• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

2 el 5 band Quad

Autor 9A2NO, 29. Kolovoz 2011, 18:59:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2NO

Bok!
Molio bih za razmjere 2el 5band quad.
Znam da Trivalov standardni 3 band quad ima napajenja 50 ohm ( direktno koaks ) a i 5 band isto tako ali ne poznam nikoga tko koristi takav quad ( u stvari poznajem 2 amatera ali se kunu da neznaju gdje su im papiri...hi). Toliko...

Molio bih za razmjere...73 Dino, 9a2no

9A2VR

Pozdrav Dino!
Ja sam nešto našao na "guglu" pod EI7BA. Mislim da je i Tom,9a9t,(tada 9a2tk), objavio nešto na tu temu i da je bilo u
HRS Radio ali više nisam siguran da li je bilo za 5 bandova.
73 from Božo,9a2vr

9A9T

Pozdrav Dino,

Božo je u pravu, ja sam napravio 2el kvad ali ne za 5 nego 6 opsega...i to sad već davno a još uvijek radi ko zmaj... :D :D :D

Bio je objavljen članak u našem časopisu ali evo adrese ima tekst i na netu:

http://ham2.cc.fer.hr/9a2tk/OSTVARENI%20SAN97.doc

Ako kaj još trebaš, pitaj...tu smo  :)

Najte kaj zameriti!
Tom, 9A9T

9A4OE

9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A2NO

Hvala  1R, 4OE, 9L, 9R i YU1QT na odgovorima ( po abecedi ).

Andra i Qubex imaju sličan pristup. Mali boom i prilagođenje u ovisnisti za koji je band. Kako se razmak elemenata mijenja tako se mijenja i prilagođenje, 50 Ohm ili 75 Ohm koaks. Ameri koriste golu licnu. To je kod nas teže naći.
Tomovi rješenje mi je najbliže s razlikom što ću koristiti 2,5mm2 PVC licnu ( siva - stari vojni viškovi a i najbolja licna, lagana je ) i RG-213 do remote switcha pa dalje jedan koaks. RG-58 mi je u gužvi malo "tanak".
Ja kvad koristim oko 13 godina. Trenutno mi je zaštekao ruski stup, ne ide van, pa mi je kvad na 6m ( jež). Malo se je SWR pokvario ali po prijemu nisam zamijetio neku veliku razliku 6m ili 13m. Pacifik, preko pola sve i dalje dolazi.
Nakon 13 god vrijeme je za reparaciju. Drugi kvad upravo pripremam pa da u jednom danu samo zamijenim antenu za antenu.
Možda ste na moj upit pomogli još zainteresiranima jer kvad je stvarno kraljica antena.

TNX 73 GL svima, Dino

9A2NO

SRI mali ispravak, nije 9R nego 9T, tnx Tom

73 Dino

9A2D

Možda ti i ovaj manual može malo pripomoći.

http://f5ad.free.fr/Docs_ANT/LBA-Quad.pdf

73 de 9a2d

9A2NO

Bok Kefa!

Sri nisam danas bio ovdje prije...ali svaka čast gdje si našao Lightning Bolts manual...Sličan imam od Donita, mislim negdje iz 70' ...hi...hi...dosta vremešno ( pisaći strojček...itd). Imam sličan manual i za Baverige...strojček...a ima toga još iz 60' i 70'.

Danas sam kompletirao svoje fibere, koji su gotovi, i brusio Dakijeve, ofucane ali sam ih prešao temeljnom. Bili su fest žedni...
Sutra idem kupiti šelne, žica je doma, MFJ-259B spreman, pun i ovaj vikend sastavljanje...pa ćemo vidjeti dalje.
Vidimo se na Jarunu ..73 Dino

9A5TO

Izgooglaj: Cubical Quads - Volume 1 (.pdf format) by W4RNL

Ako ti se ne da sve čitati, kreni od 71. str.

73,

T.

P.S. Javi se na mail: zeljko9a2uk@gmail.com
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A2D

Pozdrav, Dino.
Pa evo, na ovoj stranici možeš naći većinu manuala za "tvorničke" antene. GL

http://f5ad.free.fr/ANT-DOCS_Menu.htm

73 de 9a2d

9A2NO

Bok.

Hvala Tom, Prle i Kefa...sve napravio. Cebik mi je poznat pa sam s guštom skinuo
Vol 1 i 2 pa polako čitam. Sakupivši sve ove informacije sve je postalo jednostavno.

Potvrdilo se da je napajanje svake petlje posebno najbolje riješenje a i najjednostavnije. Ličilački radovi su obavljeni i sada slijedi priprema mehanike. Koaks, napajanje remote switcha i rotatora...pa polako štimanje. band po band.
6m visina mi je dostupna pa neće biti potrebno skidati sve gore-dolje

Hvala svima još jednom  73 Dino

9A3JE

pozdrav dino

imam dokumentaciju trival qq 5 band sa dužinama žica
radi se o križnom quadu diamond shape

ako potrebno šaljem

9a3je.ivan@gmail.com