• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

HRSVKS

Autor 9A6R, 21. Lipanj 2010, 09:23:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4QV

Citat: 9A1IW  u 11. Travanj 2013, 15:04:01
Citat: 9a4qv  u 11. Travanj 2013, 11:12:46
Zato jer je to platio DUSZ.

DUSZ nije platio puno drugih stvari, koje se financiraju. Na žalost, vama pojedincima je isključivost jedini način razmišljanja. Mene osobno ne zanima pola stvari, no nikad nisam bio protiv. ne zanima me ni FF program, pa sam svejedno aktivirao Lastovo i prilično se napatio oko toga. Isključivost nije način.

Kako ono kažu, u laži su kratke noge:

10.3. Sporazum između Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Hrvatske zajednice tehničke kulture

Potpisan je Sporazum između Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Hrvatske zajednice tehničke kulture
za 2009. godinu, na osnovu kojega je potpisan i Ugovor između Hrvatske zajednice tehničke kulture i
Hrvatskog radioamaterskog saveza o izradi i provedbi plana djelovanja radioamatera u sustav zaštite i
spašavanja.

Po Sporazumu HRS je dobio donaciju u iznosu od 100.000 kuna, koja je namjenski utrošena za potrebe
HRSVKS-a. Kupljena je sljedeća oprema:
· Dva D-STAR Repetitora Icom ID- RP 4000V UHF, ukupne vrijednosti 29.890,00 kuna
· Dva kontroler ID – RP 2c, za D-STAR repetitore, ukupne vrijednosti 28.914,00 kuna
· Dva KV uređaja Icom IC-7200 (komplet s antenama i ispravčljačem) 20.038,91 kuna
· Tri PTC-Iipro Pactor 3, i jedan PTC II net modem, ukupne vrijednosti 35.206,29 kuna
· Pet antena Comet CWA-840, ukupne vrijednosti 5.374,10 kuna

Prema Sporazumu Hrvatski radioamaterski savez se obvezao da će izraditi Plan djelovanja radioamatera u
sustavu zaštite i spašavanja. Nosioci izrade Plana su Vladimir Severinac i Željko Herman.

Ovo je izvadak izvješća o radu Hrvatskog radioamaterskog saveza za 2009. godinu.

QV

9A7KXP

Citat: 9A1IW  u 12. Travanj 2013, 20:52:17
Ja odustajem. Dobivam penale, dok oni koji provociraju dobivaju ovacije.

Odgovor na konstrukcije i izmišljotine u Aličajićevom tekstu nalazi se u "košu". Tko želi pročitati - može.

http://tinyurl.com/bnqr3wl

Molio bi moderatora da nama ostalima objasni zašto je Borisov topic završio u smeću.

Trebalo je ili oba dva aktera baciti u smeće, zbog prepucavanja, ili uopće, što bi bilo pametnije ne bacati u smeće i stavljati se na nećiju stranu.

Meni nije jasno zašto ovu raspravu ne okrenemo u pozitivnom smjeru.Da ipak nešto napravimo vezano uz APRS.

Činjenica,nažalost je da masu položaja u HR pokrivaju Slovenci,pa čak u zadnje vrijeme i Istru.

Ako ove nove inicijative (Borisove,mrvicu i moje)prođu kod HRS situacija će se popraviti.

Ako ne složiti ćemo privatnom inicijativom.
Ja imam jedan trenutno najmoderniji  digi(12) koji  treba negdje metnut(pregovori za kotu u toku) i jedan kompjuter,kvalitetan u biti odlićan, sa instaliranim windowsima,ui-32 i mix,w.Samo i njega treba negdje metnuti.

Ako se može rasprava okrenuti u tom smjeru dobro,ako ne treba cijelu temu baciti u smeće.

73 Hristo 9a7kxp

9A3LI

Citat: 9A7KXP  u 13. Travanj 2013, 08:39:48

Ako se može rasprava okrenuti u tom smjeru dobro,ako ne treba cijelu temu baciti u smeće.

Tema je HRVSKS a sa APRS nema baš nikakve veze
a mogla je imati itekako
npr. da je HRS prije XX godina to "progurao" u svako vatrogasno vozilo, svakom vozilu
pozivna oznaka a to je još jedna "članarina" HRSu (da imaju kaj trošiti na dnevnice)
i pokretač APRS mreže.
I da ponovim, od HRSa se očekuje samo posredovanje tj. sređivanje lokacija za
takve projekte, gradnja i održavanje samo na lokalnom novou jer gdje nema
zainteresiranih nema potrebe trošiti sredstva za nikoga.
I vratimo se na temu ako ista ikoga zanima.
:)

9A4OE

Citat: 9A3LI  u 13. Travanj 2013, 10:23:15
... I vratimo se na temu ...

all IARU member societies and stations of Emergency Communications Groups to participate in a Global Simulated Emergency Test

April 13th, 2013 11.00 – 15.00

Region 1         Region 2                    Region 3
3760                3750 or 3895             3600
7110                7060, 7240 or 7290    7110
14300              14300                       14300
18160              18160                       18160
21360              21360                       21360

9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A7PJT

Ovo je za pohvalu,

http://www.arrl.org/news/radio-amateurs-provide-communication-support-in-boston-marathon-bombings-updated

Ne daj Boze nikome ovakvoga zla  ali  bez puno  pompe i flozofiranja   sustav  je proradia . . .

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A1IW

Kasnim s odgovorom jer mi je tek sad istekao ban... Ivi na dušu - nekom rat, pardon moderator, nekom brat. No, tako je to kad postoji protekcija za pojedince.

Tema je HRVSKS a sa APRS nema baš nikakve veze

Kako nema? Lokacija ljudi na terenu je korisna u svakoj akciji...

a mogla je imati itekako
npr. da je HRS prije XX godina to "progurao" u svako vatrogasno vozilo, svakom vozilu
pozivna oznaka a to je još jedna "članarina" HRSu (da imaju kaj trošiti na dnevnice)

Ovo ne samo da nema smisla, već je i nelegalno. Osim toga, oni lako svoju lokaciju šalju preko svojih frekvencija.

I da ponovim, od HRSa se očekuje samo posredovanje tj. sređivanje lokacija za
takve projekte, gradnja i održavanje samo na lokalnom novou jer gdje nema
zainteresiranih nema potrebe trošiti sredstva za nikoga.
I vratimo se na temu ako ista ikoga zanima.
:)

Malo si se zatrčao. APRS je aktivnost koja nije vezana uz jednu lokaciju i jedno mjesto. "Zainteresirani" se kreću "kamo ih put nanese", infrastruktura mora postojati svuda ili je ni ne treba. To je bar jasno.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A2VX

Bravo Boris! Vidi da se i ja s nekim slažem.
Zapravo samo želim podvući da jest osnovna uloga APRS izmjena poruka s terena na kojem s etrenutno nalazi ( ako baš netko hoće, da se vidi da ne laže o svom položaju ).
A infrastruktura mora biti mnogo veća nego kod nas. Dakle pokruivenost autocesta magistralnih putova itd, a kako bi poruke mogle doći negdje u internet pa do odredišta!

73!   Zvone

9A3LI

Citat: 9A1IW  u 19. Travanj 2013, 07:51:05

a mogla je imati itekako

Ovo ne samo da nema smisla, već je i nelegalno. Osim toga, oni lako svoju lokaciju šalju preko svojih frekvencija.

;D
Naravno, mi smo najpametniji, mi sve znamo, mi smo legalni.
Dok drugi u tome ne vide nikakav problem, naravno jer problema nema a barem nekakve koristi ima.

Ili se kod nas sve gleda kroz neku osobnu korist pa tek onda ostalo?
Ma nema veze, samo trkeljam nešto bezveze!
::)

9A1IW

Ocito je covjek u tom vozilu radioamater, jer ako nije, krsi zakon. Raspravu o koristenju opreme za potrebe poslodavca koju su Ameri odavno pretresli kroz svoj FCC... Skoci na Google i pogledaj rasprave na tu temu i zakljucke.

73 de 9A1IW - Boris

9A3LI

Citat: 9A1IW  u 04. Lipanj 2013, 12:05:51
Ocito je covjek u tom vozilu radioamater, jer ako nije, krsi zakon. Raspravu o koristenju opreme za potrebe poslodavca koju su Ameri odavno pretresli kroz svoj FCC... Skoci na Google i pogledaj rasprave na tu temu i zakljucke.

A znaš kolko me zanima FCC i ostalo, ko lanjska kiša.
Naravno da je radio amater, možda je radio-klub "PGD Podgora", prema tome, sve legalno ko u Gadžeta !  ;)
I gle, čim postoji ikona za to u APRS "listi simbola" znači da je neko već razmišljao i o tome,
ne izmišljamo mi nikakvu toplu vodu.

9A4ZM

Bez namjere da se miješam u diskusiju, samo za objašnjenje onima kojima možda nije razumljivo :

PGD = prostovoljno gasilsko društvo (slovenski) = dragovoljno vatrogasno društvo (hrvatski) = DVD

9A3LI

Citat: 9A4ZM  u 04. Lipanj 2013, 13:54:13
Bez namjere da se miješam u diskusiju, samo za objašnjenje onima kojima možda nije razumljivo :

PGD = prostovoljno gasilsko društvo (slovenski) = dragovoljno vatrogasno društvo (hrvatski) = DVD

Pa zagorski svi znaju !
;D

9A4QV

A moglo se svasta, samo da je bilo vise volje i manje pameti  ;D
Mogao se i NMT koji je bio u funkciji modificirati za HAM mrezu, ne sva oprema ali barem one vitalne lokacije (6-7 lokacija u 9A) koji bi cinile kostur mreze za bla-bla  komunikaciju i prijenos podataka.
Ionako je vecima te opreme (ali skinute) zavrsila u nasim rukama...

Sto se tice uporabe APRSa u javne svrhe, pa ima toga i blize, evo u Italiji mjere plimu i oseku na Lidu ispred Venezije i alarmiraju kad je visoka voda.

kod njih cim malo zatrese zemlja, na karti se pojave na destine seizmografa spojenih na APRS.

Vidio sam i jedan odlican sustav mjerenja vodostaja rijeka i dojava preko APRS-a
Za Zagreb i Savski sliv odlicna primjena, ali .......

itd
itd....

QV

9A1IW

Citat: 9A3LI  u 04. Lipanj 2013, 12:54:53
A znaš kolko me zanima FCC i ostalo, ko lanjska kiša.
Naravno da je radio amater, možda je radio-klub "PGD Podgora", prema tome, sve legalno ko u Gadžeta !  ;)
I gle, čim postoji ikona za to u APRS "listi simbola" znači da je neko već razmišljao i o tome,
ne izmišljamo mi nikakvu toplu vodu.

A ništa, dat ću ti kontakt ekipe u Taxi Cammeu, pa im postavi stanice u aute, i neka se javljaju na APRSu pod znakom 9A3LI-1 do 9A3LI-130. Nikakvih tu nema problema. I ne samo to, podesi im uređaje da su QAP na R6, taj repetitor i tako ne služi ničemu.

FCC sam spomenuo jer je donio zaključnu riječ o temi koja je raspravljala o tome da li smije radioamater koristiti opremu u ime svog poslodavca i smije li i u kojim okolnostima nelicencirana osoba koristiti radioamatersku opremu. Pročitaj, prouči i stekni neko znanje, ne govori na pamet.

Na APRSu postoji i ikona aviona. Da Croatia složi u svoje avione po jedan APRS uređaj pa da lakše skoknu na R6 da jave taksistima kad sleću?

73 de 9A1IW - Boris

9A3LI

Citat: 9A1IW  u 04. Lipanj 2013, 17:58:16

A ništa, dat ću ti kontakt ekipe u Taxi Cammeu, pa im postavi stanice u aute, i neka se javljaju na APRSu pod znakom 9A3LI-1 do 9A3LI-130. Nikakvih tu nema problema. I ne samo to, podesi im uređaje da su QAP na R6, taj repetitor i tako ne služi ničemu.

Aha
Jel ti čitaš sa nerazumjevnjem, ne čitaš uopće ili prevedeš onak kak tebi paše?
Evo npr.
Ako svi vozači polože ispit, učlane se u neki klub ili osnuju svoj koji će naravno biti
član HRSa, ugrade trackere sa svojim znakom u taksije kaj buš ti mogel napraviti po tom pitanju?
Plakal ?
Ja bi bil sretan da to netko koristi i da APRS GWi nekome i nečemu služe.
;D

Citat: 9A1IW  u 04. Lipanj 2013, 17:58:16
Na APRSu postoji i ikona aviona. Da Croatia složi u svoje avione po jedan APRS uređaj pa da lakše skoknu na R6 da jave taksistima kad sleću?

Avione sa APRS u preletu iznad južne Hrvatske sam više pita vidio i apsolutno ne vidim u tome nikakav problem.
Znakovi su bili neki DL.....

I ne brini, čitaju ovaj forum ljudi koji su osamdesetih godina sa pilotima razgovarali na CB bandu,
snašli se piloti čemu služe KV stanice u avionima a interneta i fejsbuka nije bilo.
8)