• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9a contest pitanje

Autor 9A6NDX, 07. Prosinac 2004, 10:51:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6NDX

ovaj put je stvarno pitanje i nadam se da ce na tome i ostat.....

Kako cemo se ponasat na 160m ove godine? istovremeno je i Stew Perry top band contest koji okuplja jako puno natjecatelja, razmijena je RST i lokator tako da necemo moci radit veze sa njima....

CU SO/AB-HP 9a6ndx

9A5TO

Pozdrav!

Najlakše će biti onima koji nemaju uređaj za 160m. Vjerovatno ću također raditi na dobrom starom DRAKE-u.
Ako čujete u zarku 9A2W, možda sam jedan od operatora...
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A6XX

ma samo ti logiraj, ionako to nitko ne checkira...

9A5TO

Moram priznati da to nikada nisam probao, iako sam stroga pravila natjecanja i rada uopće kršio i uzduž i poprijeko.
Mislim da niti ovaj put neću, neka to čini koga je volja...
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A3AG

Dobar dan svima,

vidim na baneru da se moze osvojiti diploma 9A CW i idem vidjeti kak to izgleda i kaj treba odraditi, a ono u diplomama je nema. Ako moze netko od odgovornih staviti diplomu na WEB pa da se zna kak izgleda i kaj treba odraditi.

73 i CU u 9ACW
Sasa 9A3AG

9A5K

Citat: 9a6xxma samo ti logiraj, ionako to nitko ne checkira...

Možda nije do sada, ali probaj ove godine...
Već vidim da će biti iznenađenja...:-)

73,
9a5k

9A5AEI

Nije vrag da je netko napisao program za čekiranje cabrillo logova? By the way koji program koristiti u 9A CW takmicenju? WL treba kupiti, CT je besplatan ali nema support za 9ACW... 9a4GL  nema Cabrillo out i ne kuca CW preko LPT/COM? barem mi se cini? Znaci pisi u CT pa kasnije rucno sve zbroji/podijeli/pomnozi i evo ti razultata! I naravno export u Cabrillo!
73 Patrik

9A4M

Citat: 9A5AEIBy the way koji program koristiti u 9A CW takmicenju?

Osim WL-a koji si naveo 9a cw contest podržava i n1mm logger. Besplatan je, ima export u cabrillo. Može se skinuti na www.n1mm.com

73
Mate 9A4M

9A4KL

9a CW kontest podrzaje i "Genaral logger" kao i jos gomilu drugih kontesta.Vec sam radio u njemu,nije savrsen ali se da logirat bez nekih vecih problema.

Treba skinit cijeli program,instalirat ga a onda skinit update file.

LINK:
http://www.qsl.net/w3km/gen_log.htm

73
Joke

9A5K

Citat: 9A5AEINije vrag da je netko napisao program za čekiranje cabrillo logova? By the way koji program koristiti u 9A CW takmicenju? WL treba kupiti, CT je besplatan ali nema support za 9ACW... 9a4GL  nema Cabrillo out i ne kuca CW preko LPT/COM? barem mi se cini? Znaci pisi u CT pa kasnije rucno sve zbroji/podijeli/pomnozi i evo ti razultata! I naravno export u Cabrillo!
73 Patrik

Tko želi koristiti CT, može odabrati WPX contest.
Bodovi će naravno biti krivi, no može na taj način dobiti Cabrillo file.
U kojem će valjda znati izmjeniti contest name.
Cabrillo file ionako treba preračunati zbog množitelja i sl., tako da
čak i claimed score polje u istoj datoteci ne znači puno.
Spomenuto će se naravno odraditi automatski prilikom primitka email-a.

E-mail robot će javiti grešku ako nađe nešto krivo, npr. contest name,
i u povratnom mailu upozoriti da se isto ispravi, ako se slučajno
dogodi da netko zaboravi popraviti.

Bitno je da se u attachment-u emaila bude datoteka "callsign.log".

Ukoliko ista nije u Cabrillo formatu (npr. netko pošalje CT.bin file u
attachmentu s nazivom kako sam napisao gore), robot će čak i takav
log prihvatiti, no neće biti automatski obrađen, a i o tome će obavijestiti
pošiljaoca..

Za sada 9A CW na ispravan način podržavaju Writelog i N1MM software,
a za ostale važi isto ili barem slično što i za CT.

73,
9a5k

9A5AEI

Tnx for info Kreso :)
73
p.s. vidim da ste napravili veliki pomak!

9A6XX

konacno! svaka cast svima koji su se potrudili da log checkiranje u 9A CW postane stvarnost... !

a sada, zivi bili pa se culi za 10ak dana!

ko sprema SOAB LP?!

Hrle - 9A6XX

p.s. 5K, sta bi sa onim tvojim modulom za WL?! imali smo neku gresku prosle godine?! ne sjecam se koju ali vise manje je dobro radio cini mi se....

9A5AEI

Redni brojevi veci od 999 se nisu mogli upisivati u WL!
73

9A5K

Citat: 9a6xxkonacno! svaka cast svima koji su se potrudili da log checkiranje u 9A CW postane stvarnost... !

a sada, zivi bili pa se culi za 10ak dana!

ko sprema SOAB LP?!

Hrle - 9A6XX

p.s. 5K, sta bi sa onim tvojim modulom za WL?! imali smo neku gresku prosle godine?! ne sjecam se koju ali vise manje je dobro radio cini mi se....

Hvala...

WL modul se može downloadati iz download rubrike na ovom site-u.
Složen je kao kompletan setup, da nema više problema s onim
regsvr32 i sl.
Jedini bug od prošle godine je bio u tome što se nije mogao upisati
serial number veći od 3 znamenke, no to je riješeno.
Na hamradio.hr je dakako nova verzija.
I direktni link za download: http://www.hamradio.hr/modules.php?name=Downloads&d_op=getit&lid=6

73!

9A6AA

Citat: 9a3agDobar dan svima,

vidim na baneru da se moze osvojiti diploma 9A CW i idem vidjeti kak to izgleda i kaj treba odraditi, a ono u diplomama je nema. Ako moze netko od odgovornih staviti diplomu na WEB pa da se zna kak izgleda i kaj treba odraditi.

73 i CU u 9ACW
Sasa 9A3AG
Bog Saša,
Očekujem da mi HRS award manager, Vlatko, 9A9R, pošalje pravila i sliku te diplome. Kako reče, biti će to negdje kasno većeras. Čim stigne - stavljam gore.
73
9A6AA
"DX never sleeps..."