• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

WOUXUN KG-UV2D i KG-UVD1P komentari

Autor E75NUR, 13. Ožujak 2011, 11:01:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

E75NUR

Pozdrav.
Na ebay sam nasao ova dva uredjaja,obzirom da cijeli zivot krpim neke krseve doslo je vrijeme da sebi kupim nov rucni uredjaj.Interesuju me komentrai na ove uredjaje ljudi koji su ih koristili obzirom da su nova imena i dolaze iz kine.meni izgledaju kao clonovi yaesu i kenwooda zajedno.Unaprijed hvala.

9A7KTF

Ok su tj. barem ja nemam problema s Wouxunom ali ih neces moci uvesti no ako nekako to sredis, kasnije dozvolu ipak mozes dobiti :)

Inace, u SLO moozes kupiti isto nove... Mozda su skuplji za 10-30€
http://www.wouxun.si/

9A7KTF, Sergio

E75NUR

hvala na odgovoru,ma nije problem dozvola.Mene je samo interesovao kvalitet prijema,izdrzljivost kvalitet izrade u odnosu na kenwood ili yaesu uredaja isti perfomansi.

9A5BCL

pozdrav!

kvalitetea izrade nije na nivou icoma/kenwooda

baterija drzi dobro, barem ona koju sam imao

za vokac, cuje dobro, mali uredaj, antena prikljucak ko na motoroli

plus dobis ugraden fm radio i lampu

pali jednu diodu kad otvori squelch a drugu kad si na TXu

kako se kod nas veli, koliko para toliko muzike

mislim da dobijes dosta muzike

73 de 9a5bcl

E74KM

Prije 15 dana dobio sam KG-UV2D direktno iz HK. Sa poštarinom me izašao oko 75EUR i čekao sam 20 dana pošto je išlo klasičnom poštom a ne brzom što je daleko jeftinije.
Nisam stigao sve pregledati ali čini mi se da je prijeme dosta dobar. Potraži malo na youtoube neki ameri su radili detaljan test. Što se tiče izdrade nije loša gume dobro zatvaraju pa može vjerovatno izdržati i slabiju kišu. Bateriju nisam još ispraznio od kad sam je dobio (toliko je koristim HI).
Prednosti:
1. Jeftin (ako hoćeš sličan uređaj od brendiranih proizvođača moraš izdovojiti bar duplo više para)
2. 2m+70cm+FM radio
3. Novo (ako pogledaš ljudi prodaju ručne uređaje stare i po 10 godina monobandere za 50EUR!?)
4. Lampa - koliko god izgledalo kao šminka ima svoj smisao kod ručnog uređaja

Mane:
1. Konektor za antentu nije BNC već SMA tj. moraš koristiti adapter za eksternu antenu
2. Nema DTMF - ali pošto kod nas nemaš šta sa njim raditi to i nije mana