• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

ts140s spajanje na PC

Autor E75NUR, 13. Ožujak 2011, 01:06:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

E75NUR

pozdrav drugovi
Posjedujem Kenwood-a ts140s i imao bi zelju ga spojiti na PC.Interesujeme kako da to odradim imali kakva sema ili gotov interface da se kupi.Vidio sam u programu Ham Radio Deluxe da podrzava konektovanje na ovaj uredjaj.Svaki savjet je dobro dosao.Unapred hvala.

9A8DU

73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JK

Vidi Kupusni list, pardon vidi časopis Radio HRS br. 2 od 2009. godine.
Časopis možeš skinuti besplatno u PDF-u sa naše web stranice.

Link je: http://hamradio.hr/download/casopis/HRS_broj_2_2009_web.pdf

Tamo je opisano kako možeš bilo koji uređaj spojiti na bilo koji softver za
digitalne komunikacije

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A8DU

Bilo koji??? ja recimo želim moj FT277B upravljat računalom  kako?
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JK

Upravljanje uređajem preko računala je jedno, a digitalne komunikacije
su nešto sasvim drugom. Budući da je TS140S stari uređaj (nešto malo
mlađi od FT277B), mislim da su digitalne komunikacije pravi smisao njegovog
povezivanja sa PC-om, a što se može na potpuno isti način napraviti i sa
FT277B kao i sa svakim uređajem koji radi SSB.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

E75NUR

meni treba interface za vezu,softwer znam sta je

9A3VV

Pored sheme i uputa objavljenih u Radio HRS 2/2009 (str. 64) trebalo bi pogledati i sheme i upute u QST 7/2010 (str. 37) i 3/2011 (str. 34).
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

E75NUR

jos kada bi imao link za skinuti qst znao bih o cemu se radi

9A2QP

Hi Drago ti sa svojim FT277 zaboravi na CAT kontrolom (jedino ti je Martin napisao samo digitalne komunikacije RTTY PSK i.t.d dolaze u obzir) a takodjeri kolega koji je pitao za TS140 takodjer nista od CAT kontrole uredjaja to su stariji uredjaji koji tu mogucnost nemaju ali i on moze samo za digitalne komunikacije napraviti jednostavni modem koji ce raditi besprijekorno. Nazalost decki morate nabaviti noviju generaciju uredjaja koji imaju ugradjenu CAT kontrolu koju opet preko RS232 modema spajate na PC uz koristenje nekog pogodnog softwera (n.p.r HRD , LOGGER32 ili drugi po izboru)   
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A3VV

Citat: e75nur  u 13. Ožujak 2011, 20:56:23
jos kada bi imao link za skinuti qst znao bih o cemu se radi
Pa dao ti je Martin link na Radio HRS, skini to i napravi jer je to upravo ono što tražiš, to bih čak i ja bio u stanju složiti iako sam nikakav graditelj ;D Što se QST-a tiče moraš ili nabaviti časopis ili da ti netko tko ima te brojeve časopisa skenira te sheme i opise jer ARRL pusti da proteknu tri godine prije nego časopis postane dostupan na internetu, ali i tada samo za članove/pretplatnike.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3ST

9A2QP

Evo nesto za ugradnju u TS140 po pitanju RS232 komunikacije i vjerojatno radi CAT kontrola
http://www.piexx.com/index.php?main_page=product_info&cPath=7&products_id=21
73 de 9A2QP Joe

9A8DU

Bi će da se nismo razumjeli,mislio sam na povezivanje uređaja i računala zbog radi upravljanja istim pomoću računala,morao sam biti jasniji da nedolazi do zabune,ja sam moj KENWOOD TS 690 upravljao jednostavnim  međuspojem smještenim u DB-9 sa druge strane kabla je šest pinski din konektor,koji san zataka u uređaj ,ovako bi rekli naši Dalmatinci,skinuo HAMRADIO delux podesio parametre jednostavno je čim sam to sam mogao napraviti,cjelo sučelje se pojavilo na monitoru računala,divota koji odmor za oči,sve upravljaš sa mišem,došlO mi je da uređaj stavim ispod stola HI....
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2QP

Drago ti govoris o TS690 kojega sam i ja tako spajao i on ima CAT kontrolu a TS680 i TS140  stariji modeli to nemaju koliko sam iz manuala vidio nego je ta firma napravila modul koji se mora ugraditi u uredjaj posebno da bi se ta kontrola mogla ostvariti.No da se razmemo to sa tim modulom nisam probao jer nisam nikad posjedovao TS140 ali treba probati ali je za probu 80$ malo skupo a pogotovo ak ne radi hi hi..
73 de 9A2QP Joe

9A8DU

Pozdrav,govorim o samogradnji,meni je više se nesjećam jedan od radioamatera , e sjetio sam se napravio i sve smjestio u DB9 a sa druge strane din konektor,ova samogradnja štima za sve KENWOOD uređaje reda 140,440,450,690,680,naravno za 130,930 neštima....
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???