• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Lista QSL biroa u Svijetu

Autor 9A6R, 19. Veljača 2012, 16:54:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6R

Bilo bi dobro ako bi naš QSL manager Marinko 9A3JB objavio osvježenu listu buro-a u svijetu koji NE RADE i entitete koji uopće NEMAJU buro-e. :-\
Da ne tratimo QSL kartice uzalud a i njemu olakšamo posao.
Ova tema je već bila ali dosta davno pa smatram da bi bilo dobro da se objavi ta lista po mogućnosti na ovom portalu.Možda je ona već tu samo je nisam uspio pronaći?SRI
Hvala.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A1AA

Reni, nekako mi ovaj naslov ne štima uz temu koju si otvorio.
Poprilično zbunjuje.
Možda bi prikladniji naslov bio: Lista (ne)aktivnih QSL biroa u svijetu
73, Ivo 9A1AA

9A6R

Ivo,tvoja rič je meni zapovid. ;)
Nadam se da si sad zadovoljan.

73,9A6R

9A1AA

Ma sad je sve bistro :D
Provjerit ću ja sutra (kad završi ARRL CW) jel imamo među člancima takav tekst pa ako nema kontaktirat ću Marinka pe ćemo to napisati i napraviti link kod QSL biroa.
73, Ivo 9A1AA

9A5AN

Nije na hrvatskom ali mislim da neće biti problem pročitati što je OM QSL menadžer Štefan OM3JW napisao o QSL biroima i općenito o QSL-iranju.

http://www.okdxf.eu/idxp/qsls.php

73 de Neno  8)

9A6R

Sve u redu Ivo.Nije da se bez toga ne može ali nije na odmet i to imati pred očima kako radi nas tako i  našeg QSL managera.TNX :)

73,9A6R

9A7YY

Ovdje ne bi trebalo slati kartice preko biroa:  ;)

A2, A3, A4, A5, A6, A7, A9, AP,
C2, C5, C6, C9, CN, CP, CX,
D2, D4, D6,
E3, E4, EK, EL, EP, ET, EY, EZ
FG, FH, FK, FM, FO, FP, FR, FS, FT, FW, FY,
H4, HH, HI, HM, HR, HV, HZ,
J2, J3, J5, J6, J7, J8, JY,
KG4, KH0,
OD,
P2, P5, PJ, PZ,
S2, S7, S9, ST, SU,
T2, T3, T5, T8, TG, TJ, TL, TN, TR, TT, TU, TY, TZ,
V2, V3, V4, V5, V6, V7, V8, VP2E, VP2M, VP2V, VP5, VP8, VP9, VQ9,
XT, XU, XW, XZ,
YA, YI, YJ, YK, YN, YS,
Z2, ZA, ZD7, ZD8, ZD9, ZF, ZK,
1A, 1S,
3B, 3C, 3D, 3V, 3W, 3X, 3Y,
4J, 4L, 4S, 4W,
5A, 5H, 5N, 5R, 5T, 5U, 5V, 5W, 5X, 5Z,
6W, 6Y,
7P, 7Q, 7X,
8P, 8Q, 8R,
9G, 9J, 9L, 9N, 9Q, 9U, 9X.

Lijepi pozdrav
Branko 9A7YY

9A3TY

Citat: 9A1AA  u 19. Veljača 2012, 18:29:37
Ma sad je sve bistro :D
Provjerit ću ja sutra (kad završi ARRL CW) jel imamo među člancima takav tekst pa ako nema kontaktirat ću Marinka pe ćemo to napisati i napraviti link kod QSL biroa.

Možda bi se moglo ići korak dalje. Napraviti web servis na koji će se uploadati jedan file u npr. cabrillo formatu sa svim svojim vezama iz dnevnika koje planiramo poslati kao qsl-ke a onda da web odgovori sa zip fileom gdje će biti jedna datoteka ono što ide preko biroa (i to složeno po zemljama kako treba slati u savez) i još x datoteka za poznate qsl managere + 1 datoteka za nesortirane - tipa snađi se druže. Možda staviti i opciju izbacivanja višestrukih veza na istom bandu/modu i sl.
Na taj način bi se bitno olakšalo svim amaterima jer bi na jednom centraliziranom mjestu bile objedinjene sve dostupne informacije, svi bi mogli doprinjeti punjenju baze i ne bi se moralo gledati "ručno" što gdje i kako ide ili ne ide.
73 de Ivo, 9A3TY

9A3VV

Bilo bi to prekokrasno ;) samo tko će to uraditi? Ne mislim da mi nemamo kadrove za tako nešto ali je to popriličan posao pa ne znam bi li netko imao vremena za to uz sve svoje profesionalne i ine obveze. A da bi nam svima uljepšalo život - bi sigurno 8)
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A7YY

Citat: 9a3ty  u 20. Veljača 2012, 10:44:31
Možda bi se moglo ići korak dalje. Napraviti web servis na koji će se uploadati jedan file u npr. cabrillo formatu sa svim svojim vezama iz dnevnika koje planiramo poslati kao qsl-ke a onda da web odgovori sa zip fileom gdje će biti jedna datoteka ono što ide preko biroa (i to složeno po zemljama kako treba slati u savez) i još x datoteka za poznate qsl managere + 1 datoteka za nesortirane - tipa snađi se druže. Možda staviti i opciju izbacivanja višestrukih veza na istom bandu/modu i sl.

Ne kažem da je to loša ideja,dapače.
Ali mnogi log programi danas rade to što si ti ovdje nabrojao. Naravno ako imaju odgovarajuću podršku t.j. ako im se baza podataka redovito ažurira.
Ja koristim komercijalni log i on mi sve to uredno radi. Najprije tiskam karte koje idu u direktu, zatim tiskam karte za one entitete koji nemaju biro (nešto od toga se može potvrditi preko managera koji šalje via biro), a zatim otiskam sve ono što ide preko biroa. Log sam po sebi tiska karte (po prefiksima) redoslijedom kako trebaju ići u biro.
Upitno je koliko će mi se od toga vratiti, iskustva su sve gora i gora.  >:(

Lijepi pozdrav
Branko 9A7YY

9A3JB

Pozdrav ekipi za QSL zaljubljenike

hvala Branko na trudu i popisu nekih entiteta koji ne koriste QSL biro.

Od navedenih zemalja biroe imaju i rade ( kako tako ):

A4
CX
EY
HZ
OD
TU
VP9
8P

samo ....malo tko provjerava da li je rađena stanica domorodac ili netko tko je gost? ???

Čitam svakojaka pametovanja i monade o svemu i svačemu ...ali ljudi ...prejednostavno je provjeriti da li netko radi preko biroa ili ne , da li ima menagera ili ne ...odi brate na QRZ.com i registriraj se kako bi ti se otvorio cijeli profil tražene stanice ...nema problema!

Koliko mi to DX stanica radimo svaki dan iz TIH zemalja koje su na spisku???

Ja bih volio vidjeti te  LOG-ove u kojima su to svakodnevne veze!!!!

Zaista nije problem provjeriti interesantne stanice i - problema nema! ;D

Informacije na klasterima treba uzeti s rezervom !

Masa kolega još koristi nekakove LOG programe u kojima su menađeri uneseni tko zna prije koliko desetljeća i to onda prepisuje na karte - TO SU NEBULOZE! >:(

Da ne zaboravim naglasiti da dosta Vas AO1 stavlja pod amerikance  EI stavlja pog engleze ...o EX RUSIMA da i ne govorimo... tu leže problemi - ne zna se a ne pita!!! 8)

BEZBROJ >:( puta sam rekao i napisao da amerikance slažemo po brojevima BEZ OBZIRA NA PREFIX -  :o B A D A V A  :o !!!!

Dakle , onaj tko stvarno želi dobiti QSL kartu za svoju kolekciju - to može relativno lako i napraviti !

Probleme stvaraju e-qsl i LoTw korisnici , no - ja takve niti ne upisujem u LOG kad mi vele da to koriste ( uz dužno poštovanje svima koje to veseli ) i postotak dobivenih karata je oko 70%  - što je vrlo dobro!

I zapamtite - često se čuje u razgovoru : JA ČEKAM DOK NE DOBIJEM QSL KARTU OD NJEGA!

Super , a šta ako i on tako čeka????

Rezultat : NEMA QSL KARTE NIKOME! :-X

Karte nisu skupe i ako se neka i ne vrati , pravim sakupljačima to nije veliki trošak - zato svi vi koji želite primati velike količine karata morate:

- raditi barem 10 veza dnevno
- provjeravati tko i kako prima kartice i , najvažnije

SLATI SVE SVOJE KARTICE SVIMA I NA VRIJEME!

Za sve informacije stojim na usluzi!

Mike 9A203JB

9A2JK

Mike, hvala za pojašnjenja.
Dobar link za provjeru menadžera je i http://www.ik3qar.it/manager/

Što se pak tiće LoTW, po ne znam koji puta, ponavljam: LoTW nema veze
sa QSL kartama. LoTW služi samo i jedino za diplome i to za DXCC i WAS,
a od travnja mjeseca i za WPX diplome.
LoTW bi imao veze sa QSL kartama samo ako bi QSL-ke skupljali isključivo
i jedino radi diploma, što u velikoj večini nije slučaj.

Isprika što sam malo skrenuo sa teme, ali mislim da je bilo nužno.

73
Martin 9A2JK

P.S. Ako netko želi komentirati nešto u vezi LoTW, molim nastavimo
u temi Diplome – LoTW iskustva.
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3VV

Ima ih koji jednostavno kažu NO QSL ili LOTW ONLY. Ja takvu vezu upišem u dnevnik kao i bilo koju drugu vezu ali ga i označim i više niti ću ga pozvati niti ću mu odgovoriti ako me slučajno pozove. Ili ako ga čujem na bandu pa prije nego ga pozovem na QRZ.COM pročitam NO QSL ili LOTW ONLY ne gubim vrijeme na njega pa da je ne znam kako rijedak DX.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3TY

Citat: 9a3jb  u 20. Veljača 2012, 19:21:35
Čitam svakojaka pametovanja i monade o svemu i svačemu ...ali ljudi ...prejednostavno je provjeriti da li netko radi preko biroa ili ne , da li ima menagera ili ne ...odi brate na QRZ.com i registriraj se kako bi ti se otvorio cijeli profil tražene stanice ...nema problema!

Mike, ajde zamisli ovakvu situaciju. Sjedneš za stanicu i odradiš jedno natjecanje. I eto ti 1000 veza. Prođe mjesec dana i eto drugog natjecanja i opet 1000 veza.
Treba ljudima poslati qslke. Hoću li sad sjesti i za svaki znak gledati na qrz.com da li i kako razmjenjuje qsl-ke? Lako je kad ganjaš poneku ekspediciju pa sve znaš i riječ je o par veza ali kad je riječ o stotinama i tisućama onda je drugačija situacija. A i ne pratimo svi što se zbiva niti znamo gdje se sve nalaze informacije niti imamo vremena za to. Poneki samo guštaju odraditi vezu pa bila ona ovakva ili onakva, znali uopće o kojoj je zemlji riječ ili ne.

Informacije na klasterima treba uzeti s rezervom !

Masa kolega još koristi nekakove LOG programe u kojima su menađeri uneseni tko zna prije koliko desetljeća i to onda prepisuje na karte - TO SU NEBULOZE! >:(

Upravo zato bi centralizirana baza bila korisna. Uvijek svježe i što je bitnije točne informacije. A kad takvu bazu ne održava pojedinac nego zajednica onda nije ni veliko opterećenje.

Da ne zaboravim naglasiti da dosta Vas AO1 stavlja pod amerikance  EI stavlja pog engleze ...o EX RUSIMA da i ne govorimo... tu leže problemi - ne zna se a ne pita!!! 8)

BEZBROJ >:( puta sam rekao i napisao da amerikance slažemo po brojevima BEZ OBZIRA NA PREFIX -  :o B A D A V A  :o !!!!

Vidiš, i tu bi web servis kojeg sam predložio pomogao jer bi slagao točno onako kako se traži. A da bi pitao trebaš i znati da nešto trebaš pitati.  :-)

Dakle , onaj tko stvarno želi dobiti QSL kartu za svoju kolekciju - to može relativno lako i napraviti !

Nije samo pitanje dobivanja karte za svoju kolekciju nego i ispunjavanje obveze da drugi dobiju tvoju.

I da ne bi ispalo da samo pametujem i činim monade vrlo rado ću pripomoći u realizaciji takvog jednog projekta u okviru svojih (programerskih) mogućnosti ako se HRS odluči krenuti u to.
73 de Ivo, 9A3TY

9A2QP

Pa primjetili ste da vec sad skoro sve vaznije ekspedicije imaju mogucnost REQUEST QSL via BUREAU i ja mislim da je to jako zgodno napravis popis veza za doticnu stanicu i online das zahtjev za QSL kartom dostave preko biroa. Jako ekspeditivno i ne opterecujes managera sa hrpom karata i troskova slanja nasem birou. 9A3TY pa imas na HRDlog.net-u vec jako puno korisnika koji svoj log stavljaju i nadogradjuju ga redovito. A i DX WATCH ima klub log  pa imas i tamo logova za provjeru , e sad bi bilo lijepo samo na tim stranicama napraviti REQUEST modul da online zatrazis QSL odnosno da ako netko tvoju QSL trazi moze i tebi taj QSL REQUEST poslati pa da mu preko biroa lijepo posaljes QSL obavezno. Ja inace svaka 3 mjeseca pisem QSL i saljem preko biroa a one koje su mi interesantne za direkt njih direktno posaljem.
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe