• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Žica 4 mm

Autor 9A6NDD, 13. Srpanj 2011, 12:45:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6NDD

Tražim žicu aluminjsku, mesing, bakar ili inox debljine 4 mm (za antenu po DK7ZB). Da li netko zna di be se dalo toga naći u Zg?

73

9A2JK

Probaj pitati Strojopromet Zagreb.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3VV

Čini mi se da sam to vidio u Baumaxu tamo oko nautike, vijaka, nosača TV antena, alu limova... Ne uspijevam pronaći web adresu jedne domaće tvrtke koja radi s aluminijem (cijevi, žica i sl.). Ako uspijem javit ću ti.

Bit će da je ovo što je Martin napisao!
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6NDD

Ma ne ide mi se zbog jednog komada žice na zapad  ;D.
Na istoku obišao Gramat, Pevec i Bauhaus i najdeblja žica 3,2 mm  :P
Jel zna netko za kakav dućan koji specijaliziran za varenje, oni bi mogli imati deblje žice?

9A3ACF

Ove dvije firme imaju cijevi i šipke od inoxa za aluminij neznam.Provjerite!
http://www.metali-inox.hr/kontakt.html
http://www.inoxcentarsesvete.hr/
73

9A3VV

Skinuo sam Strojoprometov katalog, u pravu je Martin, imaju to što tražiš. I nije ti Podsused preko svijeta. Ne znam koliko je pametno raditi elemente antene od inoxa jer su mu električke karakteristike vjerojatno znatno drugačije od aluminija s kojim je i rađen izračun antene. A tu su i cijena i težina... Priviri na www.strojopromet.com pa im pošalji upit ili ih nazovi. Imaju ti oni i bakar i inox ako baš želiš, i cijevi i šipke, i profile i limove i sve čega se sjetiš. Katalog je u PDF formatu cca 31 MB.
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6NDD

Ma radio sam sve od al žice 3,2 mm i sada trebam za radijator od 4mm prema nacrtu, a ne ide mi se na drugi kraj grada samo zbog toga... moram naći još neki razlog, neki novi projekt  ;)

73

9A2ZH

Posjeti prvog Elektricara i pitaj metar .. dva Cu zice od 10mm kvadratnih

73 Franjo 2zh

9A3VV

Hajde, ne budi lijen, prošetaj ;) do Podsuseda pa napiši ovdje čega sve ima i kakve su cijene. Ja bih trebao iza 20-og do Zagreba pa bih, ako ima svrhe i ako nije preskupo, skoknuo do Strojoprometa i kupio materijal za par antena (za 6m, za 2 m i, eventualno, za 70 cm).
73 Damir 9A3VV

9A2WA

U blizini Splita ima isto Strojopromet. Nema šta nema.Ima AlMg5     1,6 ; 2 ; 2,4 ;3 ;3,2 ;4 ;5 . Zvoni ko cimbal ....  ovaj 85kn/kg .Običan AlMnSI cca 28kn/kg

73 Mike

9A6NDD

Išao gledati kabel, ali nema 12mm2 koji bi bio negdje oko 4 mm promjera. 10mm2 najveći u ponudi ako je puni iz jedne žice, deblji su uparivani od više. Možda sutra ipak skoknem do Strojoprometa. Moram na zapad hoću, neću  ;D.