• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A ostaje bez još jednog otoka

Autor 9A7YY, 03. Ožujak 2010, 19:14:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7YY

Zahvaljujući revnim nasipačima "lijepa naša Hrvatska, Hrvatska i obala Jadranska" kako kaže jedan popularni reklamni slogan ostaje bez još jednog otoka.

Nakon što su u prošlošti pali Primošten, Vranjic, Nin ...............pa u novijoj povijesti CI-679,593,551,538 na redu je i CI-147.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Zadar/tabid/73/articleType/ArticleView/articleId/93796/Default.aspx

Fala im koji jesu da jesu.

Lijepi pozdrav
Branko 9A7YY

9A8DU

Branko ,baci post u smeće zaslužiosi,kakve veze ima radioamaterizam sa jednim otokom koji je postao poluotok....
73
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3VV

Ima, jedan otok manje u IOCA i IOTA programima!
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A7YY

Citat: 9A3VV  u 03. Ožujak 2010, 22:22:00
Ima, jedan otok manje u IOCA i IOTA programima!

Nije vrijedio za IOTA-u, ali to ne umanjuje štetu. Ma da nije vrijedio za ništa šteta je nemjerljiva jer otok je otok. I šluš.

Lijepi pozdrav
Branko 9A7YY

9A3VV

Dobro, mnalo sam se prebacio glede IOTA ali nema veze, otok je otok, to i čisto more je ono po čemu se hrvatska obala prepoznaje! Osobito Vis i Komiža :)
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A2Y

Dobro,dobro je Damire,da i vi "žabari" prepoznajete naše more i otoke.Dobro jeeee,,
                     9A2Y

9A3VV

E moj Milane, ja samo otoke i priznajem, dok sam živio u Tuzli svi su moji znanci i kolege s posla išli od Neuma do Baške Vode, ja na Hvar, Korčulu, Vis... Osobito mi je srcu prirasla Komiža.
73 Damir 9A3VV

9A5CY

Citat:kakve veze ima radioamaterizam sa jednim otokom koji je postao poluotok....

Citat:jedan otok manje u IOCA

Citat:šteta je nemjerljiva jer otok je otok.

da se malo nadovežem....

bio sam u IOCA aktivaciji (ne i u IOTA jer ne vrijedi-preblizu je) 2008. g. na otoku Zečevo.
Bio je to jedan obiteljski izlet gdje smo s kopna na otok došli tako bez da smo koristili ikakvo sredstvo, a ipak se klinci i žena nisu ni smočili. Kako ?  Pa zahvaljujući mojim ''jakim'' mišićima kojima sam ih prenosio sa kopna na otok i obrnuto.   Tada mi je žena rekla da ju nisam nosio na rukama još od vjenčanja kada sam ju onako tradicionalno prenosio preko praga u naručju....hi.
I sad vi meni kažite da tu nema štete ?   Pa za mene je to zatrpavanje jedne tako lijepe uspomene.
Do one crkvice na otoku se može stići laganom šetnjom i ne vidim razloga da se baš svaki turista do nje mora dovesti autom do samog ulaza? Bilo bi potrebno smočiti se samo do pasa i prijeći kanal od jedva 2m (ne 10m kako piše u onom članku), što ima svoju draž.  Sječam se da su domaći ribari svojim kajićima prolazili tim kanalom kako bi s druge strane otoka bacili svoje vrše.  Zar bi sada morali oploviti cijeli otok kako bi došli do istog položaja ?
U svojim aktiviranjima otoka nastojao sam doći do brojke 50 i ''smiriti se.''  Ipak, namjerno sam aktivirao 51 jer mi je Rogoznica bila brisana, a ni sam si tu aktivaciju nisam brojao kao posjet otoku zbog toga što tamo nisam uopće shvatio da sam  došao na otok (putem nasipa) dok mi to domaći ljudi nisu objasnili. Sad će mi biti brisan još jedan ?   O jadan li sam, sad ću, protiv svoje volje, morati aktivirati još jedan otok !  Grrr !!!!    ;D ::) ;)

73 svim otokoljubcima, a i šire

Dean 9a5cy ex/p

9A6R

Rogoznica je ime mjesta a otok se zove Kopara.Također nasuli nasip od obale do Kopare.Na karti još uvijek piše Kopara.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A7YY

Citat: 9A5CY  u 04. Ožujak 2010, 19:52:10

Sad će mi biti brisan još jedan ?   O jadan li sam, sad ću, protiv svoje volje, morati aktivirati još jedan otok !  Grrr !!!!    ;D ::) ;)

Zašto bi ti bio brisan? U vrijeme kad si ga aktivirao bio je otok. Onda bi svima nama morali biti brisani i deleted entities, a nisu.
Rogoznica je brisana jer nije zadovoljavala pravila još u vrijeme Emirovog vođenja IOCA-e.

I ne radi ništa protiv svoje volje, ne ispadne dobro. Npr. žena kaže......mogao si usisati stan..... ja poslušam a ona onda poslije mene Jovo nanovo. Jeli ti sad jasno.  ;)

Lijepi pozdrav
Branko 9A7YY

9A5CY

Tako je,

nije mi se dalo još i to objašnjavati....

... i bez toga sam puno toga napisao....po mom lošem običaju    ;)

73

Dean

9A5CY

ih...al' mi Branko uletiš, aman u odgovor Reniju....

sad pak moran i tebi odgovoriti....

Gle, ništa ti meni nije jasno od ovoga što si ti tamo gore napisa,

no, uz kakvu Komišku bevandu, možda bi mi se pamet razbistrila malo, tko zna?

Razmisli o tome kad kreneš u Kraljevicu  :D  CUL, 73

Dean

9A6AA

Citat: 9A7YY  u 04. Ožujak 2010, 21:38:45
... Rogoznica je brisana jer nije zadovoljavala pravila još u vrijeme Emirovog vođenja IOCA-e...

I tako mi jedan bivši član bivše IOCA komisije prigovorio što Rogoznica, aka Kopara, nije na tadašnjoj IOCA listi.
I tako ja njega pitam, jel' da, kao člana tadašnje IOCA Komisije, da li ta tvorevina od zemlje udovoljava uvjetima za IOCA.
I tako on meni rekao da DA.
I tako ja njemu povjerovao.
I tako, umjesto da on ode do otoka, otok došao do njega. Ka' da mu je malo onih ispred njegova Splita.
I tako Rogoznica došla na listu.
Tako i otišla.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6R

Koliko znam prvi sam aktivirao Rogoznicu tj.otok Koparu.Prema tome nije otok došao meni već ja njemu i to 15.10.2002 kad mnogi još nisu znali što znači rič škoj.
Stanoviti bivši kolega 9A6.. mi se javio na 7 MHz SSB u 1528 UTC.
Ako koga zanima nešto više o Rogoznici i Kopari nek se tamo uputi i priupita malo ljude koji su tamo rođeni.
Dali zadovoljava neke kriterije bilo ACIE,CIE ili IOCE boli me briga.232 veze su pošteno urađene,karte poslane i ja završio svoj posao.ENDE

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!