• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

UA4WHX

Autor 9A6AA, 07. Svibanj 2012, 19:26:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7PJT

Citat: 9A5CY  u 04. Srpanj 2012, 11:38:43
Iskreno,

malo sam zabrinut za prijatelja,  da nema nekih problema sa radom na sjeveru ZA ?
Nakon jučerašnjih sat vremena aktivnosti na 17m, u eteru ga nema već skoro cijeli dan (20ak sati) .

Ma ,

sta bi mu se moglo dogodit u toj uredenoj , finoj i kulturnoj zemlji   ::) ?

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A6AA

Citat: 9A5CY  u 04. Srpanj 2012, 11:38:43
Iskreno,

malo sam zabrinut za prijatelja,  da nema nekih problema sa radom na sjeveru ZA ?
Nakon jučerašnjih sat vremena aktivnosti na 17m, u eteru ga nema već skoro cijeli dan (20ak sati) .

Držimo fige da opet sretno proradi u eteru.

Dean, 9A5CY

Čekam da mi se Vladimir javi preko Skype-a pa ćemo znati o čemu se radi...

Inače, to je predivan kraj s puno prirodnih ljepota. No, dan-danas nesigurno je voziti se u noćnim satima po područjima koja gravitiraju Kosovu i Crnoj Gori, odnosno po brdima sjeverne Albanije. Puke (ili Pukë) je glavni grad Distrikta Puke. Grad ima oko 7000 stanovnika, a nalazi se na 838 metara nadmorske visine i jedan je od najviših albanskih gradova.
Nalazi se na putu od Jadrana do Kosova, a razvio se tijekom 4.-2. stoljeća prije Krista. U 20. stoljeću, u Puka je postao vojno središe (baza), a zanimljivo je da se u gradu nalazi i Centar za katolički odgoj.

Pretpostavljam da je Vladimir radio iz hotela koji se nalazi na glavnom trgu.

Wikipedija i ja puno znamo.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Vlad kaže da je sve OK.

Sada je bez postaje i traži novi QTH.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Nisam htio komentirati neke postove napisane prije ovoga jer sam pretpostavio da će završiti u košu (tada komentar ne bi imao smisla). Imao sam pravo.

Ipak, nešto bih dodao: svaka radioamaterska aktivnost je dobro došla. Tim prije ako dolazi od (u radioamaterskim okvirima) poznate osobe, koja s tim ciljem dolazi u našu zemlju. Kada je Vladimir, UA4WHX, proradio kao 9A8VB, te nakon što ga je Franjo, 9A2MF stavio na Cluster, Bernie McClenny, W3UR, urednik The Daily DX - The Weekly DX magazina, poslao je Franji e-mail s upitom: "Any idea how long Vladimir will stay in Croatia?  Where does he go next?" Da li to ikome nešto znači? Meni, da. Bernie nije nikada pitao kakve planove ima 9A6AA. Ili 9A3VV.
I zato, koliko god se to nekima činilo nepotrebnim, drago mi je da možemo pratiti Vladimirove aktivnosti, i što smo se (9A2WJ, 9A9A, 9A6A, 9A2UA, 9A5CY + cijela izvrsna daruvarska ekipa, i konačno, 9A6AA) pokazali dobrim domaćinima i što će Vladimiru prvi kontakt s Hrvatskom i njenim radioamaterima ostati u lijepom sjećanju. A pričao nam je razna (i dobra i loša) iskustva...
Iz istih razloga prije dvije godine ugostio sam Toshija, JA8BMK, na Lošinju.

Potsjetiti ću na ono što sam napisao prije dva mjeseca pod ovom temom:

Neću suditi o kriterijima koji su Vladimira doveli na donju listu, no, pogledajte među koje su ga velikane smjestili iz Documentary Archives Radio Communications:

Gus Browning, W4BPD
King Hussein, JY1
Ernst Krenkel, RAEM
Martti J. Laine, OH2BH
Stuart Meyer, W2GHK
Danny Weil, VP2VB
Don Miller, W9WNV
R. Stepanenko, 3W3RR
R. Louis Varney, G5RV
Jim Smith, VK9NS

Konačno, kao i u časopisu, tako i ovdje, svatko može pronaći nešto što ga zanima. Ako netko napiše što meni nije zanimljivo - preskočim. Bez komentara. Ne mora se svakom loncu biti poklopac. Vrlo često - (pre)šutjeti je zlato.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Vladimir je danas stigao "doma" u Egipat.

Zahvaljuje se svim hrvatskim operatorima na toploj dobrodošlici i ugodnom vremenu koje je proveo u našoj zemlji.

Počašćen je što je imao mogućnost raditi kao 9A8VB.

Sada se sprema tiskati QSL-ke.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A5TO

Nisam ga imao prilike vidjeti uživo, niti odraditi kao 9A8VB, ali sam skužio da je to jednostavan i pristupačan čovjek.
Dio njegovog boravka u 9A možete vidjeti:
http://www.youtube.com/watch?v=WF_wH8Z2vJ0

73,

T.
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»