• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

JA8BMK

Autor 9A6AA, 13. Srpanj 2010, 23:31:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Primijetili ste da je Toshi, JA8BMK radio prije par dana sa Svalbarda kao JW/JA8BMK. Pretpostavljam da QSL-ke još nema tiskane...

No, evo prilike da potvrdite veze za neke njegove ranije expedicije (www.qrz.com/db/ja8bmk), naravno, ako ih već niste dobili:

Toshi-san dolazi za dva dana kod mene na Lošinj (15.-18.8.), pa je to zgodna prigoda da porazgovaramo o njegovim budućim akcijama. Ako niste potvrdili neku od njegovih zanimljivih ekspedicija, pošaljite kratke podatke na e-mail koji se nalazi na donjoj web stranici.

73

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A6AA

Mada je već trebao biti na Malti, Toshi, JA8BMK, odlučio je ostati na Lošinju sve do povratka u London (via Zagreb), od kuda leti za Sapporo.

S operatorom koji je, između ostaloga, bio aktivan kao 9N1BMK, 9N7BMK, 9N1WW, 8Q7BM, V63DK, VK4CSX, VK8BMK, VK9BLH, FW8AA, 3D2WW, 3W2BMK, XU7BMK, FK/JA8BMK, FO/JA8BMK, T30XX, T31DX, T32YY, T33ZZ, SO3BMK, OH0T, XR0ZA, i prije deset dana kao JW/JA8BMK, može se dosta toga zanimljivoga čuti i naučiti. Uskoro kani raditi iz Mauritanije (kao 5T5FOX) i Nepala.

Mene je, između ostaloga, posebno dojmilo svladavanje morskog ježa (jap.: uni), te uživanje u dijelu njegovog sadržaja.

Danas na jelovniku imamo morskog krastavca...

73 s Lošinja.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3VV

Dobar tek! Nadam se da ćete poslije tih delicija ::) izist i nešto konkretno ;) Btw, ne želim biti zločest ali mi je jako simpa ovaj sufix BMK ;D

Sayonara!
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6AA

Mada je Toshi san rekao da bi ono što nam je napravio od morskih krastavaca u Japanu koštalo oko 30 Eura, nisam bio time oduševljen. Kao ni on s mojom pečenom paprikom u maslinovom ulju...

Svima koji su se javili da poziv iz prvog posta ovog topica, Toshi je ispisao QSL-ke.

Ako urednik prosudi da je materijal zanimljiv širem auditoriju, objaviti ćemo neke zanimljivosti u sljedećem časopisu. U svakom slučaju, Toshi je rekao da je nakon ove posjete i sedmodnevnog boravka na Lošinju, promijenio mišljenje i stav naspram Hrvatske i njenih radioamatera.

感 謝 Toshi san!

Sayonara.

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A3VV

Citat: 9A6AA  u 25. Srpanj 2010, 13:00:29
Mada je Toshi san rekao da bi ono što nam je napravio od morskih krastavaca u Japanu koštalo oko 30 Eura, nisam bio time oduševljen. Kao ni on s mojom pečenom paprikom u maslinovom ulju...
...
Meni bi trebalo platiti puno više od 30 eura da kušam morskog krastavca ma kako bio pripremljen ::) Svaka ti čast da si imao petlju kušati tu deliciju ;D

Što se njegovih, očigledno bogatih, iskustava iz DX ekspedicija tiče sigurno je da bi bilo i zanimljivo i poučno pročitati štogod o tome. Kako onima koji se u to namjeravaju upustiti tako i nama, običnim smrtnicima, koji se slomismo pokušavajući ih odraditi.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!