• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

PJ7-nova DXCC zemlja

Autor 9A9A, 25. Kolovoz 2010, 19:20:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A9A

Evo linka na DX ekspediciju na PJ7 - Sint Maarten

http://stmaarten2010.com/index.html

73
9a9a

9A8A

Pozdrav !

Danas sam iz ARRL-a dobio sljedece objasnjenje oko novih zemalja:

Kao što znate sa 10/10/10 Bonaire, Curacao i Sint Maarten, postati će mrtve zemlje na DXCC listi. Ostale promjene će se dogoditi u dogledno vrijeme.

Za provjeru kartica za DXCC neće se prihvatiti bilo kakvi kontakti za novi entitet do 1. siječnja 2011, ako se zahtjevi zaprime za izbrisane PJ entitete,mogu se provjeriti do 31. prosinca 2010. Na zahtjev podnositelja entitet ce se priznati kao mrtva zemlja.

Ako netko donese DXCC Checkeru  QSL od 10/10/10 ili poslije, ali prije 1. siječnja 2011, ova kartica se mora vratiti podnositelju, nepregledana. Novi entiteti neće ni biti dodani u DXCC računalo do 1 siječnja 2011 pa podnošenje zahtjeva za priznavanje nema svrhe.

Znaći ništa od pregleda novih zemalja do 01.01.2011.g., a do tada sretno svima u lovu na nove zemlje! ;)

73's Mark

9A5CW

Nesto malo o PJxxx...
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A8A

Pozdrav !

Iz DXCC Deska-a sam dobio slijedecu obavijest:

Kao što je po DXCC pravilima, dva Nizozemska Antila ( DXCC entiteta) će biti izbrisani i preseljeni u popis izbrisanih entiteta. Četiri nove zemlje će biti dodane na  DXCC listu: (1) Curacao, (2) St. Maarten, (3) Saba i sv Eustazije, i (4) Bonaire. Datum i vrijeme za te promjene će biti 0400Z, 10. listopada 2010. Potvrde za ove nove entitete će biti primane za DXC kredit 1 siječnja 2011.

Inaće, ima ih na bandu koliko hočeš.. ???.. Sretno svima u lovu na nove DXCC zemlje!

73's Mark

9A5CW

PJ7E i PJ4D 21 CW i kasnije opet PJ7E 28 CW... signal nabijao nigdje nikoga osim njega.
Culi su se jos PJ6 i PJ2 na 21 ...
73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A8A

Pozdrav !

ADIF kodovi za nove zemlje su:

517 – Curacao

518 – Sint Maarten

519 – Saba and St. Eustatius

520 -  Bonaire

73's Mark

9A2QP

Koji su onda PJ5  i  PJ7 prefiksi
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A3VV

PJ2 - Curacao
PJ4 - Bonaire
PJ5 - St. Eustatius
PJ6 - Saba (PJ5 i PJ6 su jedan entitet)
PJ7 - St. Maarten
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6R

PJ2T se fino čuje na 28006,sluša oko 2 up.Zadnja koja mi je falila od tih novih zemalja.

GL,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!