• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

ZASTO OBRISANO

Autor 9A9L, 16. Rujan 2011, 11:24:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1AA

Točno tako Zorane. Samo iz toga razloga je post obrisan.
73, Ivo 9A1AA

9A2JG

Osnovno načelo obrane, iz temelja Rimskog prava, jest da čovjek može u svoju obranu navoditi sve ono što mu može koristiti u postupku dokazivanja da je prav.

Izvitoperene stavke, ikojeg Foruma, daju nekome u diskusiji samo formalno pravo na takve navode.
Oštećena strana, a pogotovo na HRS forumu, nema šanse da uspije nešto dokazati, jer je izgrađen takav mehanizam koji mu to onemogućava.

Iskusio na vlastitoj koži.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A9L

Citat: 9A6JRZ  u 18. Rujan 2011, 17:35:49
Citat: 9A9L  u 18. Rujan 2011, 17:24:52
I pitam zasto je moj post obrisan kad je u POTPUNOSTI u temi. Ocito je to nesto sto nekome neide u glavu. A i snimljeno je pa ce biti razgovora oko toga.  Bas me zanima sta ce demagogija sada ustvrditi zasto je obrisano....??
Pozdrav Leone,

Koliko se sjećam objavio si mail od 9A1AA.

2.   Nije dozvoljeno nikakvo objavljivanje bilo kakove osobne prepiske (pismo, e-mail i sl.)

Na S50LEA forumu je slično (propisano još 2006-e godine)

Nisi u pravu Zorane.
Ja nisam objavio osobnu prepisku nego navodnu SLUŠBENU obavijest. Ja se sa nekima necu i nezelim dopisivati osobno.
A to sto je objavljeno na slovenskom forumu nema nikakve veze sa HRS......
Mozda je nesto objavljeno i na SRS ali i to je totalno irelevantno.
Osobnu prepisku moze objaviti samo netko tko se osobno dopisuje. Ja se sa nekima ne dopisujem.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A4OE

Citat: 9A6JRZ  u 18. Rujan 2011, 17:35:49
2.   Nije dozvoljeno nikakvo objavljivanje bilo kakove osobne prepiske (pismo, e-mail i sl.)
Na S50LEA forumu je slično (propisano još 2006-e godine)

Kad se već poziva na pravila S50LEA foruma, poradi objektivnosti i istinotosti. Što točno tamo piše? Neznam dali je potreban prijevod.

"13. Objavljati citate iz privatnih e-mailov, dnevnikov iz klepetalnice ali drugih virov komunikacije, kjer avtor ni dovolil citiranja
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A7ZZ

Forum je ''dosadan i suhoparan'' točno onoliko koliko je i sam radioamaterizam
''dosadan i suhoparan''. Mi se ne bavimo radioamaterizmom da bi pričali jedan sa
drugim. To je za CB-eaše.

Martine,stvarno mi nije jasno ovo.Ja naprimjer pričam na bandu sa drugim radioamaterima,puno drugih sam također čuo da pričaju međusobno.Baš me zanima što to ti radiš na bandu sa drugim,naravno ako se smije znati?A što se tiče CB-aša kako ti nazivaš te ljude to stvarno nije u redu.Slušam danas te "tvoje prave radioamatere" u 9A-activity contestu.Svega ima,razgovori da ti pamet stane:
tko je bio na pijacu,pa o biciklima,pa o bundevama u Vinkovcima itd itd...to u contestu.Znači ako se tako razgovara u contestu kako li se tek razgovara u normalnom qso-u.Razgovara se,mislim da je to u redu,da treba razgovarati.Nemoj podcjenjivati cb-aše,ima tu ljudi koji su potvrdili preko 200 zemalja što neki tvoji pravi radioamateri nisu uspjevali godinama pa su  :'( po forumu kada ću ja to uspjeti ,mila majko da mogu promjeniti znak u dvoslovni,HI.Neki će se prepoznati  ;) ali nije bitno.
O razlozima brisanja i nebrisanja nema smisla jer se to ionako na ovome forumu uglavnom provodi (sa sitnim iznimkama) po onoj:kadija te tuži,kadija ti sudi.

73 de 9A7ZZ
73 iz Broda na Savi-Viktor

9A2JK

@9A7ZZ – Hvala na pitanjima. Na trenutak ću skrenuti sa teme da bi ti, dijelom,
odgovorio na pitanja. Budući da bi ovo mogla biti zanimljiva rasprava, otvorit ću
za to posebnu temu. I, ''dragi štioci''::) molim uvažite da ovo pišem kao
običan član foruma. (Ne znam zašto je ova rečenica potreba, ali čini se da ipak treba).

Prvo, ne daj Bože da bi ja podcjenjivao ili na bilo koji način omalovažavao CB-aše.
Između radioamatera i CB-aša postoji razlika u načinu korištenja radiofrekvencijskog
spektra i sadržaja veza. Znam dosta primjera gdje su CB-aši odustali od CB-a, položili
ispit i postali radioamateri, ali ne znam ni jedan suprotan slučaj. Time ne mislim da su
CB-aši manje vrijedni. Ne, niti govora! To su jednostavno dva različita svijeta i svatko
se bavi onim što ga više zanima. Da ne duljim više izvan teme, otvorio sam temu
''Radioamateri, CB i forum HRS-a'' i molim da o CB-u nastavimo tamo.

@9A7ZZ, ovo o razlici CB i radioamatera je, dijelom, odgovor na tvoje pitanje što ja
pričam na bandu sa drugima.

@9A7ZZ, tvoja primjedba o ponašanju na bandu je na žalost točna. I ovo je druga tema
o kojoj bi trebali puno, jako puno, pisati na forumu. Budući da ne spada u temu ''ZAŠTO
OBRISANO'', za početak predlažem pročitati ''Etika i procedure rada za radio amatere''
Za pdf izdanje, na hamradio.hr u Pretraživanje samo upišite ''radioamaterska etika''.
Isto vrijedi za Google.

(Dalje piše moderator Martin 9A2JK  8))

Citat: 9a7zz  u 18. Rujan 2011, 21:00:29
...
O razlozima brisanja i nebrisanja nema smisla jer se to ionako na ovome forumu uglavnom provodi (sa sitnim iznimkama) po onoj:kadija te tuži,kadija ti sudi.
...

Mnogo puta sam pozivao da mi primjerom pokažete zašto po vašem mišljenju neki post
nije trebao biti obrisan. Ponovno isto pitanje za 9A7ZZ. Pogledaj u Koš i nađi post koji
po tvojem mišljenju nije trebao biti obrisan, pa da prodiskutiramo zašto nije i/ili zašto je
trebao završiti u košu.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A7ZZ

Ok,članu Martine,nisi mi baš nešto novo rekao o CB-ašima što ja nisam znao ali neću dalje ovdje o tome da nebi bio off-topic pa obrisan a sumnjam da će u tvojoj novootvorenoj temi  biti puno odgovora.Svi su ti to pravi radioamateri kojima je iz poniženja raspravljati o CB-ašima a to što njih 80 posto nezna otkucati ni slovo A nema veze,a o nekakvom radu u contestima da i ne govorimo.Samo laprdanje o antenama koje grade već 30-tak i više godina ali nikako da ih sagrade  :-\
moderatoru Martine
O obrisanim postovima:poslušao sam te i pregledao koš,što mi do sada nije bio običaj ali vidim da ću to od sada malo pratiti.Pa tamo ima postova koje samo netko tko nema veze sa mozgom može obrisati,kao npr. pitanje:"ima li tamo ribe"ili "svaka ti dala majstore" ili "ni pas s maslom" ili citiranje w.churchila ili....
Ima ih kao u priči i sada moderator briše jer su ti postovi off topic.Pa to znači ako je tema :molim pomoč oko transvertera za 50 mhz,da ja u svakoj rečenici moram spomenuti taj j..... transverter da mi post nebi bio obrisan.To je bolesno i po mom mišljenju dokazivanje neke moći.Koje moći,šta su neki ljudi sebi umislili.Bože sačuvaj!Moj pokojni prijatelj Mario-9A5AVC znao bi često u nekoj raspravi na bandu reći: "ne vidi se svaka".Mislio je na bolest,za neupućene.
73 de 9A7ZZ
p.s. zaboravio sam napisati ime-drugi puta valjda neću  ;)

9A7KXP

Citat: 9A2JK  u 18. Rujan 2011, 08:50:16
Pozdrav 9A7KXP

Ne znam ti ime jer se nisi potpisao, pa sam ti zato napisao samo znak.
Na način kako si napisao posljednji post imam osjećaj da si bio na mnogim drugim
internetskim forumima. Naravno da se na drugim forumima postovi ne potpisuju.
To zato jer su članovi tih foruma ionako anonimci pa ni potpis nema smisla.

Točno je da ovaj naš forum nije radioamaterizam nego forum kao i svaki drugi. Ipak
iz svijeta radioamaterizma u ovaj naš, tematski radioamaterski forum, prenijeli smo
neka nepisana pravila ponašanja. Govorim o pravilima ponašanja na opsezima i to
nije posebnost samo našeg foruma nego i svih drugih internetskih foruma i grupa čija
je tema radioamaterizam. Jasan primjer ''prijenosa ponašanja'' je to da se međusobno
obraćamo jedan drugome sa ''ti'' (iako se ponekad ne poznajemo) i da postove
potpisujemo sa stvarnim imenom.

Ne slažem se sa tvojom tvrdnjom da je forum:

Citat: 9A7KXP  u 17. Rujan 2011, 22:31:22
....
dosadan i suhoparan sa striktnim držanjem teme.
...

Forum je ''dosadan i suhoparan'' točno onoliko koliko je i sam radioamaterizam
''dosadan i suhoparan''. Mi se ne bavimo radioamaterizmom da bi pričali jedan sa
drugim. To je za CB-eaše.

Slažem se sa tobom da ovo nije mjesto ''gdje bi se trebalo puno filozofirati i
prepucavati''.

Razlog zašto nema više mlađih radioamatera nije onaj koji si ti naveo u svojem
prethodnom postu, ali to je za drugu temu. Ne znam da li spadaš u ''mlađe'' ili
''starije'' radioamatere, ali predlažem da otvoriš raspravu na ovu temu. Siguran sa
da bi ti imao što reći, kao i mnogi drugi.

Na kraju, molim te obrazloži mi, zašto bi tvoj post trebao biti obrisan?
Nije valjda zato jer ja mislim drugačije o dijelu tvojih pisanja u posljednjem postu?

73
Martin 9A2JK

Dragi Martine!

Nisam se potpisao ali nisam anunimus jer kada u gogle-u upišeš 9a7kxp dobiješ sve moje podatke.
A dobiješ ih i kada odeš u Callbook.

Mlađa sam generacija 37g i radioamater sam od 1992g kada se na tečaj išlo malo dulje vremena nego danas.

Pa baš po forumima ne piskaram osim na ovome i to rijetko, i na forumu o televiziji.(satelitska tv-forum)

Što se CB-a tiće ne znam što si meni to spotaknuo jer sam ja bio na CB cijelih 3g od 1989-1992 i hvala bogu pričao sam jer je to bilo tome i namjenjeno.To su bili dani kada u Zagrebu nisi mogao naći slobodnog kanala.

Igrao sam i šah preko CB sa kolegom dok u 19 g nisam odigrao ni jednu partiju na 2m,a kamoli na 70cm.

Radioamaterizmom se bavim iz hobia i zato da se i sretnem sa osobom sa kojom pričam i da prijateljstvo razvijam.Za sada mi to dobro ide i uglavnom dobro poznajem ljude sa kojima komuniciram.

Razvijam radioamaterizam koliko mogu o svome trošku i uspijevam 24h imati echolink i aprs gate koje mogu svi radioamateri koristiti (uglavnom se i koristi).

Eto toliko da se ne raspisujemo u nedogled budi mi Martine pozdravljen od

Hriste 9a7kxp iz Dugog Sela

9A2JK

@9A7ZZ – Nisam ni očekivao da ću ti reći nešto novo o CB-u, nego o forumu.
Iz tvojih riječi ''nisi mi baš nešto novo rekao o CB-ašima što ja nisam znao''
mogu zaključiti da smo ti i ja suglasni oko toga da ono što je dopušteno na CB
opsegu nije dopušteno na radioamaterskim opsezima. Ili možda griješim?
Usporedbu CB i radioamatera koristim samo radi rasprave o ovom forumu.

Drago mi je da si pogledao ''Koš'' da konačno možemo argumentirano raspravljati.
Po istoj metodi (po kojoj si me ''poslušao i pogledao koš'') predlažem da
malo pogledaš cijeli forum. Da li si se ikad zapitao zašto se poruke na ovom
forumu (i svim drugim Internetskim forumima!) trajno čuvaju? Što je vrijedno u
tome da se post sadržaja ''svaka ti dala majstore'' trajno čuva? Zašto u
svakom forumu postoji mogućnost pretraživanja foruma? Nije valjda zato jer
nekoga zanima tema ''svaka ti dala majstore''?

Komentiraj, molim te, moja pitanja i onda idemo dalje. Naravno, ovo je
Internetski forum, pa i svi drugi imaju pravo komentirati moja pitanja. Poziv
vrijedi za sve koji se žele uključiti u raspravu.

Hriste, 9A7KXP iskreno mi je žao ako si moj komentar shvatio kao bilo kakvu
negativnu primjedbu tebi osobno i ja ti se ispričavam. Ja sam samo pokušao
komentirati tvoje mišljenje o forumu i o tome zašto u našim redovima ima
premalo mlađih. Hriste, vjerovao ili ne, nekoliko puta sam se uhvatio u
razmišljanju zašto meni sve ovo treba?, zašto sam sebi nepotrebno stvaram
neprijatelje?, zar ne bi bilo bolje ovaj forum trajno zatvoriti?, zašto mnogi
savezi nemaju forum, a imaju sajtove? (zapravo, jako malo je saveza koji imaju
forum). Onda sam sam sebi odgovorio kako je forum dobra stvar, jer mogu brzo
naći nekoga tko će mi pomoći u rješenju nekog radioamaterskog problema, ili
naći kako je netko nekad prije raspravljao upravo o tome što mene sada zanima
i sl. U konačnici mislim da je naš forum dobra stvar. Problemi nastaju kada neki ne
žele naučiti što je to Internetski forum i kako se komunicira na forumu. Isto kao
što neki ne žele shvatiti zašto CB i što je CB, pa sa omalovažavanjem govore o
CB-ašima.

Prijedlog za kraj. Kako bi bilo kad bi ukinuli svako moderiranje foruma na neko
vrijeme, da vidimo kako će to izgledati.
Na primjer, da prestanemo moderirati forum do proljeća?

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A7ZZ

Citat:''svaka ti dala majstore''
je jedna jako jako ljepa želja upućena nekome  :) i mislim da ide uz svaki post te zbog toga zaslužuje ne samo da se sačuva trajno nego i da se uokviri.
Jedini razlog brisanja ove krasne rečenice mogao bi biti zato što ne piše:"svaki ti dao majstore".Otkud znam,ispravite me ako griješim. ;)

9A7PJT

Ljudi ,

band  je otvoren ,  pustite  pisanje - vatajte  microfone  ::)   ! 

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A7ZZ

Zašto obrisano,pa što je ovo ,taman počnem čitati post sa pitanjima moderatoru kad on nestade.Zašto obrisano,valjda zato što nije sposoban odgovoriti na ta pitanja.Zašto obrisano,obrisan valjda.Zašto obrisano,Zašto?Zašto obrisano,pa to nije u redu,netko ovdje sebi svašta dozvoljava.Zašto obrisano,ono Dragino:svaka ti je na mjestu?
Zašto obrisano,sada sam siguran da ovo moje neće biti obrisano jer u svakoj mojoj rečenici postoji i naslov ove teme što bi trebalo značiti da ja nisam off topic  ;D ;D ;D

Zašto obrisano,Ne vidi se svaka.Zašto obrisano,I ne boli svaka!!!!!
Zašto obrisano,Bolest!!!"

9A1AA

Kao što rekoh....nije obrisano.....premješteno je u novi topic "O forumu, moderiranju i još ponešto...."
73, Ivo 9A1AA

9A3SM

Ajoj ... Ivo pa zar i ti ??? Od dobra čovjeka postade neman ... hahahaha

9A8DU

Na krivom mjestu kriva tema. moja isprika....
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???