, Hrvatsku i sličnu zemlju, manju od njihove, kojoj je prihod od turizma važna stavka u državnom proračunu i u kojoj se gostima puno toga progleda kroz prste pa se raspojasaju, misle valjda da su nedodirljivi. Meni je svojedobno jedan Baldur (nije bitno iz koje se EU države dovukao), oblokan i upišan, u kasne noćne sate prijetio svojom ministricom vanjskih poslova koja će mene odmah ujutro, čim on nju nazove, izbaciti iz službe... ::)

Da je Baldur osramotio radio-amatere - je i nikakve ga DX ekspedicije ne opravdavaju. Što se sve događalo drugdje možemo samo nagađati...
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A2JK

Citat: 9A3VV  u 06. Lipanj 2012, 20:57:56
...
Što se sve događalo drugdje možemo samo nagađati...

A što se ovdje događalo svima je jasno?  ??? ???

73
Martin 9A202JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A7YY

Imamo mi i doma Baldura..............komada više.  ;D ;D ;D ;D

LP
Branko 9A7YY

9A7PJT

A sve je  jasno,

obleja se i pocea radit probleme , neko ga prijavija , dosla policija  a on bahat .
Kad su ga odveli neko od lokalnih amatera napuha stvar jer im  je  pun kufer
njihove  vlade i policije.

Dobija je Baldo jos  5min.  slave  :D  !

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A6XX

loše ponašanje pojedinaca dovodi do toga da se ham friendly lokacije mijenjaju u ham un-friendly, tako je nažalost i kod nas sa nekim svjetionicima, a ni u inozemstvu nije nimalo bolje...u C3, HB0 i sl.

ja iz mog iskustva mogu reći da je 99% radioamatera koji putuju i ugošćuju radioamatere totalno na mjestu.

73,
Hrle - 9A6XX

9A3VV

Točno, ali tu i tamo naiđe nekakav Baldur i napravi s....e koje treba dugo prati >:(
Citat: 9A2JK  u 07. Lipanj 2012, 09:08:58
...
A što se ovdje događalo svima je jasno?  ??? ???
...
Tebi nije? ::) Da ponovimo:

1. oblokao se i radio nered - buku u neprimjereno vrijeme, iliti policijskim riječnikom, narušavao javni red i mir;
2. netko pozvao policiju;
3. policija došla, on se tek onda uzjogunio pa pokušao razbiti uređaj, istina svoj ali...;
4. policija ga privela u postaju kao što bi svaka policija u svijetu uradila;
5. lik se, da li stvarno ili samo fingirano, pokušao objesiti o svoj remen u policijskoj postaji...
...

Treba još? U svakom slučaju vjerujem više službenim izvorima nego nekome tko takvoga klipana ide braniti uz neka nebulozna objašnjenja. Nije li i njegov odvjetnik rekao da mu je klijent bio pijan, oblokan ili kako već?

Policajci su pogriješili - nisu mu oduzeli remen i sve drugo čime bi se mogao ozlijediti a morali su prije nego su ga stavili u buksu.
73 Damir 9A3VV

9A2JK

Citat: 9A3VV  u 07. Lipanj 2012, 21:52:08
...
1. oblokao se i radio nered - buku u neprimjereno vrijeme, iliti policijskim riječnikom, narušavao javni red i mir;
2. netko pozvao policiju;
3. policija došla, on se tek onda uzjogunio pa pokušao razbiti uređaj, istina svoj ali...;
...
...
Treba još? U svakom slučaju vjerujem više službenim izvorima nego nekome tko takvoga klipana ide braniti uz neka nebulozna objašnjenja. Nije li i njegov odvjetnik rekao da mu je klijent bio pijan, oblokan ili kako već?
...

Nigdje nisam pročitao da se događaj zbio na način kako si opisao u točkama 1., 2. i 3. i ne znam
na koje ''službene izvore'' se pozivaš. Ako je bilo tako, onda mi radioamateri nemamo o čemu raspravljati.

Ali, ako je točno što piše na blogu, dotični je optužen za:

1. Obavljanje radijskog prometa bez dozvole Grčkih vlasti,
2. Posjedovanja radio uređaja sa frekvencijama izvana radioamaterskih,
3. Odbijanja da preda opremu policajcima.

Po točkama 1. i 2. je nevin, jer ima dozvolu, a po točki 3. je kriv.

U optužnici se ne spominje prijava zbog narušavanja javnog reda i mira.
To što je on nekada bio pripadnik nekakvih tajnih službi, po meni je bez veze.
Uostalom da li postoji područje ljudske djelatnosti gdje nema radioamatera?
(Možda među pripadnicima najstarijeg zanata na svijetu, no ni tu se ne bi kladio  ;) ).

Dakle, ako je točno ono što piše na blogu onda bi radioamateri imali dobrih razloga za komentar.

73
Martin 9A202JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6R

Uređaj sa frekvencijama izvan RA ???KOJA BEDASTOĆA.Pa svi koji dođu iz tvornice su takvi.Svi mi imamo takove.Drugo je ako se emitira na QRG za koju nemaš dozvolu! :P

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!