• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

YJ0MM

Autor 9A6XX, 16. Prosinac 2009, 09:57:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6R

I danas mi utekli dok sam se štimao na 30m.Odoše na 80m.
Više sreće drugi put. :)

73,9A6R

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A1AA

E Tome ova ti je dobra "od pola 14:30Z". Koje li je to vrijeme po SEV???
Ja sam ih radio upetak, u 15.05 UTC na 7,005. Signal im je bio slab ali relativno dobro čuju u ovom europskom zoo vrtu
73, Ivo 9A1AA

9A6R

I sad su na 7005,potiho se čuju...

73,9A6R

9A5TO

Citat: 9A1AA  u 23. Siječanj 2010, 19:22:05
E Tome ova ti je dobra "od pola 14:30Z". Koje li je to vrijeme po SEV???
Ja sam ih radio upetak, u 15.05 UTC na 7,005. Signal im je bio slab ali relativno dobro čuju u ovom europskom zoo vrtu
Najprije sam napisao pola 4 pa sam mislio kako će za to već od sutra biti "dvostruka" mogućnost (i po noći) te mi je ono POLA ostalo...
Kasnije su na neko vrijeme nestali pa se ponovo pojavili i idu satima, znači bit će dobra šansa i na 160m samo da prorade  ;)

9ARS25-@        3513.0 YJ0MM        up1 GL!                            1453 23 Jan   Vanuatu

73,

Tom, 9A5TO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A4W

Sad su na 14193
73 Toma 9a4w

9A5CW

Odradjeni jucer na 3 banda, zadnji info od njih primljen danas ujutro da se sinoc YJ lagano tresao, uzrok potres.
Dubai...
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A7YY

Citat: 9A5CW  u 25. Siječanj 2010, 08:57:46
Odradjeni jucer na 3 banda,

Kod mene jučer na 7.  Dovabio ih na GP + 2 X GI7b u FL-u.
Ja zadovoljan.  ;D

Lijepi pozdrav
Branko 9A7YY

9A5CW

Zadnji info:
za sat i po na 1.8 ... Hrle, za sad je rekao da se cuje samo sum... imaju jos jedan amp vise (popravili/prebacili cijevi iz jednog u drugi)...

73
73, Pa3k 9A5CW
B. Đorđević napisa:
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A5CY

Lipo,  budemo ih ''gonili'' i tamo na TOP, samo da nas čuju ?

Na 10 CW i 7 SSB su prolazili tanko, ali sigurno oko 15h lokala.

GL i njima i nama

Dean 9A5CY

9A3VV

Rade na 7007.23, više ih naslućujem no što ih čujem, preko njih gazi tko stigne, neki majmun na njihovoj frekvenciji podešava linear, sa TS-480 i vertikalkom nema šanse za probiti se do njih. Istina, u jednom sam trenutku čuo 9A3? i to je sve...
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3R

Citat: 9A3VV  u 25. Siječanj 2010, 16:53:11
Rade na 7007.23, više ih naslućujem no što ih čujem, preko njih gazi tko stigne, neki majmun na njihovoj frekvenciji podešava linear, sa TS-480 i vertikalkom nema šanse za probiti se do njih. Istina, u jednom sam trenutku čuo 9A3? i to je sve...

ima, ima šanse   ;)  (IC-706MKII 100W i vertical za 40m)

73, Rudy 9a3r

9A3VV

Pa, sad, ne znam baš je li umjesno uspoređivati TS-480 sa IC-706MKII i all band vertikalku (koja nije u stanju pokriti ni sve bandove za koje je deklarirana) sa monoband vertikalkom... Osim toga, moje su uši ugazile u sedmo desetljeće... :(

Btw, opet sam ih večeras (na)čuo ali je na tome i ostalo. Bilo je oko njih istodobno i drugih, meni zanimljivih, znakova do kojih se također nisam uspio probiti... :(
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6XX

pozdrav svima, probali smo maloprije na 160m, na nas sunrise ali nista, nigdje nista...

probat cemo opet nocas, negdje izmjedu 16 i 18z...vjerojatno puno ranije tijekom noci...

imamo i dalje samo jedno pojacalo.. 500W... drugo pojacalo je FL2100Z u koje smo ubacili 2 cijevi od AL-811 ali s obzirom da SSB ide jako slabo za CW smo samo dva operatora pa vrlo tesko nadjemo energije raditi obojica.. pile-upovi prema EU su stravicni...

konacno smo nasli malo otvaranje na 6m, ne znam ako je dosada bilo 6m YJ aktivnosti jer nas VK/ZL SMSaju kad stignu...  imamo lokalni YJ broj koji je objavljen na vkloggeru... ostala komunikacija ne radi..

9A1CCY odlican signal na 80m i medju prvima... signali opcenito iz 9A, S5 i YU su odmah iza rusa dokle recimo G,GW,GM veze su jako rijetke...

dosada smo uradili debelo preko 100 veza sa 9A stanicama i preko 70 razlicitih 9A znakova...
s obzirom da se i 9A2JG provukao mislim da svatko sa 100W moze proci.. kada slusate pile-up nemojte zvati u guzvi :/
toliko za sada... iduce javljanje vjerojatno iz VK... doma smo tek sljedeci tjedan...

inace i ovdje nas novinari vole... izasli u drzavnim novinama a trebala bi doci i drzavna tv, takodjer zvali su sa radio australije koja pokriva cijeli pacifik...

73,
YJ0MM team

9A5CW

Ma bravo Hrle jos ce te za presidenta postavit ;)
4712 qso u 17:35 lokala jucer...
73, Pa3k 9A5CW
B. Đorđević napisa:

9A6R

Jučer ih uradio na 7 SSB a 10-tak min.kasnije i CW.Još na 50 i meni dosta ;D

Sretan povratak kući.

73,9A6R