• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

kenwood ts 480 sat-"problem"

Autor 9A5BMB, 12. Listopad 2009, 10:41:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5BMB

pozdrav,
Molio bih za pomoć.
imam kenwood-a ts 480 sat,uredjaj je nov,nije išao još u prijem,samo je bio na RX-u,sada mi se pojavio problem,dok primam na ssb-u ništa se ne čuje,kad je uredjaj pojačan do kraja,čuje se tiho šum,kad prebacim na ruge modove,onda se samo šum čuje,da li je netko imao s tim problema?
unaprijed se zahvaljujem
73 9a5bmb

9A2D

Ponekad pomaže da prebaciš ANT1 i ANT2, da slušaš na antenu.

73 de 9a2d

9A5BMB

Volio bih da je do toga,ali na žalost nije  :'(

9A8DU

Pokušaj uređaj resetirati.73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)

P.S. ja sam imao sličan problem,Darko iz Koprivnice,9a7wa i puno njih problemi su različiti ali je očigledno da postoje.
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A5BMB

9a8du,hvala na odgovoru,
na zalost pokusavao sam full reset ali ne pomaze,mislio sam da sam zeznuo s nekim postavkama,al ocito nije do toga.zvao sam u servis i neznaju o cem se radi,rekli su mi da se probam informirat na forumu.primjetio sam kad je na ssb onda je skroz tih šum,a na drugim vrstama rada je glasan,ali samo prima šum,ništa drugo.kada biram freq tada mi se pojave točkice na ekranu uz zvuk upozorenja,nema određene freq na kojoj se to pojavi.

9A8DU

Pokušaj otići na ovu stranicu,tamo je forum o problemima sa narečenim  RU,
http://hr.diplofix.co/forum KENWOOD TS-480
vjerujem da ćeš saznati o tvom problemu.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3VV

Kad je već otvorena tema da se i ja javim sa svojim problemom. Imam TS-480SAT i neki dan sam nabavio notebook HP Probook koji nema COM port pa me zanima bi li se i kako dalo TS-a spojiti na USB port računala? Unaprijed hvala za svaku korisnu info!
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A7YY

Citat: 9A3VV  u 12. Listopad 2009, 19:01:08
Kad je već otvorena tema da se i ja javim sa svojim problemom. Imam TS-480SAT i neki dan sam nabavio notebook HP Probook koji nema COM port pa me zanima bi li se i kako dalo TS-a spojiti na USB port računala? Unaprijed hvala za svaku korisnu info!

A čuj, USB -------> serial adapter + straight serial kabel su po meni dobitna kombinacija. Kod mene to radi bez problema, CAT + PTT.
Znam da je ranije bilo nekih problema oko USB- serial adaptera i da neki nisu radili. U posljednje vrijeme mi se čini da tih problema više nema.
Ako griješim neka me netko ispravi.

9A3VV

73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A8DU

Spajanje KENWOOD TS 480 na USB port je sasvim normalna stvar,jasam koristio i njegovo sučelje za upravljanje uređajem i sve je radilo,uređaj je sa puno mogućnosti ,pa su i greške češće dok ga se ne nauči.
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3VV

Još samo da mi je nekako doći do sheme spajanja s obje strane kabla jer u Kenwood manualu nema ništa o spajanju na USB nego samo za 9-pinske konektore. Ne bih bio rad nešto krivo zalemiti pa onda gledati kako se iz uređaja i kompa pojavljuju dimni signali ;D Upravo mi je isteklo jamstvo za uređaj pa bi me to poprilično koštalo :o O kompu da ne pričam...

Do sada sam koristio samo najosnovnije funkcije uređaja (CW sa vanjskim i ugrađenim elektroncem i ručnim tipkalom) pa bih htio konačno probati što taj mališan još može ;)
73 Damir 9A3VV

9A8DU

Spajaš pin na pin,daklem jedan na jedan,dva na dva itd. drukčije nebi ni radilo.
P.S. brže ruke od pameti, nisam pročitao do kraja,naravno pin na pin kao što si i napravio prjelaz na USB ,sam prepoznaje i u većini slučajeva radi.
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A9YY

9A5BMB,Kod tvojeg uredjaja je problem sto je pll petlja otvorena,zato ti se pojavljuju tockice i cujes oznaku UN morse kodom,sto znaci da je petlja unlock.Naravno da uredjaj nista ne prima,jer mu glavni vfo ne radi,odnosno pll.Ili je nesto pokvareno,ili sto je cesci slucaj samo razdesen.Postoji jedna mjerna tocka na kojoj mora bit oko 5 volti koliko me sjecanje sluzi,jezgricu treba vrtiti da na toj tocki bude odredjen napon naveden u servisnom manualu,ako vrtnjom jezgrice se nemoze dobiti podesavanje napona,onda je u pll petlji nesto u kvaru.Ako si uredjaj nabavio u HR,i posjedujes jamstvo,obrati se na servis.

73,Sinke 9A9YY

9A9YY

Brzim pregledom manuala na strani 61,u tablici PLL SECTION se nalaze podaci o naponu na mjernoj tocki CV,za VCO 1,2,3...koji mora biti 4,2 v...a podesavaju se trimer kondenzatorima TC451,452,453.jedan od tri vco oscilatora ti ne radi,petlja nije zatvorena a to se kontrolira na mjernoj tocki CV,mjerenjem napona koji mora biti oko 4,2 v...ako ga nema ili odstupa od navedenog,treba ga podesiti.Nemoj to sam raditi,nego odnesi uredjaj na servis,i reci da to prekontroliraju...eto toliko.

73,Sinke 9A9YY

9A5BMB

9a9YY,hvala puno na odgovoru,
uređaj će biti spremljen na servis,hvala svima na pomoći

73 de 9a5bmb