• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

IOCA Grupa

Autor 9A6AA, 02. Ožujak 2010, 17:36:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Čitam zapisnik sa zadnje sjednice IO. Da čovjek ne povjeruje:

"Ad 14.
...
b. Na prijedlog predsjednika povjerenstva za diplome o stavljanju ... pod njihovu nadležnost IOCA grupe ..."

E svašta.

Ljudi moji, jel' to moguće?

Emir, 9A6AA
Menadžer IOCA grupe
http://www.inet.hr/9a6aa/IOCA_IOTA/IOCAGroupPravila.htm
"DX never sleeps..."

9A6R

Bilo je i vrijeme!

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6AA

A za što je to "bilo vrijeme"?

Prvo objasni sebi a onda pokušaj i nama.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A7YY

Citat: 9A6AA  u 03. Ožujak 2010, 12:45:01

Prvo objasni sebi a onda pokušaj i nama.

Bez "prizemnosti" molim.

Lijepi pozdrav
Branko 9A7YY

9A2Y

Da se jednoj međunarodnoj grupi radioamatera , zaljubljenika u naše otoke,uskrati legalno dodjeljena posebna pozivna oznaka,koju oni koriste samo prilikom aktivacije posebno teških Hrvatskih otoka,to se može samo kod nas dogoditi.Posebno dodjeljena pozivna oznaka ne može nikako biti u nadležnosti IOCA managera.Gospodo iz "vrhuške",ako nasjednete na ovakova prepucavanja,slabo po naš HRS i IOCU.Koliko su Emir ,Daki,Boro,Dado, pa  i ja, i grupa Njemačkih radioamatera potrošili vlastitog novca ,da bi Vam priuštili toliko novih IOCA referenci?Na ovakav se način upropaštava i ono malo  volje za ponovnu aktivaciju,  već rađenih i novih otoka.Očito da je opao interes naših radioamatera(osim Toma,Nene i 9A7WA(Mirka) za rad s naših otoka.Nažalost i dalje će se nastaviti veća aktivnost stranaca, nego nas, na ovim aktivacijama.Žalosno da privatna netrpeljivost i prepucavanje utječu na kvalitetu i kvantietu našeg IOCA programa.
       9A2Y

9A7YY

Citat: 9A2Y  u 03. Ožujak 2010, 20:32:07

Žalosno da privatna netrpeljivost i prepucavanje utječu na kvalitetu i kvantietu našeg IOCA programa.

Bez namjere bespotrebnog podizanja tenzija, ali da se zna.

Milane, nisam ja tebi ne poslao kartu za uredno odrađenu vezu s otoka nego ti meni, imam negdje i skeniranu praznu kartu koju si mi poslao kao potvrdu za jednu od tvojih aktivacija, kad je pronađem "emajlirati" ću ti je.
Toliko o netrepeljivosti.

Lijepi pozdrav
Branko 9A7YY

9A2Y

Ja sam se tebi uz tu QSL kartu potrudio poslati i CIJELI  LOG  s te aktivacije,a kojeg ti ne spominješ,iz kojeg je razvidno da nisi u u Logu.Iz Loga se da razlučit da sam sa svim našim amaterima ostvarivao vezu sa velikim poteškoćama, i sa vrlo lošim raportima,uz pomoć drugih.Mislim da je to bila aktivacija Vodnjak Mali,koja mi nije priznata.Bjanko katru sam ti namjerno poslao,jer sam mislio da je to tvoja provokacija,kako se potvrđuju i neodrađene veze ,koju biš ti razglasio "na sva zvona", zbog tvoje netrpeljivost prema meni ,što si puno puta dokazao,a posebno u svome Moderiranju.Ja nemam nikakvu netrpeljivost prema tebi,čak te više i ne poznajem.
   9A2Y

9A6AA

Citat: 9A7YY  u 03. Ožujak 2010, 21:42:24
...Milane, nisam ja tebi ne poslao kartu za uredno odrađenu vezu s otoka nego ti meni, imam negdje i skeniranu praznu kartu koju si mi poslao kao potvrdu za jednu od tvojih aktivacija, kad je pronađem "emajlirati" ću ti je...
Kakve to ima veze s povodom i nazivom ovog topica? A Branko?
---------------------

9A7YY:
Prizemno je ovo što HRS-ov "predsjednik povjerenstva za diplome" radi... Predsjednik HRS-a mi nije znao objasniti to što jedan bivši član IOCA Komisje slavodobitno zaključuje.

9A2Y:
Ma, nije u pitanju ni pozivna oznaka. Poanta je da "predsjednik povjerenstva za diplome" (9A3SM) pokušava pod nadležnost tog povjerenstva staviti rad grupe koju sam utemeljio prije 8 godina! To nema nigdje u svijetu! Naravno da će ta bistra ideja ostati bez rezultata, jer kako sam danas napisao predsjedniku HRS-a: "...IOCA Grupa nije pozivni znak, niti HRS-ov uređaj, niti HRS-ova prčija. To je ideja, način razmišljanja, pogled na život i jedna filozofija, koju promoviramo na našim otocima a to nam nitko ne može oduzeti. Pa čak ni HRS....". 9A3SM im je podmetno kukavičje jaje, dva dana prije sjednice, a to se tako ne radi. Niti se sjednice tako pripremaju. K'o da nemaju pametnijeg posla. Ova nepromišljenost poslužiti će tek Đoki kao još jedan povod za zlobno naslađivanje... ¡No pasarán!

Inače, IOCAGrup (The Islands Of Croatia Activators Group) www.inet.hr/9a6aa/IOCA_IOTA/IOCAGroupPravila.htm odnosno Klub aktivatora hrvatskih otoka, utemeljila je godine 2002., grupa naših radioamatera s ciljem promidžbe rada s naših otoka. Riječ je o interesnoj udruzi radioamatera s ciljem ostvarivanja zajedničkih interesa i ciljeva.

Emir, 9A6AA
Menadžer IOCA Grupe
"DX never sleeps..."

9A7YY

Citat: 9A2Y  u 03. Ožujak 2010, 21:58:33

Ja nemam nikakvu netrpeljivost prema tebi,čak te više i ne poznajem.  

Lijepi pozdrav
Branko 9A7YY

9A7YY

Citat: 9A6AA  u 03. Ožujak 2010, 22:17:20

Kakve to ima veze s povodom i nazivom ovog topica? A Branko?

Glede Milanovog dijela posta:
Citat:Žalosno da privatna netrpeljivost i prepucavanje utječu na kvalitetu i kvantietu našeg IOCA programa.

ima i te kako ima. A Emire?
Nemam više namjeru replicirati ikome u ovom topicu. Ako netko ima potrebu meni osobno nešto reći molim via PM.

Lijepi pozdrav
Branko 9A7YY

9A2Y

Pa tebe Branko nitko nije ni prozvao.Sam si "osjetio" potrebu da se javiš,zar ne????!!!
             9A2Y

9A6XX

ako je IOCA grupa dio HRS-a, odnosno HRS-ov program ja ne vidim zašto HRS ne bi raspolagao s tim programom/grupom kako želi? Ne da toga nema nigdje u svijetu nego je to normalno za cijeli svijet. Emire, zaljubljenici u IOCA su mogli osnovati Radioklub, kao svi mi ostali i koristiti znakovlje te udruge, pa ove priča sa savezom ne bi bilo, no htjeli ste i ekskluzivnu mogućnost korištenja 9A0 oznake.

Svi mi koji provodimo neki program za bilo koju udrugu si isti nemožemo svojatati. Ipak, smatram da se priča trebala uz malo više obostranog dijaloga drugačije razviti, jer IOCA za vrijeme i nakon 9A6AA nije ista, a ja ne vidim da ide uzlaznom putanjom...   ???

To isto se dogođa sa sudbinom mnogih drugih stvari, a mi se i dalje možemo prepucavati...

73,
Hrle - 9A6XX

9A6AA

Citat: 9A6XX  u 04. Ožujak 2010, 08:03:24
ako je IOCA grupa dio HRS-a, odnosno HRS-ov program ...

Ne, nije. U tome i je štos.
Pa tko je i kada utemeljio tu Grupu?

Pročitaj Pravilnik koji sam napisao. Par mjeseci nakon što smo utemeljili tu grupu zatražio sam formalnu podršku od HRS-a te prikladnu pozivnu oznaku. Pozivne oznake s prefiksom 9A0 su posebne priče (9A0LH, 9A0HRM, 9A0HQ, 9A0CW, 9A0QRP,...) Sada kada je serija 9A0 otvorena i pojedincima, ne vidim u čemu je ekskluzivnost oznake 9A0CI?
A da vrlom predsjedniku damo i opremu koju smo nabavili za rad IOCA Grupe?

Ne bi me iznenadilo da vrli "predsjednik povjerenstva za diplome" zatraži da pod njegovu ingerenciju dođe program Croatian Islands Award  ;D http://www.9a7k.com/ACIA-Group/ACIA_pravilnik.htm koji vodi 9A7K te izdaju posebnu diplomu. A tek ovo http://www.9a7k.com/ACIA/Hrvatski/ACIA_HR.htm ?

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2Y

Pozivni znak 9A0CI se koristio u expedicijama na udaljene Hrvatske otoke.Normalno je da se u takovim expedicijama svugdje u svijetu koristi poseban pozivni znak.Koristio ga je i Mađarski Radio klub HA3KNA u IOTA kontestu 2003/2004.I već kad se spominju 9A0 pozivne oznake,našao sam jedan "biser" na QRZ.COM-u.:9A0HRS =Hrvatski Radio Amaterski Savez-Dalmatinska 12-Zagreb  MGR= 9A3JB.Dalje stoji:Ovaj znak će u 2010.god,koristiti 9A3JB u DIGI MODU. I onda na kraju:QSL for DIGI MODE opration PLEASE do not send.NO COMENT!!
          9a2y

9A5K

Milane, glede 9A0HRS, bilo bi pošteno da si stavio i ono što piše koji red iznad...
Da ti olakšam čitanje:

All QSL automaticly send via the bureau. No e-qsl or LoTW !

73,
9A5K