• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

9AFF aktivnosti

Autor 9A6AA, 27. Kolovoz 2010, 00:24:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Nakon održanih cca 470 veza, ekipa je na putu za Zagreb, a nakon malog odmora, za Karlovac.
Kažu, vožnja, koju im je priuštio papučki rendžer Miro, od Jankovca do 9AFF-093 - je za pamćenje! Priroda izuzetno lijepa...
Za par dana slijede logovi i pokoja fotka.

Hvala još jednom upravi Parka prirode Papuk, poglavito ravnateljici Kristini i čuvaru prirode Miroslavu, na izuzetnoj pomoći.

RK HFF

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Najava novih aktivnosti:

31.8.:
oko 1000Z: 9AFF-099, Posebni botanički rezervat "Visibaba"
oko 1400Z: 9AFF-100, Posebni botanički rezervat "Zavižan-Balinovac-Velika kosa"-

1.9.:
oko 0700Z: 9AFF-008, Nacionalni park Sjeverni Velebit
oko 1200Z: 9AFF-018, Park prirode Velebit

Ekipa: 9A2SC, 9A3GSV i 9A6AA

GL
"DX never sleeps..."

9A6AA

I još jedan dodatak:

Očekuje se lijepo vrijeme, a to znači da postoji mogućnost da se uz suradnju s upravom Nacionalnog parka Sjeverni Velebit odradi još  jedna referenca: 9AFF-020, Strogi rezervat "Hajdučki i Rožanski kukovi"...
Svakako, iza 12.00LT. Neće biti lako...

"DX never sleeps..."

9A6AA

Devet novih logova je na Sovi: http://www.9aff.sova-projekt.hr/LogSearch

S Velebita se vratili živi i zdravi s jednim oštećenim autom. To je cijena rada s 9AFF-099.

Evo dvije fotke:
1. U posjet nam je došla Glavna čuvarica prirode Ljiljana Tonković...
2. Domaćin na Zavižanu: legendarni Ante Vukušić (naravno, lijevo)...
"DX never sleeps..."

9A2QP

U nedelju 13.09.2015 od 09:00 SEV  bit će aktivni 9A3DF/P  Matko i 9A2QP/P  Joe iz WFF lokacije Dugačko brdo 9AFF-050 na opsezima 14MHz i 7MHz CW i SSB molimo da nas  stavite na cluster
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A6AA

Povodom razminiranja i obilježavanja 50-te obljetnice službenog proglašenja prašume Prašnik posebnim rezervatom šumske vegetacije (9AFF-034), te Međunarodnog dana prašuma, na današnji Okrugli stol, koji će se održati u Slavonski Brodu, u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije, pozvano je i čelništvo Radiokluba Hrvatska Flora Fauna. Skup organizira Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Brodsko-posavske županije Natura Slavonica, u čijoj nadležnost su također i Posebni ornitološki rezervati Dvorina (9AFF-035) i Jelas (9AFF-036).
Pored Prašnika, jedna od tema je i Posebni rezervat šumske vegetacije Muški bunar, 9AFF-033.
"DX never sleeps..."

9A6AA

Matko, 9A3DF poslao nam je log s aktivacije Posebnog rezervata šumske vegetacije Dugačko brdo, 9AFF-050.
Na Sovi je i log 9A2QP/p s iste reference...

Dolje, slika s današnjeg međunarodnog Okruglog stola u Slavonskom brodu.
- Zanimljive teme.
- Zanimljivi predavači.
- 51 sudionik.
- Zanimljiva poznanstva, susreti i planovi.
"DX never sleeps..."

9A2QP

Emire nije Debelo brdo nego Dugačko brdo 9AFF-050.Evo slikice
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A6AA

Ma, jedno čitam - drugo pišem...
Popravljeno.
Ako nije problem, pošalji mi e-mailom broj tog lugara (ključ od rampe).
73
9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Ulli, DD2ML, poslao nam je danas svoj log s uspješne aktivacije 9AFF-014, tijekom kolovoza ove godine.

http://www.9aff.sova-projekt.hr/LogSearch

"DX never sleeps..."

9A6AA

Lijep doživljaj: 20 bjeloglavih supova danas u području 9AFF-057...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Od sada i 9AFF aktivatori mogu on-line zatražiti svoje diplome (plakete, honour roll).
Ta mogućnost je dodana na http://www.9aff.sova-projekt.hr/ActivatorAward
Popis osvajača dostupan je ovdje: http://www.9aff.sova-projekt.hr/ActivatorAwardHolders

Postoji mogućnost da baza podataka, koja se odnosi na operatore kojima su aktivnosti priznate kao članovima aktivatorskog tima, nije potpuna.
Molimo da nam aktivatori pošalju podatke za koje smatraju da nedostaju (pozivna oznaka aktivatora, referenca i datum).

9A6AA

(sve diplome doživjele su manju ili veću promjenu...)
"DX never sleeps..."

9A5RPZ

Od 22.10. - 25.10. 2015. ako vremenske prilike dopuste (prognoza kaže da hoće) mozete ocekivati aktivaciju 9ANP-006 / 9AFF-006 Nacionalni park Plitvička jezera pod pozivnom oznakom 9A5RPZ/p.

Točan datum i vrijeme kad me možete željno iščekivati ću objaviti.

73 DE IVAN

73 de 9A5RPZ
Ivan

Cvitu kamenih latica
pomaži me uljem iz grudi svojih maslina
daj mi zadnju buru i malo litnjeg lada
da još jednom čujem kako slave zvona starog grada

9A6AA

Ivan, 9A5RPZ, poslao nam je log i par fotki s aktivacija Plitvica (9AFF-006). S obzirom da je još uvijek u tom području, možda sutra padne još nešto. Ne mislim na janjetinu već na 9AFF referencu...

Podsjetimo i na stanje glede Godišnje 9AFF diplome: www.9aff.sova-projekt.hr/AnnualChasersAwardsList

Ova aktivacija vrijedi i za Diplomu Hrvatski nacionalni parkovi, kao 9ANP-006: www.9a.parks.sova-projekt.hr/
"DX never sleeps..."

9A5RPZ

Evo da se nadovezem na Emirov post. Od druge aktivacije nece bit nista danas ne stignem. A nocas pocinje CQWW pa za vikend nema smisla raditi. Al ubrzo sam opet tu u blizini Plitvica pa cu onda odradit i to. Znaci ipak ce danas past samo janjetina.

Hvala svima 9A, S5, E7 i YU postajama za veze ostalima naravno. Volio bih da je bilo vise 9A al eto radni dan je ipak.
Keatki rezime 1:36 rada 155 veza vecinom na 40m. Nesto bolje su se culi talijani nesto losije poljaci. Krajolik predivan ( bio sam na drugoj strani parka Plitvice selo).

S obzirom da je prva aktivacija meni to ipak necu  prve macice u vodu baciti. Bilo je super zadovoljan sam jako a moj radni kolega koji nije radioamater je rekao da sam lud i da koliko mogu brzo i puno pricati.

Najvjerojatnije u utorak ujutro postoji mogucnost aktivacije neke reference u blizini Zagreba. Tocne podatke cu vam javiti jos.

73 de 9A5RPZ
Ivan

Cvitu kamenih latica
pomaži me uljem iz grudi svojih maslina
daj mi zadnju buru i malo litnjeg lada
da još jednom čujem kako slave zvona starog grada