• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Stižu Feri i Aniko

Autor 9A7YY, 03. Svibanj 2010, 15:17:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7YY

Jučer su mi se javili Feri i Aniko da će od 20 - 25 svibnja biti u Istri.
Naravno da neće sjediti besposleni već će nam nešto i servirati tj. aktivirati.
"Dobri stari" Livio 3KS će im ovaj put, kao i mnogo puta do sada mnogima, biti logistika.

Lijepi pozdrav
Branko 9A7YY

9A7YY

Malo prije sam čuo Ferija na R2, no kako je bio u mobilu nije korektno prolazio kroz repetitor.
Slijedom navedenog bit će nešto. Iocaljupci pozor.

Lijepi pozdrav
Branko 9A7YY

9A3QB

U Josipovcu, ni u tragovima ni jučer ni danas.

9A5CY

koliko se da primjetiti, odu nama naši IOCA-ši sve više u WWF-aše....
Nego, zna li uopće netko neki njihov put, plan, itenerar kretanja dok su kod nas u 9A ?
Zanimalo bi me ako u planu imaju aktivirati pokoju novu IOCA-u te ako netko bude u prilici da s njima popriča na opsegu,
molio bi da pokoju šturu informaciju progura i ovdje na forum...

Iako, bolje da pustimo ljude neka uživaju na svom zasluženom GOD.odmoru pa gdje završe, završe.... po njihovom izboru.

Sretno im bilo, a nama poželimo sretan (u)lov, 73

Dean, 9a5cy

9A6R

Deane,nitko se nije dužan nikome javljati o svojim putovanjima,planovima itd.Ako njih dvoje ili bilo tko drugi to i urade to je samo njihova dobra volja.Meni osobno to ne smeta.Puno,puno gore je kad na poslani direkt nikad ne dobijem odgovor.Ne kažem da je to slučaj sa Aniko i Ferijem ali pričam o onome što zasigurno i tebe smeta.
Da bi bilo zgodno znati gdje će recimo danas bilo bi ali Bože moj, njima na volju.
Jedan primjer.Ti si početkom srpnja započeo G.O.sa obitelji.Dok nisam vidio na DX clusteru ja nisam imao tu informaciju.Dobro, nisi ništa aktivirao ali i da jesi opet bih to saznao na neki način,putem dx clustera ili zaobilazno.
Ako se slučajno otisnem ovo ljeto u neku aktivaciju to ne znači da se moram javiti "glavnom dispečeru"o mojim pokretima.Ovo je slobodna zemlja u kojoj se bavimo radiom kao hobby-jem i pustimo svakome na volju kako će,kamo će,gdje će i koliko će biti aktivan.Ovo je zabava, nije posao u firmi.NHF

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6AA

Feri i Aniko su na putu za Jezera, pa će onda pasti dogovor o aktivacijama.

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A8DU

Emire  pozdrav...
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A8DU

Citat: 9A8DU  u 28. Srpanj 2010, 12:53:11
Emire tebi Feri , Aniko daj u Nepokoreni grad biće aktivacija...
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A5CY

Auuu Renči, što od moje muhe znaš napraviti slonče.....
samo upitah da li netko nešto zna više od mene, jer ja u zadnje vrijeme sve HAM stvari vrlo slabo pratim.
Na kraju, na moj upit, sam sam sebi dao odgovor i dao ljudima za pravo da se odmaraju.

Ovaj primjer ti je loš:
Citat:Jedan primjer.Ti si početkom srpnja započeo G.O.sa obitelji.Dok nisam vidio na DX clusteru ja nisam imao tu informaciju.Dobro, nisi ništa aktivirao ali i da jesi opet bih to saznao na neki način,putem dx clustera ili zaobilazno
.... što bi sada značilo da sam u DX biltene ili barem na IOCA web trebao staviti info kako Dean ide sa svojom obitelji na GODIŠNJI na Jadran i NE misli raditi sa IOCA ?  Ili sam trebao napisati da taj isti Dean ide u Zaton, NR Zadar i radit će na svim KV i UKV opsezima kako mu se kada pukne ?  :D  Ili da ti se ubuduće javim kad krenem na GO?  ;)
Osobno mi takva vrsta aktivacije nije nešto zanimljivo, ali pošto primjetih tvoj vapaj na klasteru da da tebi je, bio sam tako fer i javio ti se SMSom pa da me možeš i odraditi na 6m (uspjela veza) i na 2m(SRI, GUHOR). QSLka ti je već napisana, ide na biro, ako ne želiš drugačije ?
Viš ti vrapca, a ja mislio kako više neću imati problema s prozivkama ako ništa ne aktiviram..... baš sam naivan.  8)

Nego, Feri, Aniko......GO, GO ..... enjoy on your holiday ......i ne osvrčite se na nas domaće.

GL, 73

Dean

9A6R

Sve si krivo shvatio i napisao.Ponavljam:Nitko se po mojem mišljenju nije dužan javiti ni nagovjestiti aktivnost ako mu se to neda,neće,ne želi itd,itd.To je moj stav a ti se s tim možeš složiti ali i ne moraš,slobodna ti volja.Nije ovo firma u kojoj ujutro moraš udrit kartelu i javit se šefu da ti da radni zadatak.O tome ja pričam dragi Deane.Nisam od tebe tražio nikakve aktivacije a vezu na 6m sam zatražio da isprobamo trasu Split-Zaton.Ništa posebno i hvala na toj vezi.OK?
Ugodan ostatak dana tebi i tvojima.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6AA

Feri i Aniko će danas raditi s područja Nacionalnog parka "Krka", 9AFF-003.

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A5CY

ma da,
sve sam krivo shvatio,
vidio sam to još prekjučer  ;)
no frks OC, gremo dalje....

Feri i Aniko na 7097 pucaju sa NP Krka, čak i meni prolaze na testni ECO-Beam na samo 4m od zemlje....hi

GL, 73 all

Dean

9A6AA

Ako vrijeme bude dozvoljavalo, Feri i Aniko će sutra (30. srpnja) raditi iz područja Parka prirode "Velebit" (9AFF-018) i Nacionalnog parka "Paklenica" (9AFF-005).

73

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A4OE

Emire vracaj "otuđeni" dvojac.
Priznaj cime si ih "potkupio".
Kao i u svemu tako i u radioamaterizmu postoje trendovi trenutno je to WFF htjeli to neki priznati ili ne.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A6AA

:)

Kako javlja spomenuti dvojac, zbog lošeg vremena, neće raditi iz spomenuta dva zaštićena područja.

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."