• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Moderiranje ili cenzuriranje pitanje je sad...

Autor 9A3VV, 29. Studeni 2004, 21:21:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3VV

Možda se glavnom uredniku HRS web stranica ne sviđaju neki postovi, možda im stvarno nije mjesto na web stranicama HRS-a, ali moje mi dosadašnje iskustvo na forumima govori da je red, ako se neki post briše, brisanje i obrazložiti (tko i zašto ga je obrisao). Ovako ispada da se forum na prilično grub način cenzurira.

Povod za pokretanje ovoga topica jest brisanje moga odgovora izvjesnoj protuhi sa piratskom pozivnom oznakom 9A11MM, a nakon toga i zaključavanje topica na kojem sam namjeravao ovo napisati.

Što je urednik htio postići? Ako na HRS webu ne postoji sloboda javnog izražavanja i razmjene mišljenja, a ja to činim služeći se svojim punim i pravim imenom i prezimenom (vidjeti 9A3VV u 9A Callbooku) ne skrivajući se iza lažnog imena ili nepostojeće pozivne oznake, pri čemu stojim iza onoga što napišem, molim da se propišu norme ponašanja na HRS forumu, da se taksativno navede o čemu, što i kako se smije pisati.

Hvala!
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6AA

Dobro si Damire rekao:
- na webu mi se ne sviđaju neki postovi,
- njima stvarno nije mjesto na web stranicama HRS-a,
- svi mi stojimo iza onoga što izgovorimo, napravimo ili napišemo (ali za to snosimo i posljedice!),

Drugo:
- sloboda javnog izražavanja postoji u onom obliku kojeg (barem) norme finog ponašanja dopuštaju, da o nekim drugim kriterijima ne govorim,
- neke stavove ipak zadrži za sebe,
- norme ponašanja na ovome webu su drugačije nego na nekome drugom Forumu otvorenoga tipa,
- ako Ti je potrebno to taksativno napisati onda si zalutao na ovaj Forum (a možda i među radioamatere),
- javi se Izvršnom Odboru HRS-a te preuzmi ovaj posao od mene, biti ću Ti zahvalan,
- molim Te, ne odgovaraj na ovo, jer ne želim i neću oko toga voditi raspravu.

9A6AA
Glavni uredik HRS web-a
"DX never sleeps..."

9A3VV

Ipak ću ti odgovoriti pa me trajno baniraj: Pravo iskazivanja mišljenja se ne može ograničavati, osim u totalitarnim sustavima.

Za ostalo što si napisao :oops:
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!