• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

9AFF aktivnosti

Autor 9A6AA, 27. Kolovoz 2010, 00:24:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Sutra, 3. travnja, i Neven, 9A5YY, oglasiti će se sa zapadne strane Medvednice, 9AFF-0013, kao 9A1WFF/p.
Potražite ga iz 10.00 LT na 40 i 20m, SSB.

"DX never sleeps..."

9A6AA

U četvrtak. 7. travnja, u Motovunskoj šumi, 9AFF-0043, okupiti će se zanimljivo društvo: xyl Evi, OE7EVI, xyl Anica, 9A7SSY, Herbert, 9A8GHJ (OE7GHJ) i Franjo, 9A2MF. Razlog okupljanja neće biti potraga za tartufima, po kojima je ovo područja nadaleko poznato, već radioamaterski rad.
Dakle, oko 0900Z potražite 9A8GHJ/p na uobičajenim frekvencijama, na 40 i 20 m SSB, a možda i CW.

Proširimo znanje:
Motovunska je šuma od najstarijih vremena (prije Rimskoga Carstva), pripadala državnim šumama, pa su njena sječa i gospodarenje njome bili uređeni posebnim zakonima. Premda je cijela Istra sve do XVII. st. bila vrlo šumovita, jedina istarska šuma o kojoj je Mletačka Republika vodila posebnu brigu bila je Motovunska šuma. Godine 1612. osnovan je privremeni magistrat od dvaju plemenitaša pod nazivom Zastupnici Motovunske šume i doline, koji je 1628. proglašen trajnim. Drvo hrasta lužnjaka iz Motovunske šume bilo je u Veneciji vrlo cijenjeno zbog kakvoće i stanovite iskrivljenosti, što je omogućavalo primjenu u gradnji zakrivljenih dijelova brodova. Upravo je stoga 1777. mletačko Vijeće za šume (Collegio sopra i boschi) uredilo nadzor nad Motovunskom šumom posebnim ustrojnim zakonom na talijanskom i hrvatskom jeziku. Motovunska se šuma u doba Mletačke Republike prostirala na površini od 1738 ha. Godine 1971. zauzimala je površinu od 1274 ha, a danas je pod šumom još samo 994 ha...
"DX never sleeps..."

9A6AA

Log 9A8GHJ/p s 9AFF-0043 je na Sovi.

Temeljem odluke IO RK HFF, donesene 1. travnja o.g., brisane su dvije pozivne oznake iz tog loga.
("Jedna osoba (operator), kao lovac, može upotrebljavati samo svoju pozivnu oznaku. Veze koje održi "za drugoga" biti će obrisane.)

"DX never sleeps..."

9A5RPZ

Evo malo najava.

Sutra 09.04.2016. Oko 09:00 h lokalnog vremena ( 07:00 UTC) 9A5RPZ/P iz 9AFF-0013 Park prirode Medvednica.

Nedjelja 10.04.2016. 9AFF-0087 Šumarev grob i 9AFF-0089 Markovčak -Bistra ako bude islo dobro mozda bude i 9AFF-0091 Rauchova lugarnica.

Sve aktivacije ovise o vremenu.

Nadam se da ce ovaj put propagacije biti dobre za 9A ako ne budu 9A cu probat radit na 80m , zato pratite cluster.

73 de Ivan
73 de 9A5RPZ
Ivan

Cvitu kamenih latica
pomaži me uljem iz grudi svojih maslina
daj mi zadnju buru i malo litnjeg lada
da još jednom čujem kako slave zvona starog grada

9A5RPZ

Evo malo da napravimo rezime današnjeg dana.

Nakon prošlotjednog "mučenja" 3 sata rada za 107 veza na 9AFF-0088 ovaj put je bilo puno bolje.

9AFF-0087  1:09 h rada 141 QSO u logu
9AFF-0089  1:11 h rada 128 QSO u logu

Propagacije promjenjive, vrijeme cijjelo vrijeme  nekakvi oblaci tu i tamo sunce proviri.
Hvala svima za veze i podršku na clusteru.

73 do iduće aktivacije.
73 de 9A5RPZ
Ivan

Cvitu kamenih latica

9A6AA

Oba loga su na Sovi.
Obrisane dvije veze.

W1OW je neumoran: I ovu referencu je odradio!

Kad se Ivan nije pohvalio sa svojom pomoćnicom, evo, učinit ću to ja.
"DX never sleeps..."

9A6AA

Od 21. do 24. travnja, članovi RK HFF  kane aktivirati (za sada) sljedeće reference:

(9AFF-0010), Kopački rit
(9AFF-0035), Dvorina
(9AFF-0054), Podpanj
(9AFF-0056), Fojiška-Podpredoščica
(9AFF-0057), Mali Bok-Koromačno
(9AFF-0069), Lože
(9AFF-0070), Radiševo
(9AFF-0071), Dunavske ade
...
Potankosti slijede za koji dan.

Mrdnite se i vi te pođite u prirodu...

"DX never sleeps..."

9A5RPZ

Evo i mene opet.
Kad sam poceo u dobrom ritmu da tako i nastavim.
Posao me u četvrtak 14.04.2016. nosi u Vodice pa u popodnevnim satima možete očekivati 9A5RPZ/P iz jedne od referenci Vranskog jezera 9AFF-0019 ili 9AFF-094.
Ako bude išlo dobro odradit ću i obe reference.
Ovaj put bez pomoćnika. :)

73
73 de 9A5RPZ
Ivan

Cvitu kamenih latica

9A5RPZ

Evo nakon jučerašnjeg fjaska na poslu i mr. Murphya od početka do kraja posla morao sam odgodit aktivacije.

Što nije pravilo za sutra i preksutra.

Znaći sutra 16.04.2106. ja i moja ekipica idemo put brda opet (izrazila ekipa želju i već su u niskom startu)

Oko 10:00 LT (08:00 UTC) potražite 9A5RPZ/p iz 9AFF-0091 Rauchova lugarnica- desna Trnava

nakon toga sljedi i druga aktivacija 9AFF-0013 Medvednica.

Nedjelja 16.04.2016.

također oko 10:00 LT

9AFF-0065 Smerovišće  a nakon toga 9AFF-0015 Žumberak- Samoborsko gorje

Sve aktivacije ovise o vremenskim prilikama. Ja se nadam da će biti dobre.

73

73 de 9A5RPZ
Ivan

Cvitu kamenih latica

9A5RPZ

Evo rezime današnjeg dana.

Na bregu sunčano i jako vjetrovito stalno sam gledao da li će antene izdržat vjetar. Propagacije zadovoljavajuće prema svima osim prema 9A ( malo 9A postaja u logu).  A na propagacije što reći u Slavoniji me čuju slabo a u Beogradu grmim s +20 - +30 dB.
Nečemo se žaliti bilo je dobro.

Uspješno odradjene dvije reference

9AFF-0091 Rauchova lugarnica-desna Trnava 145 QSO-a u logu za 1:20 h rada
9AFF-0013 PP Medvednica 119 QSO-a u logu za 01:13 h rada.

Moji pomočnici takodjer zadovoljni. Več se vesele sutarašnjim aktivacijama.
Sutra idemo dalje prema najavi ako ne bude promjene vremena.

73 do sutra

73 de 9A5RPZ
Ivan

Cvitu kamenih latica

9A6AA

Ivanovi logovi su na Sovi:
http://www.9aff.sova-projekt.hr/AnnualChasersAwardsList
Riječ je o rezultatima maratonskog 9AFF godišnjeg natjecanja.

Kada je riječ o all-time 9AFF chaser listi, stanje je ovakvo:
http://www.9aff.sova-projekt.hr/ChasersRank
To je rezultat koji se dobije nakon što robot Sova po uploadanju svakog novog loga, promućka sve do tada pristigle. Do danas, njih je 874 u kojima je 200.393 radioveza! Prikazani su samo oni koji su odradili izvrsne 44 reference. Ima ih 511! Proširimo li to na one koji su odradili najmanje 10 referenci i time stekli uvjete barem za temeljnu diplomu, njih je - 2068 !

Sutra je novi dan i nove aktivacije...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A5RPZ

Evo mene opet danas.

Osvrt na današnji dan.

Uspješno odrađene obe reference. Ja i moji pomočnici zadovoljni uspješnim vikendom provedenim u prirodi. Preporučio bi svima spojite ugodno s korisnim i svi sretni i zadovoljni.

9AFF-0065 Smerovišće  124 QSO-a u logu 1:08 h rada
9AFF-0015 Žumberak  116 QSO-a u logu 1:13 h rada

Ujutro je malo bolje išlo na 40m popodne na 20m što i nije čudno. Iako je 9AFF-0065 malo zatvorena brdima sa svih strana išlo je jako dobro na moje iznenađenje.

73
73 de 9A5RPZ
Ivan

Cvitu kamenih latica

9A2JK

Ivane, 9A5RPZ, hvala na QSO-ima.

Emire, predlažem da napravite 9AFF listu najtraženijh referenci.
Možda to već postoji, ali ja ne znam naći?

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6AA

Pođemo li logikom da su najtraženije reference one s kojih je održano najmanje veza, onda se na http://www.9aff.sova-projekt.hr/ProtectedAreas klikne na vrh zadnjeg stupca, QSO(s): (9AFF-0099, 177 QSO)

Zanimljiv podatak je i onaj koji govori kada je održana zadnja aktivacija s neke od referenci: na istom linku klikne se na Last activity: (9AFF-0010, 2011. god.).
"DX never sleeps..."

9A6AA

Miro, 9A4MF i Ico, 9A2KI, kane raditi iz Muškog bunara, 9AFF-0033. Potražite ih u četvrtak, 21. travnja, iza 1100LT.

Kažu: "Do rezervata se dolazi šumskom cestom Strmac – Cernička Šagovina (24 km), prolazeći kroz predjele Brezovoga polja i Dobre vode. Pristup je moguć i s Brezovog polja (vrha Psunja) također cestom preko Dobre vode. Iz tog smjera označena je planinarska staza. Budući je površina nerazminirana još od Domovinskoga rata, kretanje je preporučljivo samo cestama i označenim stazama. Za sada je "Muški bunar" privlačan jedino dobro upućenim planinarima i šumarima, dok su drugi izletnici prava rijetkost. Bilo bi ih znatno više kad bi znali da se na kraju planinarske staze nalazi izvor pitke vode, po kojemu je cijela šuma i dobila ime."

"DX never sleeps..."