• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

CAT kabel za FT-857D

Autor 9A6JRZ, 02. Veljača 2012, 12:50:55

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6JRZ

Kupili smo ovaj CAT kabel
http://www.ebay.com/itm/250815211148?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Problem je u tome što nam nakon toga FT-857D prepoznaje kao FT-100 (Ham Radio DeLuxe) i onda to ne radi. Kod ručnog podešavanja javlja greške ako da ne može pronaći frekvencije (i još nešto)

Da li ima kakva caka oko podešavanja da ovaj uređaj prepozna kako treba?

73
73 de 9a6jrz

9A3TY

Možda baud rate na uređaju ne odgovora baud rate-u na PC-ju ?
73 de Ivo, 9A3TY

9A6JRZ

Pozdrav,

To sam i ja pomislio, ali ne znam koja bi bila osnovna postavka na uređaju (niti znam gdje se to podešava).
Moglo je biti i ono s bitovima podataka/paritet/stop bitovi, ali nisam se previše igrao s time (jednostavnije je pitati ;) )
73 de 9a6jrz

9A6NDD

Off-topic sam možda, ali nabasao sam na dobar priručnik http://studenti.ing.unipi.it/~s422299/Interfaces.pdf pa da ne otvaram novu temu.
Koliko se sjećam u IC706 sam mjenjao u postavkama uređaja neku "adresu" i brzinu da povežem uređaj s softwarom.... Uz software je bilo u helpu za koji uređaj postaviti, koju adresu. Ne znam kako je s Yaesu, ali možda ima nešto slično.

;)

9A3TY

Citat: 9A6JRZ  u 02. Veljača 2012, 14:46:17
Pozdrav,

To sam i ja pomislio, ali ne znam koja bi bila osnovna postavka na uređaju (niti znam gdje se to podešava).
Moglo je biti i ono s bitovima podataka/paritet/stop bitovi, ali nisam se previše igrao s time (jednostavnije je pitati ;) )

Menu item br 19

http://k5ehx.net/857d-cheatsheet.pdf

73 de Ivo, 9A3TY

9A6JRZ

Hvala,

Mislim da ću opet večeras otići di Grge 9A5ZM da to probamo podesiti
73 de 9a6jrz

9A7YY

U configu HRD izaberi uređaj i upiši 38400 (19200) 8 N 2.
U meniju uređaja postaviti menu 20 CAT.

Pronjuškaj malo i HRD forum.

LP
Branko 9A207YY

9A6JRZ

Hvala na savjetima.
Ipak ću sutra do Grge.

Javiti ću da sli smo uspjeli rješiti

73
73 de 9a6jrz

9A2TN

Da i ja kažem svoja iskustva.
Sa N1MM i Mixw 19 radi sve uredno (ima malih prebacivanja kablova zbog USBova i CW rada ali to nije problem).

HRD sam instalirao (imam TS2000) i sve podesio (barem sam tako mislio). Događa mi se da mi se nakon par minuta RESETIRA laptop!!! Probao sam sve što sam znao i mislio da bi moglo biti (nekoliko puta u nekoliko dana), prošvrljao po forumima.
Problem nisam otklonio. Nisam niti deinstalirao HRD. Čekam neku lampicu... da me prosvitli.
A i ne žuri mi se jer u natjecanjima N1MM je za mene odličan a Mixw 19 mi također dobro rari. Telnet u obadva programa odlično a na vikendici preko ljeta na Mixw pratim klaster (nemam interneta).
Ako je netko imao sličan problem sa TS200 i HRD, slušam...
I naravno, hvala

9A2QP

Zorane ajde se javi meni ja imam FT100d i  CAT i radim sa HRD-om a radio sam i s TS480SAT i istovremeno oba uredjaja prikljucena preko CAT modema i tamo u postavkama samo biram koji uredjaj hocu. Najbolje je imati CAT kabl na USB prema mojem iskustvu.
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A6JRZ

Pozdrav Josipe,

Večeras ćemo ponovno probati sve to podesiti, ako ne uspijemo javiti ću se preko vikenda. Kinezi su mi javili da sve kablove prije slanja provjere, pa je vjerojatno onda problem što nismo znali podesiti komunikaciju s računalom.
73
73 de 9a6jrz

9A6JRZ

Provjerio sam s Grgom menu 85 i on je OFF

Luka (9A7PLP) da li sti ti uspio rješiti da ti HRD proradi ?
73 de 9a6jrz

9A2QP

9A2TN daj molim te kak ti to sa MixWin pratis cluster-a mozes mi malo opisati na mail ili tu ako nije tesko hvala unaprijed.
73 de 9A2QP Joe

9A2QP

73 de 9A2QP Joe