• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Gdje kupiti vulgaris rotator ?

Autor 9A5ALC, 18. Veljača 2011, 13:44:52

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5ALC

Gdje u Hrvatskoj kupiti klasični vulgaris rotator:

http://www.mke.hr/index.php?article_id=403

zvao sam MKE, ali ga nemaju. Zanima me isključivo kupnja u trgovini zbog R1 računa.

9A3VV

A da pitaš nekoga od naših kolega koji trguju opremom hoće li ti izdati R1 (ili R2, svejedno)? Neki bi, vjerujem, mogli...
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A7KXP

Ja sam zadnjeg kupio u Mke pred Božić,i rekli su da više neće nabavljati jer su i ovo jedva prodali.Vulgaris za 450kn a vrti 360 čak i 3 grlice orene ako sjede na anteni.

Mislim da ćeš morati žrtvovati PDV i kupiti negdje preko oglasa. :)

9A3VV

Takav, potpuno isti, TV rotator na njemačkom eBayu (www.ebay.de pa potražiš elektroniku/ham radio, za svaki slučaj ;) ne dajem puni link) nabaviš za najviše tridesetak eura. Ako imaš nekoga poznatog u Njemačkoj ili Austriji daš njegovu adresu i on ti to donese. Tako izbjegneš poprilične troškove transporta i carinu. Takvog sam ja nabavio iz Njemačke ali sam morao platiti i transport i carinu i opet mi se isplatilo. Nosi on i više od tri grlice, vidi http://www.hamradio.hr/index.php?view=detail&id=674&option=com_joomgallery&Itemid=799 i http://www.hamradio.hr/index.php?view=detail&id=679&option=com_joomgallery&Itemid=799#joomimg. Istina, dodao sam mu oberlager ali to bih dodao i pravom rotatoru jer sigurno je sigurno. Evo, od konca kolovoza do danas s tim rotatorom nemam nikakvih problema mada su ga tukli i bura i jugo. U stvari, ako ga posve legalno uvezeš (plaćene uvozne pristojbe), možeš ga staviti u troškove i bez R1/R2 računa!
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A2GA

Jedna napomena: Tko se jednom opeče puše i na hladno.  :D

Navedeni tip rotatora se proizvodi u Kini i to u dvije verzije.
Izvana izgleda sve isto ali unutra u jednoj verziji su plastčni zupčanici a u drugoj verziji su metalni zupčanici.

To je i razlog zašto neki koštaju 30-40 EUR a drugi 80-100 EUR.

Ne znam kakve je imao MKE. Možete provjeriti i ovdje, samo treba obratiti pažnju na tip zupčanika:

http://www.ms-zagreb.hr/hr/proizvodi/1/14/antenski-rotator.htm

Provjerite sa trgovcem kakvi su zupčanici.

Opaska: model sa plastičnim zupčanicima izdrži do prve jače zime (osobno provjereno)  :'(

73 de Boris 9A2GA
9A2GA is a member of 9A1WFF

9A3VV

Da, lijepo bi to bilo kada bi se kod trgovca prije kupnje moglo provjeriti o čemu se točno radi, ali... Mnogi trgovci ili ne znaju gotovo ništa o onome što prodaju ili, ako znaju, neće kupcu rado izaći u susret, osobito ako naslute da bi istinitom informacijom smanjili izglede za prodaju ;) Ne svi ali znatna većina! Na primjer, ja tražim inox sajlu a on meni nudi neku koja nema veze s inoxom i kune se da je to inox ::) Jednom sam tako naletio pa sam poslije prve kišice vidio kako inox hrđa >:(
73 Damir 9A3VV

9A7KXP

Ovaj što sam ja kupio kod MKE-a je bio čista replika jednog drugog što sam kupio 1991g,radi već 20g,okreće 3tv antene i 1 ukw,metalni zupčanici.Prije 7g sam promjenio samo šarafe dosjeda jer su jako zahrđali.
Stvarno je napravljen na sistem plug and play.
Indentični su u svemu,iakoje ovaj napravljen 20g kasnije?ali mislim da je to zaliha iz 20 tog stoljeća.

9A3VV

Mislim da je i ovaj kojeg sam ja kupio ista stvar. Nadam se tome ;) Za sada vrti hex beam bez problema iako je sama antena teška cca 11 kg (plus par kila nosiva cijev) i promjera nešto preko 6 metara. Na jakom vjetru primijetim tek kako se antena lagano ljuljuška +/- jedno 5 stupnjeva lijevo-desno, možda i manje, kad rotator stane nema šanse da ga rukom zakreneš ni za milimetar. Ima kočnicu, ni ABS joj nije ravan ;D
73 Damir 9A3VV

9A4QA

Imam takva tri cetiri komada sa zeljeznim zupcanicima . Ja to ovdje u (PA) nabavim po 5-10 Eura . Ako ti nije zurba ja sam u E7 poslije prvog marta pa ti mogu jedan ustupiti besplatno .

pozdrav Eno  E74QA/9A4QA