• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

X-Quad

Autor 9A3TN, 29. Ožujak 2012, 22:47:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TN

Jedna antena, više polarizacija http://www.wimo.com/cgi-bin/verteiler.pl?url=xquad-antennas_e.html

Iskustva?

Razmišljam o samogradnji, pa ako tko ima kakve izmjere, nacrte i slično, bilježim se sa štovanjem!

Boris 9a3tn

9A3TN

Od sto glasa, glasa čuti .....

9A9L

Ti bi da ti netko odgovori na pitanje isti tren. Neide to.  Evo da ti ja odgovorim. Uzevsi u obzir polarizacije koje mozes dobiti sa tim antena djeluje odlicno. Kad pogledas duzinu dobitak i ostalo mora ti biti jasno da to nije antena za dx-anje. Najbolji joj je ucinak u satelitskoj komunikaciji. I nemoj zaboaviti da uz to ide i kutija sa relejima za preklapanje tih silnih polarizacija. I tu onda cjena ide debelo u visine. Ako mene pitas ja to nikad nebih radio osim za satelitske komunikacije.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A3TN

Pozdrav Leone!

Ne radi se o anteni za DX jer moja mikro lokacija nije baš naj za 2m.
Radi se o tome što mi na moj antenski stup staje samo još jedna i to manja antena za 2m, a volio bih iskoristiti koji sporatic ove godine, a poslužila bi za FM u lokalu.  Koaks. rele imam neiskorišten pa to smanjuje ukupnu sumu HI.
Mene zanima ima li tko takvu antenu i kakva su iskustva. Još bi mi više odgovaralo da je sam napravim, samo mi nedostaju podaci o dimenzijama elemenata.

pozz

Boris 9a3tn

9A9L

Borise, moj prijedlog ti je da napravis jedan dobar oblong by yu1qt i to novu verziju od 6 elemenata. Za informaciju sa takvom antenom  i 100 w je Mile 9A9Y ex 9A9PP napravio 51 dxcc country na MS i EME. Valjda to dovoljno govori. I za info okrece je sa malim  rotatorom za tv antene (onaj za 50kg). Antena je kratka i lagana.
Ako te bude zanimalo javi se na mail. No ako si bas naumio na ovu , tu ti nazalost nemogu pomoci. Ta je ista kao i one krizne jagice a to bas nije lagano napraviti u kucnoj radinosti narocito ako zelis i krznu polarizaciiju,
Zelim ti uspjeh u gradnji.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A7PJT

Ima je  jedan  nas  ;) iz JN83  vec 10-tak  godina i radi mu UFB  . . .

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je