• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

S53MV novi protokol za paketradio

Autor 9A4OE, 17. Ožujak 2010, 10:21:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4OE

Vise informacija o novom projektu dr. Matjaza ovdje
Na istom linku pronaci cete i video materijal sa ovogodisnjeg RIS-a.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A4OE

Kako se cijeli projekt razvija link
Jedna napomena projekt nije kompatibilan sa sadasnjom paketradio mrezom, dakle Matjaz je krenuo sa potpuno novim dizajnom od nule i sto je najvaznije ima podrsku drustva elektronicara Slovenije, tako da ce biti interesantno pratiti cijeli razvoj projekta

9A3LI

Novi detalji na:
Index of /s53mv/atnc

Novo je EATNC (ethernet sučelje)
Radija za 70cm band još nema u javnosti.

9A4OE

9A4OE

Polagano se gradi i testira mreza.

9A6R

Kad će se kod nas "trasirat" ??? ;D

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2RI

Gotovo je kod nas, nama to ne treba, ta teknika je zastarijela mi moramo izmisliti nešto drugo
Tako su naši mentori odlučili.
mišljenje pojedinaca ; najbolje je ne imati ništa
9A2RI
Tullio
Poreč
JN65TF

9A6R

Da stvar bude još gora kod glasovanja protiv daljnjeg održavanja i ulaganja u PR mrežu,ruke su dizali i oni koji nikad u životu nisu ni primirisali PR-u ??? >:( >:(
Ljudi imali pravo glasa,mi koji smo započeli radom još 80-tih i rabili ga i tijekom DR-a nadglasani i aj ća!
Kazali su da nema love za održavanje a kao pao i interes.Pa kako će ga i biti kad nemamo valjanu mrežu ???
Onda razni razlozi:zastarjela tehnologija,sporo,prešlo se na inet i šta će nam to.U pravu su,tako je i sa CW-om pa u našim kontestima ima sve manje RA koje možeš radit.BRAVO!!
Najbolje sve ukinut.Briga nikakva,ušparat ćemo brdo love i sve super.Ali ima tu kvaka 22.Jedan korak naprid a dva unazad.Na ovaj način ćemo daleko dogurat. ;)
A kad vidim fotke sa raznih hamfesta još i gore.Sve više sidih glava,mladeži jako malo,nažalost,naravno.
Prst na čelo judi moji.

73.9A6R

9A4OE

RIS2011a
RIS2011b
RIS2011video

Ugodno gledanje. Sve samogradnja. Bez straha kliknite na "Parent Directory".

9A5AZA

Sve je to lijepo, ali tko ce to raditi u HR?

9A3TY

Citat: 9a5aza  u 18. Siječanj 2012, 16:08:44
Sve je to lijepo, ali tko ce to raditi u HR?

Pa isto kao i u Sloveniji : dobri ljudi, dobre volje....
73 de Ivo, 9A3TY

9A4OE

Drustvo elektronikov Slovenije se je organiziralo i krenilo u nabavku materijal i kompletiranja kit kompleta, cini mi se nekih 30-tak u ovom trenutku, dakle uz postojece za ocekivati je da bude u funkciji nekih 50-tak kompleta.
Na ovogodisnjem RIS-u (21.01), nakon predavanja novosti (S53MV dr. Matjaz) biti ce organizirana radionica (sastavljanje kit kompleta) na tu temu, voditelj S57UUD Darko.

9A6R

Mi možemo samo sanjati o ovakvim uređajima. :P
Da budem iskren nisam siguran možemo li i sanjati a kamoli napraviti i omrežiti 9A ???

73,9A6R

9A6NDD

9A7ZZ

Citat: 9A2RI  u 27. Listopad 2010, 10:07:40
Gotovo je kod nas, nama to ne treba, ta teknika je zastarijela mi moramo izmisliti nešto drugo
Tako su naši mentori odlučili.
mišljenje pojedinaca ; najbolje je ne imati ništa
Slažem se u potpunosti.Zašto razbijati mozak kada lijepo možemo to prihvatiti tek kada dobro to testiraju,iznerviraju se,poprave nedostatke,krenu u masovnu proizvodnju i snize cijenu HI.Do tada će se naći netko sa još pametnijim rješenjem pa idemo ispočetka.I tako do kraja a kraj nije daleko-na ovaj hobi mislim.
Jedino mi nije jasno da to nije riješio netko od ovdje svepametnih koji sve znaju.
73 iz Broda na Savi-Viktor