• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A6LXA -SK

Autor 9A4ZZ, 21. Prosinac 2010, 16:59:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4ZZ

Obavještavam vas da je preminuo dundo Miro Miroslav Žugović 9A6LXA .
Iskrena sućut obitelji .
Počivao u miru.

9A6R

Posljednji pozdrav Miro,počivao u miru Božjem.

Sućut obitelji.

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A8DU

laka mu hrvatska gruda,nisam imao priliku sresti ga na pola metra ,godinama se kod mene stvorio osjećaj da dunda poznajem oduvjek....
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A7IKF

Moja sucut obitelji i prijateljima, neka mu je laka zemlja.

9A8RA

Posljednji pozdrav našem Dundi, Iskrena sućut obitelji i prijatejima.

Ante 9A8RA

VA3EON

Sada sam saznao za ovu tuznu vijest. Deset godina nakon. Podijelit cu svoje sjecanja na njega.
Za vrijeme rata u opkoljenom Dubrovniku, Miro je bio jedina veza sa svijetom za obitelji koji nisu znali sto se dogadja s njihovim najmilijima. Svakodnevno su izmjenjivane poruke kojima su se spajale izgubljene obitelji. Isto tako su mu svakodnevno prijetilii  bivsi prijatelji iz Crne Gore, iz Podgorice, no on je uvijek bio hladne glave i obracao se svima s postovanjem i biranim rijecima - i prijateljima i neprijateljima. Mjesecima je svakodnevno u bilo koje doba dana i noci bio na 2 metra, spreman pomoci.
Svojim je telefonom zvao po Dubrovniku nebi li nasao ikakvu informaciju o nestalima i prenosio putem svoje radio stanice i repetitora na Roti onoma kojima je bilo potrebno. Na kraju mu je posta poslala astronomski telefonski racun, no on nije mario.

Malo se prica o radio amaterima koji su bili kao pok. Miro. Oni su bili taj jezicak na vagi koji su prevagnuli i promijenili tijek dogadjaja na bolje. 

Zadnji puta sam ga vidio kada je dosao sa svojim izresetanim smedjim Renault 4 u Korculu. Pa, malo je reci da je auto imao nekoliko stotina rupa na sebi. Nakon toga bih ga opet samo slusao na 2 metra.
Nismo bili prijatelji. Bio sam mu tek neki nepoznati glas na repetiroru, kao i mnogi drugi, no ti drugi su ga zapamtili - po dobru.

Pocivao u miru.