• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A DXCC RANG LISTA

Autor 9A2GA, 18. Svibanj 2012, 12:56:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2NO

Bok, pa da odgovorim...

Više od deset godina svaki mjesec sam ažurirao 9A DXCC listu.
To je bilo, relativno, jednostavno. ARRL DXCC je imao link na primljene zahtjeve koje sam redovno pratio
i na osnovu toga ažirirao 9A listu. Kad se hakirali ARRL tih obavijesti nema ...
Poslije sam skidao kompletni DXCC standings i "češljao" 9A postaje ... treba više vremena.

Objavljeno je da će za priznavanja statusa / potvrđenih DXCC vrijediti LotW.
Ukoliko netko želi novi pozivni znak, npr. sa 3 na 2 slova ili sa 2 na 1... HRS i dalje šuti.
Kako su to kanili provesti, ne znam. Kao i obično ... HRS bubne i ostane živ.

Zatim, prošlu jesen mi je rečeno da će lista biti pristupačnija, na naslovnoj stranici (kao i na nekim
stranicama drugih saveza ), pa opet ništa. Bubneš i ostaneš živ.

Kopirati tuđu stranicu ne želim.

Zaključak: HRS je nekima mama a (većini) maćeha.
Nema smisla. Tko želi nastaviti, može.

vy 73 Dino, 9A2NO

9A2JK

Citat: 9A2NO  u 30. Rujan 2025, 15:32:31Zatim, prošlu jesen mi je rečeno da će lista biti pristupačnija, na naslovnoj stranici (kao i na nekim
stranicama drugih saveza )
...
Dobra ideja. Na naslovnicu staviti linkove na 9A DXCC listu.
Isto tako na 9A IOCA, 9A 9AFF, 9A SOTA i slično.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6WW

Da, to je na žalost istina.
Lista je na samom kraju čušpajza i uređivačke sramote od stranice koja se zove KV - Kratki val kao fusnota.
Dosta sam se namučio da je pronađem, bez pomoći Google ne bi je nikad našao ovako zakamufliranu.

73

9A3J

Zvonko,
očito si pregledavao na mobitelu. Web je primarno rađen za pregledavanje na računalu pa ako pogledaš na računalu i ideš prema dolje, ubrzo ćeš sa desne strane vidjeti liste koje se obnavljaju kako ih autori šalju. E sad, meni osobno bi na naslovnici bilo puno ljepše vidjeti vijesti o tome koliko je neki klub osposobio novih operatora i koliko ih je uspio "zagrijati" da ostanu u našem hobiju a ne koliko tko od nas starih (sad se i ja tu mogu svrstati pošto sam 50+) ima odrađenih zemalja ili čega već. Ima ih puno koji samo kukaju ovo ne valja, ono ne valja a slabo rade na tome da nam hobi opstane i da prenesu svoje znanje na mlađe generacije.
NHF i 73,
Saša 9A3J