• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

TS480SAT i CAT kontrola ?

Autor 9A2QP, 21. Veljača 2010, 18:12:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2QP

TS480SAT imam tjedan dana ali jos nisam nabavio CW filter ali uskoro cu mogu ti reci da je odlican cak i sa DSP-om.Jako se fino ponasa u pileupu evo 20.02.2010 sam se ukljucio u trku za vezu sa VK9X/G6AY i mogu ti reci da sam bio odusevljen njegovim DSP-om slusajuci na QSX frekvenciji mogao sam u toj vrevi skoro svakog izdvojiti samo pomocu DSP-a a da ne govorim da je bio filter u pitanju(bas sam namjerno slusao u toj guzvi da vidim kaj sve s njim mogu).Do sad sam radio sa FT100D i CW filterom 300Hz i evo konacno sam nabavio TS 480SAT i nisam pozalio stvarno je Kenwood kako se kaze Kenwood odusevljen sam no na predaji sa malo vise snage nema sto ne mogu dosegnuti.Sad se jos mucim malo sa CAT odnosno HamRadioDeluxe ga ne pozna dok to ne otkrijem sve ce onda sjesti na svoje mjesto.9A5BB tebe bih zamolio da ako ti nije tesko malo pomognes oko tog kabla za CAT od TS480SAT uredjaja jel si ga gradio sam ili si kupio i gdje te koji tip kabla ja sam probao sa RS232 nul modemom ali necuje nista.Dobro bi dosla svaka informacija oko povezivanja RX/TX sa PC.
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A4AA

Sa TS 480 sam bio zadovoljan i radio je dobro, možda i nije za pravu baznu stanicu malo je mala, a neću je uspoređivati s "velikim" uređajima jer onda vidis gdje si HI. Što se tiče filtera ne vidim da će se postići nešto posebno jer i onako s dsp-om skidaš neželjene stvari za uho...ne troši..
Kabel nije problem, ima ga za kupiti kod svake računalne opreme..mora biti "ravan" ( pin1 na pin1, itd.) ne križan ,jer postoje dvije vrste. Ako imaš konektore 9  pin zalemi ga sam.
Stanicu treba podesiti i u meniju na određenu brzinu prijenosa i  kabelom direktno spojiti na com port na računalu.
U biti nikakvih problema nebi trebalo biti. Kad sve radi ok na displeju piše PC. Original software skineš s weba, podesiš....73 Marko 9A4AA

9A8DU

Krasna je to spravica sa puno mogućnosti,ja sam koristio HAMRADIO DELUX,komforniji i ljepše za oko,raskošniji od originalnog KENWOOD za 480,sada isto koristim Hamradio delux za TS-690 radi bez problema,devet pinski rs232 košta u čipoteci oko 28KN.
73
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A5CW

Citat: 9A4AA  u 21. Veljača 2010, 18:42:25
Sa TS 480 sam bio zadovoljan i radio je dobro, možda i nije za pravu baznu stanicu malo je mala, a neću je uspoređivati s "velikim" uređajima jer onda vidis gdje si HI. Što se tiče filtera ne vidim da će se postići nešto posebno jer i onako s dsp-om skidaš neželjene stvari za uho...ne troši..
Kabel nije problem, ima ga za kupiti kod svake računalne opreme..mora biti "ravan" ( pin1 na pin1, itd.) ne križan ,jer postoje dvije vrste. Ako imaš konektore 9  pin zalemi ga sam.
Stanicu treba podesiti i u meniju na određenu brzinu prijenosa i  kabelom direktno spojiti na com port na računalu.
U biti nikakvih problema nebi trebalo biti. Kad sve radi ok na displeju piše PC. Original software skineš s weba, podesiš....73 Marko 9A4AA

New call ? 4AA > 5BB ? ili obrnuto... sri za offtopic
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A4AA

Sve ok....Išao sam korak unatrag... hi...9A4AA ex 9A5BB

9A5CW

Offtopic
Samo pitam jer to nije uspjelo 9A4A ;) ex. 9a4aa .
Dobar znak, puno bolji nego onaj prije.
73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A2QP

Decki hvala na uputama ok ja sam napravio kabl sa dva 9 pin uticnice za com port ali sam napravio zarib 2na3 a 3na2 i tu je caka ispravit cu to i mislim da mora raditi.Htio bi raditi sa HamRadioDeluxe taj mi je softwer jako zgodan i ima sve moguce i nemoguce komunikacije a iz njega mogu i Logger-ov CW keyer ukljuciti i divno radi to sam radio sa FT100D i sve je radilo izvanredno dobro.
73 de 9A2QP Joe

9A2QP

No mogu stvarno potvrditi da mu je DSP puno bolji od onog u FT100D jer sam vec par godina s njim radio a s ovim tek radim tjedan dana ali mi se sve vise svidja stvarno je dobar.Ja inace obozavam male uredjaje a mocne odn puno dobrih stvari mozes koristiti jer su ih sa tim procesorima do savrsenstva dotjerali.Za sad mogu samo reci da sam odusevljen.
73 de 9A2QP Joe

9A2QP

Pozdrav svima kao prvo htio bi zahvaliti 9A4AA na korisnim savjetima u vezi CAT kontrola TS480SAT uredjaja.Nakon malo truda i muštranja PC-a i uredjaja proradilo je.Evo postupak da to iz prve proradi :napraviti RS232 9 pin kabl (pin to pin-znaci 1-1....9-9) ja sam nabavio USB-COM adapter-jer na USB radi bez ikakovih problema a com je slobodan za DIGI komunikacije(normalno potrebni drajveri za USB-COM.Zatim instalirati ARCP 480 originalni softwer za Kenwood a nakon pokretanja istog podesiti komunikacijski port (u mojem slucaju COM4).Nakon toga pokrenuti HamRadioDeluxe i njemu podesiti COM port (isti kao i ARCP480) Hrd se odmah konektira sa uredjajem i to je to.Za postavke na TS480 stavio sam brzinu komunikacije 9600 kao i na softweru i sve odmah radi.Za postavke HamRadioDeluxe ako nekoga interesira moze mi se javiti na mail joe9a2qp@gmail.com pa cu drage volje pomoci.
73 de 9A2QP Joe

E72X

Dovoljno je spojiti pinove 2,3,5,7,8  jer se ostali ne koriste !!!!