• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

kvalitetan radio uredjaj

Autor 9A7PTC, 12. Travanj 2010, 15:00:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7PTC

kako  sam  odlucio obnoviti radio amatersku opremu zanima  me koji uredjaj  je kvalitetan  za rad na kv i  ostalim bandovima (dx itd..)

nadam se da kroz anketu ce te mi pomoci u odabiru uredjaja

73

9A8DU

Pozdrav,svaki novi uređaj je dobar,ovisi što misliš sa njim raditi?
73
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3GE

MERCEDES ....OVO JE NAJBOLJE ŠTO SE MOŽE ZA DOOBRE NOVCE KUPITI ? PT8000 HIBERLING MADE IN GERMANY !M.

9A7PTC

Pa  kako  sve  znate  predlozite  koji  bi bio najbolji za dx i conteste?    ;D ;D ;D

9A2KO

Nema lošeg uređaja, ima loših antena i operatora.

Kolega Martin ti je predložio "mercedesa" među uređajima.... vjeruj mi da bez dobre antena nema dx!!!!!

Po meni kreni s skromnijim uredjajem i super antenama i nece ti biti kraja....dobre daleke veze ti želim od srca.

A ako bog da love do krova, uskoci u ponuđeni Mercedes hi

9A3TA

Konkretni "Mercedes" se malo ne proizvodi, pa možda opet bude, pa još čekamo nešto, pa onda...

Samo cimaju ljude...

A na slikama njihovih PPS-a sve neki drugi uređaji???
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A7PTC

Taj  mercedes  nikad nisam cuo ni vidio  pa neznam nista o tome   ??? ??? ??? ??? ???  sigurno je to neki  home made..  dakle  nesto neprovjereno   ajmo kolege znam da ste skrti na rijecima  ;D ;D ;D ;D   ali znam da znate  

9A1AA

Často, koliko love namjeravaš potrošiti? Želiš li novi ili polovan uređaj?
Želiš li da uređaj ima HF + VHF + UHF bandove ili neku kombinaciju od navedenih?
Kada daš barem neke od tih parametara možda dobiješ konkretan odgovor ;)
73, Ivo 9A1AA

9A3GE

A ONDA TI MOGU POKLONITI TRIO TS 520 ? BREZPLATNO ? " MERCEDES" KOŠTA 10.000 EURA  "HOME MADE= ..POJMA NEMAŠ ? M.

9A4OE

Citat: 9a3ge  u 12. Travanj 2010, 22:13:32
" MERCEDES" KOŠTA 10.000 EURA  
The price for a 10 W PT-8000 started at $12,000, going up to $16,000 for the 600 W model. Commercial and military grades were priced at an additional $10,000.  (Kilde: ARRL)

9A7PTC
Krivo si postavio anketno pitanje.
Tebi treba model uredjaja, a ne proizvodjac.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A3VV

S tim je Mercedesom  (Hilberling PT-8000) http://hilberling.com/index.htm (pa klik na News) koješta nejasno. Bilo je govora da ga je autor povukao iz proizvodnje i prodaje, pa da se ipak proizvodi i prodaje pa... Nešto se vadio na okolnosti, kao nisu mu išle na ruku ::) Pričam ti priču... Bit će da je ipak problem u cijeni ;) Sad veli kako sprema, za Friedrichshafen 2010, novi 200 W model (1,8 do 150 MHz) u suradnji sa Telefunkenom...

Ja bih se ipak držao Kenwooda, Yaesua, Icoma... Tu se ima što izabrati i za neku razumnu cijenu. Ako se nekome baš troši 10-ak k€ može se kod navedenih i toga naći. I to provjerene kvalitete, dokazane u različitim uvjetima, ekspedicijama i kontestima. Ovo od Hilberlinga je jako skupo i proizvedeno u (pre)malo primjeraka da bi bilo relevantnih pokazatelja o njegovim stvarnim mogućnostima, sve se svodi na rekla-kazala nekolicine sretnika koji su taj uređaj isprobali, vjerojatno ne u uvjetima u kojima se amaterski uređaji znaju naći tijekom eksploatacije.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A2MF

""zanima  me koji uredjaj  je kvalitetan  za rad na kv i  ostalim bandovima (dx itd..)""

U posljednje vrijeme sam i sam imao takvih upita. I odgovorio sam im. I opet ću. Bolje stari ispravan bilo koje marke i tipa nego novi  sa greškama! Nisam od onih koji ih je previše upoznao / isprobao, no onih nekoliko, različitih me uvjerilo da sa sa svakim može lijepo raditi.
Edi moje iskustvo, mogu se DXovi raditi i sa dipolom.  ;)Koji puta se prođe i u Pile_Up-u! I u natjecanju po malo cijeli svijet! 
7PTC predlažem, antenu stavi što bolju možeš, a uređaj upoznaj, što više ga koristi i bit češ zadovoljan! Ili nečeš, zavisi kolike su ti želje!

73, 9a2mf

9A6R

Kad su Forda pitali koji je najbolji auto odgovorio im je:"Novi auto".Tako ti je i sa radio postajama.Dodao bih:Ona postaja koju si možeš priuštiti je najbolja. ;)
Treba "pomiriti"želje i mogućnosti.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!