• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

HRSVKS

Autor 9A6R, 21. Lipanj 2010, 09:23:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4OE

25134
LAGOB  SULIM  ADLTE  MGEER  NTECY  SPETA  I3RL1  HDTAN  022TH  11031  00015  LA0OC  TELIM
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A3TY

Citat: 9A1IW  u 07. Travanj 2013, 15:03:20
2 baterije su u autu jer mi druge ne trebaju. U kuci, na toplom su spremne jos 4. U garazi su 2 olovna akumulatora, dok 2 "celicna" cekaju montazu u Pinzgauer koji dolazi uskoro. Mala Honda za punjenje akumulatora je na polici, ne stoji mi u autu jer mi smeta, iako se nece jos dugo koristiti jer je plan uzeti 2000i koja ce zamjeniti sve.
Mozemo i o antenama, stupovima, pneumatskom stupu, teleskopskom stupu, stanicama, kablovima, konektorima, sve je spakirano i lako prenosno. Aktivacije i portabl takmicenja su samo dio price koje traze dio te opreme...

Ja u kupe ti u špade. Pa niko ne govori da ti nisi spreman. Ali reci mi tko od radioamatera i/ili klubova u npr. Zadru ima takvu opremu i spremnost? Ili u Šibeniku, ili u Splitu ili u Metkoviću ili ....
Ja ti pričam o sustavu ne o pojedincima tj. iznimkama.

Nevjerni mogu odmah dobiti fotke za dokaz, ja se ne razmecem izmisljotinama.

Tako je. Ti se samo razmećeš.

Simpromaticno je da su svi ti nekonstruktivni kriticari i destruktivci bez svog rada i rezultata, vjecno-protivci i gundjala iz istog kraja. Izuzetak ili pravilo?

Možda odgovor leži u naslovu danas na monitor.hr : "Dalmatinci više rade, Zagrepčani bolje plaćeni"
A jesi li čuo za onu "što južnije to tužnije" ?

73 de Ivo, 9A3TY

9A1IW

Citat: 9a3ty  u 08. Travanj 2013, 10:47:01
Ja u kupe ti u špade. Pa niko ne govori da ti nisi spreman. Ali reci mi tko od radioamatera i/ili klubova u npr. Zadru ima takvu opremu i spremnost? Ili u Šibeniku, ili u Splitu ili u Metkoviću ili ....
Ja ti pričam o sustavu ne o pojedincima tj. iznimkama.

Puno ljudi. Samo ih treba organizirati. Većina posla je napraviti par antena i složiti opremu.
Problem je što to nema tko napraviti.

Tako je. Ti se samo razmećeš.

Jer mi može biti.

Možda odgovor leži u naslovu danas na monitor.hr : "Dalmatinci više rade, Zagrepčani bolje plaćeni"
A jesi li čuo za onu "što južnije to tužnije" ?

Stvar stava i načina razmišljanja. Iako je fjakarenje ipak svojstvenije za vas južno od Senja. Tako tvrde i Primorci, da ne ispadne da mi "s kopna" fantaziramo. Zato treba dobar "fuerer" da vas organizira i povede. Ako ste u NOBu mogli biti najbolji partizani i borci, možete i sad biti prvi među prvima.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A5ST

Nedaj Bože da doznamo ko je spreman,a ko ne!
Moje mišljene je da nas je velika večina spremno na "nevolju"!
73
9A5ST
Zeky

9A6R

Ja sam od rođenja spreman.Ne vidim di je problem ???

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A1IW

Upravo tako. Zato ne vidim smisla u neprestanom podbadanju ovog vašeg PJT-a.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A6R

Čak i maloljetne osobe odgovaraju za svoje izjave i ponašanje a kamoli punoljetne.
Nisam protiv HRSVKS,međutim nisam se pronašao u obliku kakvom je trenutno.
Ko klinac redovito radio u RMZO,požari i te stvari.Sa vlastitom opremom,of course.I opet ću ako ustreba,no problem. ;)
GL

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A7PJT

Zanimljivo je  da je tako jedna  vazna  grupa  spala  na samo jednog clana koji odgovara na ama bas sva pitanja,ocjenjuje i procjenjuje  svoj rad i   "nerad" drugih , iznosi  zapazanja  i opazanja sa terena , pravi procjene  , . . ..  nevidim drugo nego da mu se svi skupa  oduzimo  tako da ga postavimo  na neko zapovjedno mjesto  i  dodjelimo  cin i  funkciju .

Pa jeli moguce  da to sve  to moze samo jedna osoba  kvalitetno odraditi  koja  usput  nesto drugo u zivotu  radi i ima jos  hobya  i zanimacija  ::) ?
I na kraju  dobro  je  da se odgovara  za  svoje  izjave , . . . samo  pred  kime  ::) ?

73 PJT

izvjesce s terena

http://www.duzs.hr/news.aspx?newsID=19721&pageID=50

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A3XR

Hoče li mi ko objasnit šta je t " HRSVKS"

9A3VV

To ti je... Hmmm... To ti je jedna zatvorena skupina u koju se, koliko je vidljivo iz pisanja nekih sudionika foruma koji su pokušali, nije moguće uključiti. Uglavnom je to skraćenica od, koliko mi je poznato, Hrvatski Radioamaterski Sustav Veza u Kriznim Situacijama, ma što to značilo.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3XR

Ako sam dobro shvatija, znači kad u radioamaterskom udruženju nastupi krizna situacija dotična grupacija se uključi u održavanju veza.

9A3VV

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Prema onome što mi obični smrtnici o njihovu radu možemo doznati teško je reći bi li od njih bilo kakove koristi :P
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A4OE

Citat: 9a4oe  u 08. Travanj 2013, 10:20:11
LAGOB  SULIM  ADLTE  MGEER  NTECY  SPETA  I3RL1  HDTAN  022TH  11031  00015  LA0OC  TELIM

Običan niz grupe slova i brojki, dešifrirano, najava za subotu.
Cure iz Bletchley parka bi to riješile dok si rekao keks
Ključ 25134

Ovogodišnji WARD ima neke dodirne točke sa temom. 100 g nečega.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A3LI

Citat: 9A3XR  u 10. Travanj 2013, 17:42:07
Hoče li mi ko objasnit šta je t " HRSVKS"

Jednostavno pitaš NS... ovaj, pardon,  ono guglo i prvi odgovor je: HRSVKS
I jednom je netko rekao, kad sve radi (čitaj mobilne mreže) radio amateri su samo smetnja
ali kad prestane raditi, jedini koji će znati uspostavti neku komunikaciju su radio-amateri
i tu je svaka daljnja rasprava suvišna.

9A3TY

Citat: 9A3LI  u 10. Travanj 2013, 23:58:56
ali kad prestane raditi, jedini koji će znati uspostavti neku komunikaciju su radio-amateri
i tu je svaka daljnja rasprava suvišna.

Budimo realni, tu su i CB-aši a i Mirko i Slavko.

Osim toga, s obzirom na ukidanje packet radija, stanje repetitora, uvođenje "novotarija" koje onemogućavaju uporabu stare opreme, sve lošije materijalno stanje po klubovima, ... sve manje su nam mogućnosti za uspostavu komunikacije. Svatko realan složit će se da nam je stanje gore nego 1990-te.

73 de Ivo, 9A3TY