• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A FD 2012. CW

Autor 9A5TO, 21. Svibanj 2012, 19:42:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5TO

Za 15 dana, 2./3. lipnja je 9A Field Day Contest 2012. (CW dio).

Dobra prilika za otići u prirodu  :)

73!

T.

«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A6XX

tog vikenda ima puno povoda za u prirodu, kao npr. drzavno arg prvenstvo.

tesko je loviti jedno i drugo, ali je zato CW zabava zajamcena ovaj vikend :-)

73,
Hrle - 9A6XX

9A5TO

Citat: 9A6XX  u 21. Svibanj 2012, 20:18:18
tog vikenda ima puno povoda za u prirodu, kao npr. drzavno arg prvenstvo.

tesko je loviti jedno i drugo, ali je zato CW zabava zajamcena ovaj vikend :-)

73,
Hrle - 9A6XX
Znam. Ovaj vikend u foteljama, a idući se spaljuju kalorije (taman sam htio ići, ali me pljusak zastrašio).
Bilo bi lijepo da se barem simbolično odradi koja veza. Čim budem znao gdje ću moći sudjelovati budem najavio.

T.
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A2EY

Hello Tome,
Meni je super sve što miriši na FD, pa makar trajalo 2 sata (kao npr. HRS Kup). Već sam ranije htjeo reagirati na pravila, ali nikad nije kasno. Naime, ovakav tip natjecanja, u kojem se natjecatelje želi izvući iz fotelja i baciti u šumu, livadu, klijet, svjetionik, planinarski dom...., često podrazumijeva korištenje malih uređaja, malih aku baterija i solarnih ćelijica. No, kad se pogledaju pravila, vidi se da nema QRP kategorije. Ove godine pravila se neće moći promijeniti, ali za iduću predlažem tu malu/veliku korekciju.
Pozdrav & 73

Željko, 9A2EY/QRP

9A4ZZ

Pozdrav Željko ,
radi tvoje informacije ;kad smo pravili zadnju promjenu pravila 9A Field Day kontesta razmatrali smo i QRP kategoriju , ali je odziv iz  predhodnih natjecanja bio toliko mali /pogotovu u CW dijelu/da nismo htjeli  imati  zastupljenu i QRP kategoriju/da nebi bilo više kategorija nego natjecatelja HI!/ .To je bio jedini razlog.Tako da nije problem dodati i QRP kategoriju.

73 de 9a4zz,Mladen.

9A5TO

Citat: 9A2EY  u 22. Svibanj 2012, 08:15:24
Hello Tome,
Meni je super sve što miriši na FD, pa makar trajalo 2 sata (kao npr. HRS Kup). Već sam ranije htjeo reagirati na pravila, ali nikad nije kasno. Naime, ovakav tip natjecanja, u kojem se natjecatelje želi izvući iz fotelja i baciti u šumu, livadu, klijet, svjetionik, planinarski dom...., često podrazumijeva korištenje malih uređaja, malih aku baterija i solarnih ćelijica. No, kad se pogledaju pravila, vidi se da nema QRP kategorije. Ove godine pravila se neće moći promijeniti, ali za iduću predlažem tu malu/veliku korekciju.
Pozdrav & 73

Željko, 9A2EY/QRP
Već je Mladen dao odgovor.
Budući logove šaljemo na međunarodnu kontrolu, svi koji će raditi QRP (naznačiti u logu) bit će u međunarodnom poretku svrstani u QRP kategoriju http://www.darc.de/referate/dx/contest/fd/en/rules/ dok oni koji rade sa 100W idu u odgovarajuću multi operator kategoriju u IARU R1 FD contestu.

T.

9A5TO

Za sada znam za dvije najave portabl rada. Valjda neće kiša pokvariti planove...
Čak su i za ARG natjecanje mjenjali termine, možda se netko oglasi iz KT, kao lani 9A1O/p.

73,

T.

9A1AA

Evo prijavljenih rezultata IARU R1 Field Day CW

http://www.darc.de/referate/dx/contest/fd/archiv/2012/cw/

Malo nas je al nas ima  ;)
73, Ivo 9A1AA

9A5TO

Bio mi je to nezaboravan vikend  ;)

T.

9A1AA

Evo i službenih rezultata IARU REGION I FD CW 2012

http://www.darc.de/referate/dx/contest/fd/archiv/2012/cw/

Šteta što sam mogao raditi samo 15 sati.......
73, Ivo 9A1AA

9A4MF

Čestitam Ivo
meni je puno vremena oduzelo vremena što sam radio 9A204MF  ::)
no to me ne opravdava, mogao sam i bolje, nadam se drugi puta /P (konačno)

73 de Miro

9A9L

Citat: 9A4MF  u 02. Kolovoz 2012, 18:32:28

meni je puno vremena oduzelo vremena što sam radio 9A204MF  ::)
no to me ne opravdava, mogao sam i bolje, nadam se drugi puta /P (konačno)

73 de Miro

Nece ti ni to popmoci Miro.
Ja sam prosle godine radio kao single op /p a po njihovom zavrssio kao MULTI OP. I naravno da bi u slucaju da sam u SO /p bio prvi. Ovako su me stavili tamo gdje naravno nisam. Zato mene ove godine nije bilo ni u tragovima.  I naravno ni ubuduce.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A5TO

Bez brige, sve je spremno za proglašenje 9A FD rezultata od 27. srpnja. Neka prođu godišnji pa ćemo ih onda objaviti i dodijeliti diplome  :)
Leone, u 9A FD lani si bio SO, a u IARU FD budući nisi radio qrp (jedino je ta kategorija SO) si dospio u MO. Jedna i druga pravila su bila objavljena prije natjecanja i nisu se naknadno mijenjala.

Bitno da se polako uzlazni trenda učesnika povečava.

Za mjesec tjedana je SSB dio pa se spremite. Možda se još netko zatekne na otoku pa se od tamo javi  ;)

Toliko za sada, 73!

T.

P.S. Čestitke učesnicima i osvjačima FB mjesta u IARU R1 FD. Istima, ali za 9A FD ćemo čestitati po objavi rezultata. NHF!

9A1AA

Citat: 9a5to  u 02. Kolovoz 2012, 21:09:13
Za mjesec tjedana je SSB dio pa se spremite. Možda se još netko zatekne na otoku pa se od tamo javi  ;)

Kad je to SSB contest Tome  ;D ;D ;D
73, Ivo 9A1AA

9A5TO

Citat: 9A1AA  u 02. Kolovoz 2012, 21:13:58
Citat: 9a5to  u 02. Kolovoz 2012, 21:09:13

Kad je to SSB contest Tome  ;D ;D ;D
Najprije nisam ni skužio zašto si to napisao  :-X
U prvoj verziji sam napisao 5 tjedana, a kasnije htio prepraviti za mjesec dana.
Očito sam već mislima na moru.

73,

T.

P.S. prvi vikend u rujnu  :D