• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

OQRS - ZL8X ?

Autor 9A6DR, 09. Prosinac 2010, 19:02:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6DR

Da li tko uspio odraditi/zatražiti  BUREAU QSL  ..bez problema  preko ovoga sustava na web stranici ZL8X-a?

Imam instaliranu Mozillu Firefox  ali opet  konstantno izbacuje info (kod requesta) da je email adresa ..invalid??
Why?
(gledao sam i postavke,sve štima)

Može  pomoć?

Hvala uz pozdrav

Dubo

9A4OE

Upravo ispunio zahtjev ... zahtjev.
Kod ... sve vidljivo.
IE8.

9A statistika
9A top100

Molim moderatore da premjeste u kantu za smeće.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

DJ2MX

Pozdrav Dubravko,

ocigledno je da OQRS ne funkcionira kako treba.
Poslao sam Chris-u DL1MGB Email u vezi toga, ali decki su trenutno na putu za ZL i
najvjerovatnije nemaju internet konekciju.
Malo strpljenja, za koji dan su decki u Njemackoj i problem ce biti rijesen.
Za QSL se nemoj brinuti, dobices je (kao i svi ostali iz 9A) bez problema  :)

73, Mario DJ2MX,9A4MX,NØMX,E73DX

9A6DR

Poštovanje Mario,kako je?

Ma, ne sjekiram se za potvrdu ovoga zaista lijepoga dxcc-a i to na par bandova..
još pogotovo kada sam vidio tko je qsl  manager    ;)

Do sada nisam nigdje imao problema oko qsl  requesta na ovaj način te sam mislio da je i ovo formalnost,ali vidim
da ipak nešto ne štima..
a i podosta ljudi negoduje na guest booku službene stranice ,upravo radi toga.

Apsolutno ne sumnjam da dečki neće poraditi na tome jer  koliko vidim po statistici rada ..puno qso-a je u pitanju.
Zahvala cijelom dx  timu.

Lijepi pozdravi te svako dobro želim

Dubravko s obitelji
9A6DR
Vukovar

9A6DR

Sustav je u međuvremenu  proradio,te  od prve riješio "bureau request" !    :)

Eto,dečki naprijed.. tko treba ovaj  DXCC entitet..i papirnu QSL -ku .

Lp

9A6DR
     Dubo

9A2JK

U četvrtak 10.02.2011. preko ZL8X OQRS poslao sam zahtjev za direkt QSL
i već jučer, 16.02.2011. je stigla potvrda preko LoTW.

Svaka čast ZL8X ekipi i LoTW.
Za ''papir'' ima vremena.

73
Martin, 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A5CW

Jesi li uplatio 5 USD ili 3 EUR ?
Kad pises takve info-e daj info da si sponzorirao dxped...
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A3JB

Pozdrav  svima koje zanimaju papirnate  QSL-karte.

Nakon dugogodišnjeg iskustva  sa velikim DX expedicijama - nikada nije bilo problema oko potvrde preko biroa , jest da treba čekati , no - karta je sigurna!  Jedina prednost OQRS je u tome što ako donirate neku lovu - dobijete obično ljepšu  karticu nego preko biroa ( nije pravilo) i što kartu zaista dobijete jako brzo ( tako ptvrdio u zadnje vrijeme  5V7TT , PJ6A i PJ7E - zaista lijepe karte , čak od  PJ tima i lijepa zahvalnica )!

Osobno mi potvrda preko LoTW-a ne znaći apsolutno ništa , jer , ako nije kartica u mom albumu - isto kao da je i nema , pa tako pri provjeri na QRZ.com ili web-u nekog DX-a da potvrđuje samo preko LoTW-a - takvu stanicu  nite ne radim ! Što će mi kad nema "trofeja" !
DXCC nije ( za mene ) neka posebno vrijedna diploma danas kada se u jednom natjecanju može skoro bez problema odraditi 100 i više zemalja i isto tako potvrditi putem LoTW-a  , to mi je isto kao lizanje sladoleda kroz staklo , hi... , no , neka svatko radi po svojoj volji!

Dobra stvar su svakako e-mail request jer ne treba slati kartice i tu opciju koristi premalo naših OP-ova.
Puno sreće svima u lovu na QSL-ke!
Mike 9A3JB

Puno

9A2JK

Citat: 9A5CW  u 17. Veljača 2011, 10:06:20
Jesi li uplatio 5 USD ili 3 EUR ?
Kad pises takve info-e daj info da si sponzorirao dxped...
Sve lijepo piše na ZL8X stranici.
Budući da te zanima, ja sam za direktnu QSL-ku donirao 30,54 kuna.
To je više nego da sam slao direktno u kuverti, jer bi tada platio marku (7,20 kuna ??)
+ 2 mala zelena (cca 11 kuna) + cijena QSL-ke + cijena kuverte + potrošene cipele
za putovanje u poštu + tinta za pisač + ... = manje od 30,54 kune.

Citat: 9a3jb  u 17. Veljača 2011, 10:30:54
Nakon dugogodišnjeg iskustva  sa velikim DX expedicijama - nikada nije bilo problema oko potvrde preko biroa , jest da treba čekati , no - karta je sigurna!  Jedina prednost OQRS je u tome što ako donirate neku lovu - dobijete obično ljepšu  karticu nego preko biroa ( nije pravilo) i što kartu zaista dobijete jako brzo ( tako ptvrdio u zadnje vrijeme  5V7TT , PJ6A i PJ7E - zaista lijepe karte , čak od  PJ tima i lijepa zahvalnica )!

Iz osobnog iskustva potvrđujem. Velike ekspedicije će poslati QSL-ku preko biroa,
samo treba strpljenja. Druga prednost OQRS-a je da će vam QSL-ku preko biroa poslati
prije nego da je šaljete preko biroa i čekate odgovor. Ne samo zbog vremena potrebnog
da vaša QSL-ka stigne do menadžera ekspedicije, nego zato jer je menadžeru lakše
poslati QSL-ku preko biroa kad je tražena preko OQRS-a.

DXCC ?, tko voli, nek izvoli!  ;)

73
Martin 9A2JK

Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A5CW

Svaka čast, zato si i dobio LoTW potvrdu prije svih zahvaljujuci sponzorstvu...
73, Pa3k 9A5CW
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A7YY

ZL8X također potvrđen preko LoTW.
Kartolina se očekuje.

Lijepi pozdrav
Branko 9A7YY

9A3VV

Citat: 9a3jb  u 17. Veljača 2011, 10:30:54
Pozdrav  svima koje zanimaju papirnate  QSL-karte.

Nakon dugogodišnjeg iskustva  sa velikim DX expedicijama - nikada nije bilo problema oko potvrde preko biroa , jest da treba čekati , no - karta je sigurna! Jedina prednost OQRS je u tome što ako donirate neku lovu - dobijete obično ljepšu  karticu nego preko biroa ( nije pravilo) i što kartu zaista dobijete jako brzo ( tako ptvrdio u zadnje vrijeme  5V7TT , PJ6A i PJ7E - zaista lijepe karte , čak od  PJ tima i lijepa zahvalnica )!
...
Od sada nijednoj ekspediciji ne šaljem drugačije nego preko biroa! Strpljen - spašen, HI! Za vezu sa 5V7TT sam kupio QSL karticu preko PayPala i zgadilo mi se. Je, istina, imam QSL karticu od njih ali TO NEMA VEZE SA HAM SPIRITOM! Nikakve donacije niti slanje green stamps ne dolaze u obzir, eventualno jedan IRC i SAE ili zamolba da mi karticu pošalje via bureau, pa tko će odgovoriti OK, tko neće - njemu na čast! I ja izbjegavam raditi veze sa onima koji na QRZ.COM napišu NO QSL ili LOTW/EQSL ONLY. LOTW niti ne namjeravam koristiti, EQSL koristim ali karticu obavezno pišem. Znam da njihove diplome nisu čemu pa se time niti ne opterećujem, pokušat ću na svoj način skupiti kartice za 5BDXCC-CW pa ako ih skupim dobro je, ako ne - a što se može... U svakom slučaju, i ja volim sladoled lizati uživo a ne kroz staklo. ;D
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6R

ZL8X sam poslao poštom našem Mariju i nadam se da će tako i stići.Ove PJ7E,PJ6A i druge također poštom pa kad stigne. Čekam kao i do sada.Ekspedicije koje su jako skupe,Peter1 i sad ovu VP8 doniram sa nešto više "zelenih".LOTW za sada NIL,E-QSL ništa.Kod mene vrijedi ona stara"karta-canta".Ništa "virtualno".To može i boja baba ;)

GL

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A5CW

73, Pa3k 9A5CW
B. Đorđević napisa:

DJ2MX

Pozdrav,

Martine, prije svega zelim da ti se zahvalim na prijevodu i uputstvu za koristenje LoTW-a
koje si tako lijepo i jednostavno napravio i objavio na svojoj web stranici.
Meni kao laiku je puno pomoglo i jos uvijek pomaze  :)

Eh sada da se vratim na temu.
Prije svega jedna dobra vijest, ZL8X QSL karte su gotove i izgledaju vrlo lijepo.
Printali smo dvije vrste QSL-ki, trostruke za OQRS direkt i direkt i jednostavne za OQRS biro i biro.
Zasto forsiramo OQRS sistem? Sta je to uopce OQRS i koje su mu prednosti?
OQRS je kratica za ,,Online QSL Request System".
Idejni tvorac je Bernd DF3CB, poznatiji po programu ,,BV"  za printanje etiketa za QSL karte
kao i ,,FLE" programa za brzo unosenje veza sa papira u kompjuter te pravljenja ADIF-a. ( http://df3cb.com/software.html )
OQRS je po prvi put bio koristen za ST0RY DXpediciju i to samo za biro karte.
Cilj je tada bio da se skrati vrijeme isporuke biro QSL-ki. Znaci, jednostavno citav put i vrijeme od vas do QSL MGR-a
i od njega do vas je se prepolovilo, tj. put i vrijeme od vas do MGR- a su kompletno otpali.
Prednosti su ocigledne, vi stedite svoje QSL-ke, QSL biro je manje opterecen,
DX QSL MGR nije vise opterecen sa nepotrebnim (nezeljenim) QSL-kama,
vrijeme za provjeru QSO podataka sa biro QSL-ki takodjer otpada.
Medjutim, glavni tj. najveci dio posla DX QSL MGR-a je odgovaranje na direktnu postu.
Mozete si zamisliti koliko vremena i koliko posla je potrebno za odgovor jednog jedinog direktnog zahtjeva?
Pocnimo redom, otvoriti pismo, izvaditi sadrzinu, provjeriti veze u logu, odprintati etiketu, nalijepiti etiketu na QSL,
QSL staviti u pismo, pismo zatvoriti, nalijepiti markicu i na kraju pismo ubaciti u postansko sanduce.
Nevjerovatno koliko puno posla oko samo jednog pisma.
Eh, sad zamislite da imate 4000 pisama  ;)
VK9DNX i VK9DWX akcije su iza nas.
Sa ZL8X DXpedicijom nastojimo ,,OQRS-Direkt" jos vise automatizirati.
Ukratko cu objasniti kako sistem funkcionira.
OQRS je podijeljen na dva sistema: direkt i biro.
Kod biro sistema postoji samo jedan fajl i to onaj sa QSO podacima.
Taj tekst fajl se ubaci u BV program i automatski se isprintaju etikete.
Ostaje samo jos da se polijepe etikete na QSL-ke i QSL-ke posalju na biro.
Sa time je posao gotov.
Kod direkt sistema postoje dva fajla: fajl sa QSO podacima i fajl sa adresama.
Problem je do sada bio sto smo i za adrese printali etikete koje smo morali lijepiti na koverte.
Pored toga svako pismo smo manuelno sa pecatom od poste frankirali.
Ta dva posla cemo sa ZL8X akcijom automatizirati tako sto ce sve biti automatski printano:
adresa, simbol za frankiranje i plus jos adresa posiljaoca.
Redoslijed koverti je isti kao i redoslijed printanih etiketa.
Ostaje jos samo da se zavrsena QSL-ka ubaci u kovertu i posao je gotov.
Mislim da je sada svima jasno koje su prednosti OQRS sistema  :)

Prva velika tura (1000 pisama) je planirana da ide napolje za 10tak dana.
Nista se ne brinite, svi cete dobiti svoju QSL-ku.
Planiram kao i do sada, nakon odgovaranja direkt poste i OQRS-a, da odprintam sve 9A QSL-ke i posaljem direktno Marinku 9A3JB.
Znaci, kome se ne zuri neka jos malo priceka na biro karte.

Nadam se da sam uspio pojasniti neke stvari a jos vise se nadam da ce u buducnosti
i ,,okorijeli" korisnici klasicnog ,,direkt QSL servisa" preci na upotrebu OQRS-a  ;)

73, Mario DJ2MX,9A4MX,NØMX,E73DX