• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

eQSL rang liste

Autor 9A3TA, 13. Kolovoz 2010, 09:21:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TA

eQSL je nedavno radio refresh i update, uveo neke nove Awarde i kao posljedica toga sve stare rang liste su obrisane...

Onaj koga to zanima, treba otići na svoju My Awards stranicu i preklikati sve svoje Standings liste.

Tako se vraćate na rang listu s tekućim stanjem.

I dalje je ostalo loše rješenje da se nove veze u listu diploma ne upisuju same, nego treba klikati Standing da dođe do promjene.

pozz Dado
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A3TA

lijepo molim zainteresirane korisnike eQSL...

da malo poažuriraju svoje eQSL diplome...

nekidan sam odradio eWPX 800... nije puno al čovjeka veseli...

a fora se koji put usporedit s drugima... ak su friški podaci...

jer QSL se ne ažurira automatski, već korisnik to radi sam...

za dodatni info sam tu...

p.s. i molim da brzo čitate sve moje postove dok su vidljivi, moderator će već naći neki razlog da i ovo obriše...

9A6ST

Poslat cu ti password, pa molim te i meni poklikaj ..
73, Zeljko 9A6ST

9A3TA

rado, uz pravičnu naknadu...

kava bijela i voda...

vidi se da su naši dečki i sami radili... ima dosta pomaka...

9A3TA

obzirom da se eWPX (a vjerojatno i ostali eQSL) 9A skorovi vidljivo popravljaju...

vodeći je 9A2AA...  trenutno 2631...

prati 9A2NA... 2427...

9A1P... 2342... ali su lijeni... nemaju AG...

9A2EU... 2206...

9A2TN... 2146...

pa ostali... nas još cca 80...

naprijed, naši...

lipu kasnije dodajem mali p.s.

Evo ga novi član kluba eWPX 9A 2000+, njemu čestitam na preuzimanju 4. pozicije, znam da će i on počastit prvom prilikom, a zainteresirani, e vi sami gledajte tko je to  ;D

9A3TA

ne repliciram sam sebi... još nisam skroz pomanita...

al krenula kriva pitanja na drugim kanalima... pa da pojasnim...

vele, starog pesa učit novim trikovima... al možda uspije...

elem, jedina diploma za koju se u životu zanimam... CQ WPX honor roll, odavno imam uvjete...

al kako je najpametnije dovesti doma...

1. ima paper qsl, ručno slaganje i popisivanje, vjerojatno troškovi slanja karata, rizik gužvanja, gubitka, možda fatanje nekog menagera za ruku po sajmovima... uglavnom košta, ako ne samo novaca, onda sigurno vremena...

2. ima LoTW transfer na CQ... probao... pitao... odustao...za transfer (slanje elektronske potvrde QSL) 822 WPX pitaju 99 USD...

3. al ima đabe i ima odmah... transfer 806 eQSL sa eqsl.cc na CQ award program... ĐABE! Odmah... jedno 3 i pol klika mišem...

tak da osim mog veselja... eQSL ima i opću svrhu... CQ diploma košta koliko košta samo diploma...

a ovi na LoTW nek si novi BMW nabave bez mene...

ima eQSL svrhe, ima... ne pljuvati, nego izaći na svjetlo...

9A2NO

Bok!

Dado, za WPX nema pregleda karata. Napravi se popis a oni imaju pravo
zatražiti svaki kartu na uvid. Nema slanja QSL karata... samo popis poz. znakova
po abecedi.

73 Dino

9A3TA

Moguće...

Samo mi treba jedno tjedan da ih posortiram i popišem... U količini 800+...

Imaju i propisani obrazac za to...

Čast onima kaj imaju to u nekom logeru, ja neimam....

Ja najvolim da mi to drugi urade đa-be... I očas...

LP Dado

9A2JK

Citat: 9A3TA  u 05. Ožujak 2016, 17:49:24
...
Čast onima kaj imaju to u nekom logeru, ja neimam....
...

Ne bi se štel mešati ... svatko ima pravo raditi onako kako ga volja i kako je njemu  najlakše,
ali ipak mi nešto nije jasno.
Dado, kako to da nemaš QSO-e u ''nekom logeru'', a imaš potvrde na eQSL ?
Ozbiljno pitam, stvarno me zanima.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3TA

jednostavno je... lijen sam za to...

volim paper QSL... šaljem i primam...

ali ne vodim papirologiju ni liste za to, tj. ne upisujem u logger... a sad ih je malo previše da krenem od nule...

isto tako ne importiram u njega što imam na LoTW i eQSL...

nego koristim ono što je na webu kad me nešto zanima...

što rekoh, lijen sam za drugo... a eQSL odradi gratis ono što meni treba...

eto...

9A2JK

Dado, još uvijek nisam siguran da sam razumio, zato ako može malo pojašnjenje.
Nekad daaavno, davno, sam se bio registrirao na eQSL i nakon toga više nisam pristupao.

Dakle,  ti nisi slao svoj log na eQSL, nego samo za WPX diplomu koristiš one veze koje su
drugi poslali na eQSL  ??

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2VX

Citat:jednostavno je... lijen sam za to...

volim paper QSL... šaljem i primam...

ali ne vodim papirologiju ni liste za to, tj. ne upisujem u logger... a sad ih je malo previše da krenem od nule...

isto tako ne importiram u njega što imam na LoTW i eQSL...

nego koristim ono što je na webu kad me nešto zanima...

što rekoh, lijen sam za drugo... a eQSL odradi gratis ono što meni treba...

eto...
Ne bih volio da diskusija ode u nepoželjnom smjeru.
Prikazat ću samo svoj stav, a ne stav drugih amatera.
Vodim "borbu" s raznim logovima, srećom kompjutor može mnogo zapamtiti, pa mi je to sve lakše. Od mnogih besplatnih logova, vrtio sam mnoge i svaki ima neki nedostatak.
Za sada mi se pokazao dosta dobar ur5eq, iako vodim paralelu na vrlo jednostavnom i dobrom K-Logu. Razni DX32 itd... logovi imaju više i manje nedostataka od ova dva.  Swislog koristimo za klub , jer je u tome najlakše podesiti portabl rad, dva calla itd.
Verzije Hamloga, itd imaju i internet bazu pa se može čuvati log i kada komp strada.
Jednako tako se ponaša i eQsl.cc i kako ima mnogo postaja koje potvrđuju veze samo preko eqsl.cc, onda svoj log stavljam i na tal poslužitelj. Dok sam plaćao članarinu, mogao sam dizati pdf diplome za oznakom eqsl.cc, ali iskreno ne znam zašto ih još koristiti, a 90 dolara ne dam za bakrotisak iste diplome. Prema tome samo onima koji žele potvrdu, imaju na eqsl moje logove.
Lotw smatram ozbiljnijim, jer se on prizna za ARRLove diplome, tako da i tu stavljam svoj log.
E pitanje zašto?
I jedan i drugi omogućavaju skidanje potvrđenih veza u ADI formatu, uz napomenu da eqsl.cc može skinuti sve veze i potvrđene i nepotvrđene.
I jedan i drugi prijenose potvrdu veze u log tako da se ručno moraju unositi samo papirne qslke.
Činjenica je da eqsl.cc prikazuje pristigle veze iako još nije uploadan log postaje, pa se dade "mutiti", i zato ga baš ne cijenim, dok Lotw to ne omogućava. Dakle "ozbiljniji" je...
dakle ja sam ipak za rang listu na lotw....

A radioamater mora voditi svoj log, da li tintom ili na kompu, njemu na volju....
73!  Zvone.

9A2VX

Ah nešto mi je promaklo. Moj osnovni logger je UCXlog, Moram ga plaćati svake dvije godine, ali  mi čuva moj log na serveru negdje u oblacima HI!

9A3TA

koristim besplatni N1MM+... meni je dobar... stvar izbora, potrebe i navike...

svi moji logovi su dignuti i na LoTW i na eQSL...

eQSL prima eQSL i bez da ti digneš svoje logove, ali sigurno u manjem broju nego kad postaviš svoje, a i pitanje je tvog ham odgoja i fair playa...

Zvone, ovi ozbiljni traže za nešto što mogu dobiti besplatno samo 99 USD, meni su neozbiljni...

a muljati... može svatko tko želi... ima milion načina za to...

i to je stvar izbora, potrebe i navike...

9A2VX

Kao što rekoh, stvar svakog OM koji će log koristiti. I ja definitivno korisstim N1mm za natjecanja, ...
Dok sam plaćao članarinu eqsl.cc, omogućavali mi sve diplome ( elektroničke ), a kada je isteklo tih 30 US dloara, onda su me vratili na početak i tako će ostati. Samo zbog toga ne cijenim eqsl.cc, ali zbog drugih stavljam logove na njega...
Takva su moja iskustva. Dozvoljavam da drugi imaju bolje ili gore mišljenje o svemu.
Poštivam svaki internet logger koji dozvoljava skidanje ADI fajla svog loga....
Pozdrav svima više ili manje uključenima u ovu temu...