• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

ATV prijenos iz Kraljevice

Autor 9A4OE, 10. Ožujak 2010, 14:28:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4OE

Dali je moguce organizirati ATV prijenos skupstine HRS-a i tematskih predavanja iz Kraljevice po uzoru na prijenos predavanja iz RKZ?
Tim vise sto u  Primorsko goranskoj i Istarskoj zupaniji postoji dosta velika skupina (ako ne i najveca u odnosu na ostatak zemlje) radioamatera koji se bave ATV-om.
Posto jos otprilike 30tak dana do skupstine jedna tema za razmatranje.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A3GE

Može majstore....ako ti dam antene predajnike prijemnike  parabole kablove i ostalo pa to montiraj...? A...? M.

9A4OE

Martine, kako vidis (citas) nece biti potrebna tvoja oprema.

9A3GE

Neće....naravno ...tko će to sve pokupiti i pospajati...? Šta se nisi ponudio ..treba pomoć ...kada i gdje...nego samo daješ "smjernice" treba ovo treba ono...a od svega ne napraviš ništa...samo razvlačiš tu neke teme ...? Imaš li ti radio doma  ? valjda imaš...onaj tranzistor...pa se sluša muzika ...slušaj i dalje ?M.

9A2KO

Uvaženi Damire 9A4OE

ATV je timski rad a "Rijecki dream ATV tim"  na celo s veleumnim Martinom nisu sposobni vršiti bilo koji prijenos sem osobnih slika s web camere, i promoviranje sebe. Ja pa ja.....

Šteta da Rovinjski amateri nisu se ponudili jer oni znaju i umiju.

I dalje, a posebno od jucer se ATV signal s Učke ne vidi u Crikvenici.
Skromnost je vrlina.

Eduard 9A2KO

9A2KO

Vjerujem da ce ATV menager i komisija pregledati repetitor na Ucki i utvrditi zbog ceka se u Crikvenici ne vidi signal.

Ujedmo bi bilo uputno da se Crikvenicke palade testira kvaliteta prijema.

Neshvatljivo je da se postavljaju linkovi za Taljanske amatere a mi u Crikvi nemožemo pratiti ATV.

9A2KO Eduard 73

9A5CW

Ja bih to ipak dao u ruke nekoj od TV kuca ;) Sigurno pokrivaju veci teritorij pa cak i van lijepe nase.

Ča imaš za gledat? Dva u hodniku, 25 vani fuma ispred zgrade, pole sjednica 15 ruku gore, 2 doli itd...
Podjela bukalina, dvi bire i fajrunt...

73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A6ARP

Pozdrav u Crikvenicu..

Nemoj se ljutiti mojim odgovorom koji slijedi jer se stvari krivo postavljaju,, još jednom da objasnim ,, nije ATV menager dežurni policijac on ne naređuje niti istražuje zašto je nešto tako kako je. ATV menager sagledava i kontrolira situaciju sveobuhvatno  a ATV sys op svakog repetitora su dužni dostaviti činjenično stanje svog RPT-a kako bi se svaki ponaosobno RPT što bolje koristio i da ne radi smetnje,, ATV menager u kordinaciji sa tjelima HRS-a ishoduje dozvolu za rad te objedinjuje potrebe svih sys op kako bi napravio godišnji plan i program za narednu godinu,,  ako korisnici na najnižim razinama ne uposle svoje sys op  a sys op ne uposli ATV menagera ,, niš od posla,, preskakanje ove linije je moguće samo ako se u datom trenutku mjenja sys op ili ga nema.
9A6ARP, Darko
(9a6arp @ gmail.com)

9A2KO

Uvazeni Darko,

hvala na naputku, ali ja neznam kome se obratiti za problem u Crikvenici kada je upravo sys (neznam ko ga je ovlastio) okrenuo predajnu antenu prema Rijeci.
Juce je još više koregirao tako da se sada nista ne vidi.

Kome da se žalim, od koga da tražim pomoć, dali da tužim savez zbog nemogucnoti ostvarenja prava, ma taljanima se grade linkovi a ja u Crikvenici nisam u mogucnosti pratiti ATV.

Nisam od juce ATV-eaš ucenik sam pok.Matije Klauzera.

Hvala i imaš moju potporu pa vidiš da nisu ustanju STRIMATI ATV! Samo filozofija i veliko umnost.

73 uz stisak ruke Eduard

9A4OE

Citat: 9a3ge  u 07. Travanj 2010, 21:20:31
Šta se nisi ponudio ..treba pomoć ...kada i gdje...nego samo daješ "smjernice" treba ovo treba ono...a od svega ne napraviš ništa...samo razvlačiš tu neke teme ...?

Nisu svi sposobni za rad treba netko i mudrovat.  ATV je ipak specificna kategorija radioamaterizma i to prepustam onima koji su vicni toj vrsti rada i imaju opremu.
Da ne ode u nezeljenom smjeru!