• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Sve će to, o, mila moja...

Autor 9a6c, 16. Studeni 2004, 13:25:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9a6c

Vidno iznerviran sadržajem pretposljednjeg broja RADIO HRS, izrazio sam svoje mišljenje o tome na ovom forumu. Ne želeći biti dio svega toga, povukao sam svoje neobjavljene članke i čekao da izađe novi broj u kojem je uredništvo, a i IO po mom skromnom sudu, trebalo nešto suvislo reći o svemu tome.

Mjesto toga, jedan mlaki uvodnik potpisan od strane predsjednika HRS iz kojeg proizlazi da je dio radioamatera, ili "radioamatera" iz BiH dobio neprikosnoveno pravo da unutar našeg časopisa objavljuje svoje zidne novine. Jer, "ne bismo željeli da se ubuduće, umjesto radioamaterske aktivnosti, sve svede...".

Pitam se da li se radi o eksteritorijalnosti unutar našeg časopisa, UNPA zoni kojom upravlja netko drugi ili - o da! - mi imamo urednika i uredništvo koje zna što objavljuje i zašto to radi?

Ako je tako, šta je s ideologijom i različitim čizmama koje su godinama unatrag marširale našim savezom i bez čijeg se blagoslova (koji se onomad drugačije zvao...) ništa nije moglo?

Nastavak nije uslijedio. Zašto?

I šta je od svega istina?

Ono što je bilo napisano ili da naš urednik posao obavlja turistički?

I da u principu to ne predstavlja veliki problem, osim možda u mojoj glavi?

Baviti se politikom odgovorna je i nezahvalna dužnost i obaveza pa čak i onda kad se obavlja u tako benignoj organizaciji kao što naša. Vrlo često čovjek i u najboljoj namjeri griješi i mislim da to nije strašno. Ono  što boli je potreba da se o njima šuti ili da se kalkulira s kratkom pameću izborne baze. A ona pamti i zato se gube izbori.

I da završim u duhu "Bijelog dugmeta" iz davnih sedamdesetih moje mladosti:

Sve će to, o mila moja
Prekriti snjegovi, ruzmarin i šaš...

I dvije će umorne ptice,
iz moga oka poletjet na jug...

Nijedna suza, nimalo volje
Nijedna čežnja ni glas....

A MOGLO JE BOLJE!!!!!!!!!!!

73 Gogo

OE1EMS

eh moj gogo.......

i ja dobih u ruke HRS casopis....sad dolazi redovno kod nas (OE) u savez

kako si i sam primjetio izgleda da HRS (urednistvo) radi
bas po pricipu.......sto je bilo bilo je....sacekaj zaboravice se.......i onda netrebamo nikog ni ruziti i ni hvaliti.....

problem vrha HRS je to da zeli nabolje ali nikako se nemoze odluciti da
"pokosi" "lose" stvari (i OM´s) u sopstvenim redovima.......

ipak procvat radio amaterizma u RH je u svkom slucaju veoma dobro vidljiv......nadam se samo da nebude ko visko leti nisko pada.....

73 es best dx
oe1ems
braco

p.s.

sam sam postao i OE4EMS.....

9A4DB

Gogo,
i nas Savez i njegov casopis su sastavni dio "Hrvatske danas".
Uz to nase clanstvo je malo vise od prosjeka cjepljeno virusom demokraticnosti po prirodi profesionalne orjentacije.
Tu je onda i omiljeni pristup godine nulte, talibanizma, pa
nasih i njihovih, poltronstva, a uz sve to prosjek godina clanstva
je poznat. A moglo bi se i tako dalje....

Zato moj skromni savjet =Take it easy= ovo je samo HOBI
(ukljucujuci i casopis) a svi koji ne misle tako, ocito nemaju nista pametnije pa onda od svega ovoga proizvode visoku politiku.

GL Djani

PS(Meni je samo zao sto casopis ne izlazi i u PDF formatu za nas
koji ne zelimo sakupljati prasinu na njemu)

9A3VV

Đani,
Gogo je potpuno u pravu, ne bi mi trebali gurati glavu u pijesak i vaditi se na "ovo je samo hobi" kako ti predlažeš.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A4DB

I ti si Damire u pravu!
Ali sto moze napraviti cca. 500 ljudi starijih od 40 godina,
od kojih 2/3 medjusobno prica samo sluzbeno a pri tome
ne vadi "figu iz djepa".
Samo naprijed, bavite se visokom politikom a pri tome se
sjetite da niti na jednom tehnickom fakultetu, visoj tehnickoj,
ili srednjoj skoli u HR ne djeluje nikakav Radio klub ili sekcija.
Dao bog da sam u krivu.
73
Djani

9A3VV

Đani,

nije mi do politike, gadi mi se, vjeruj i sama pomisao na politiku. Ja sam ti zakleti legalist i tako gledam na taj problem (9A11), no na tu je temu već dosta rečeno na četrnaest stranica u topicu kojeg sam svojedobno otvorio pa ne bih više razvlačio žvaku.

S tobom se potpuno slažem glede neaktivnosti tamo gdje se u stvari grade temelji svakoj organizaciji tehničke kulture - u školama, počevši od osnovne na dalje. U davna me je vremena, u sedmom razredu osnovne škole, za ovaj hobi zainteresirao Jože Vehovc, tada gimnazijalac, mislim da je sada S53EJ (ex YU3TBM i 3EJ), on me je uveo u radio-klub i otvorio mi jedan posve drugačiji svijet od onoga u kojem su moji vršnjaci životarili. U srednjoj smo školi imali PP sekciju, imali smo i jednu home-made radijsku postaju i sjećam se da sam puno puta markirao sa nastave da bih održao koju vezu. Sjećam se i da sam početkom '91 na jednom političkom skupu rekao kako dolaze gadna vremena i da bi se morali organizirati i pobrati mlade sa ceste, iz diska i kafića i obučiti ih za radio-operatore i radio-goniometriste navodeći primjere gdje su upravo radio-amateri pokazali i dokazali svoju vrijednost. Svi su me, osim jednog nastavnika tehničkog odgoja u mjesnoj osnovnoj školi, "bijelo" gledali, osobito gđa Vesna Girardi-Jurkić i gospodin Neven Jurica koji su nazočili skupu, a ovacije je pobrao birtaš koji je ponudio svoj restoran za održavanje "partijskih sastanaka". Jednostavno, sustav, država, ne prepoznaje prave stvari i tu pomoći, bojim se, nema. Nažalost.

Kada bi u državnoj vlasti bilo pameti našlo bi se sredstava ne samo za HRS nego i za druge organizacije tehničke kulture jer je, dugoročno gledano, korist od njihova rada nemjerljivo veća od uloženog novca. Samo, kome to reći? Onom "gospodinu" sa bečkog Südbahnhofa "Dvije marke kila mozga"? Njegovog i 2 milijuna maraka jer se kod njega kila mozga ne bi mogla skupiti ni kroz milijun godina.

A to što smo razjedinjeni - samo bih te podsjetio da je jal naš zaštitni znak  :( Pa i radio-amatera.

Gogo, nema ljutiš ako sam malo "kliznuo" off-topic :wink:
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6XX

ne treba ni politicare okrivljavati za sve nase probleme.. bas zato sto "nemaju mozga" mogla bi im se prodati neka prica (kad su tehnicari tako pametni)?! uz toliko pametnih jos uvijek oni bez kile mozga kolo vode?! eh :-)

Hrle - 9A6XX

9A3VV

Božesačuvaj, ne krivim ja njih nego nas što im dadosmo mogućnost da nam zasjednu za vrat :evil: Nisu oni, jadnici, krivi, oni pokušali, znaš ono: APP,  mi popušili :(

Eto, zato bi trebalo one koji nas uvlače u svoje međusobne politikantske obračune u drugoj državi bez oklijevanja odstraniti iz HRS-a. Nemamo mi ništa s njima. Preko mjerodavnih državnih tijela treba isposlovati zabranu uporabe divljeg prefiksa 9A11. Ako je Republici Hrvatskoj dodijeljen prefiks 9A kako i s kojim pravom može netko u drugoj državi koristiti prefiks koji pripada Republici Hrvatskoj?! Sve te divlje prefikse (9A11, YU4, 4N4...) treba na bandu potpuno ignorirati a ne održavanjem veza s njima davati im, makar i prividan, legitimitet. Treba ih protjerati i sa stranica našega časopisa i sa HRS weba jer to nisu radio-amateri nego pirati! I ne dopustiti nikome, ma tko bio, da nam zagađuje prostor svojim politikantskim smicalicama!
73 Damir 9A3VV

OE1EMS

kad smo vec kod politike....mozda je i bolje (po HRS)da gospoda politicari
nemaju "puno mozga"......

sva sreca pa HRS ima jos uvijek poporu od tehnicke kulture.......
a sta ako toga nestane, kad "bezmozgasi" skontaju da financiraju nesto sto "nije potrebno".......mislim da ce se mnogo toga iznenada promijenuti i da ce  klubske vodje slabo bez ikakvih naknada vidjati na mnogobrojnim sastancima HRS-a.....

9A6XX

o tome je i 9A5JR/OE3REB (?)  pisao u jednom časopisu HRSa...  sva sreca da HRS jos uvijek dobija sredstva od takvih izvora..  zapadnjaci su takve privilegije odavno izgubili...

koliko jos?! vidjet cemo...

Mislim da pojedinci ,tipa Dammmira 9a3vv i Emmmira 0e1ems,prtjeruju sa politikanstvom na stranici HRS-a i da je vrijeme da dobiju crveni karton.
Ne zanimaju nas napadi na Sanadera,Jurkic...i ostale politicare a nije ni korektno ih napadati Nekome ne valja nista poslije 1991 godine a nekome prije 1991 godine.
Ako vam se ne svidja Hrvatska drzava vratite se u Bosnu i Hercegovinu odakle ste i otisli pa tamo rijesavajte politicke probleme.
Ovo nisu politicke stranice........

Mladen (E moj narode....Tomson)...73

9A6KGT

neki su politicari, a neki pirati (9a11)

73 de 9a6kgt
CW iliti A1A nije za mlakonje!!!!
A1A iliti CW nije za mlakonje!!!!
UPSsss, to sam već rekao...., al' nema veze, bez antene,hehehee
p.s.
spoznao već od SINCE iliti od DAVNE 1987, a rođen tek 1974

OE1EMS

prije svega bih se ispricao svim citaocima foruma za moj kometar koji slijedi, jer mnogi od vas znaju da skoro iskljucivo pisem o stvarima koje se ticu samo radioamaterizma

dragi mladene,

nepotezi opet nacionalne teme.......
i nepotezi kod onih o kojima nista neznas i trpas ih tamo ili vamo
po imenu......u mom slucaju cu ti samo reci da sam rodjen u zagrebu i da sam vjerovatno duze zivio od tebe u 9A!!!!
da si rekao lijepo ko je oe1ems i komu daje pravo da se mjesa u  
savez koga nije niti clan.....lijepo bi se ispricao  za moje kometare
koji je prije svega dobronamjerni......ovako cu sad biti jos malo bezobrazan.......
ipak mislim (a siguran sam da to mnogo drugih 9A operatora clanova HRS-a mogu potvrditi) da svojim kometarima nisam pogrijesio.
a ono sto me najvise raduje je to da sam  tebe i takve slicne tebi
pogodio u "zicu".....pa se sad ovdje mene svojim NACIONALISTICKIM kometarima pokusavas strpati u neku nacionalu vrecu
nazalost taj film neces gledati.........
a ko ce dobiti crveni karton.......to nek sudija sam odluci.......

73 es best dx
oe1ems

p.s.

ovim te izazivam na obracum u CQWW CW....band mozes sam birati... 8)

VE3ZIK

Lako ti ga izazivati kad ce mu svaka veza biti 0 pts ;)
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A6AA

:oops:

9A6AA
Glavni urednik HRS web-a
"DX never sleeps..."