• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

kenwood TL-922 direktno vezivanje gridova na masu

Autor 9A4WY, 04. Rujan 2009, 23:34:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4WY

pozdrav svima...zanima me da li je neko napravio izmjenu na TL-922 grids od 3-500Z direktno na masu(inace idu preko 3x220pF)...naime AG6K to predlaže odavno i argumentira to tamo na netu...bla,bla....
mene zanima koliko se mijenja ulazna impedancija cijevi...bolje rečeno...ako treba stimat ulazne filtere onda ne bih to dirao,ali ako se ulazni SWR mijenja jako malo(npr od 1:1.2 na 1:1.5)onda mozda i bih...ako je neko napravio to ili nesto konkretno zna o toj prepravci molim komentare.....hvala :)
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

9A9YY

Pozdrav,malo si krivo iterpretirao AG6K,mrezice idu u orginalu na masu preko prigusnice od 470 mikro henrija,a kondenzatori sluze za vf blokadu...ja sam radio tu preinaku jednom kolegi,kondenzatori se ostavljaju i dodaje se jos po jedan na svako podnozje od 1nf....postojece prigusnice se skidaju i umjesto njih ide otpor od 33 oma ,pola wata,karbon ....tako na oba podnozja...dobija se mirniji rad,i najbitnije --izjednacuje se struja kod obe cijevi,a to je bitno da jedna ne vuce vise-sto se uvjek dogadja ako cijevi nisu uparene,a uglavom nisu...nimakvih promjena nije bilo na ulaznom swr-u

73 de 9A9YY,Sinke

9A4WY

znaci nisi vezivao mrezice direktno na masu...hvala svejedno...
    A.E.

9A9YY

Neznam gdje si procitao podatak na sajtu AG6K da on preporucuje direktno vezivanje grida na masu,preporucujem da ponovo dobro Aprocitas sto kaze o tome,i vidjeces da preporucuje vezivanje simetrirajucih otpora od 27 do 33 oma izmedju grida svake cijevi i mase upravo zbog razloga sto jedna cijev sigurno vuce vise struje...to ti dodje kao emiterski otpori kod tranzistora...a ako grid povuce preveliku struju zbog recimo flesh overa,jednostavno ce otpori izgorit,pa je i na taj nacin zasticena cijev,odnosno mrezica...malo teze  pregori zica od postojece prigusnice,valjda si shvatio poantu njegove prepravke...pozdrav 73 9A9YY

9A4WY

razumijem sve sto kazes samo ja sam pitao da li je neko direktno vezao gridove na masu...to me interesira...i da li se mijenja ulazni SWR...ne zelim sad diskutirati sta je bolje..to neka svako odluci za sebe...hvala jos jednom na misljenju...
    A.E.

9A9YY

Pitao si dali neko zna nesto o tome,i dali je to probao....spajanje gridova na masu direktno kod visecijevnih lineara je bad news...ja sam se samo osvrnuo na to da ti tvrdis da je AG6K preporucio direktno vezanje na masu,sto apsolutno nije istina,isto kao i to da su gridovi uzemljeni preko kondenzatora,sto je isto tako apsurd..ok kolega necu vise o tome,lijepi tebi pozdrav....9A9YY
P.S. vezivanjem gridova ne mijenja se ulazni SWR..

9A4WY

A.E.

9A9YY

nije losa stvar uzemljiti gridove direktno na masu kod obe cijevi,pod uvjetom da osiguras poseban prednapon za svaku cijev i onda namjestis jednaku struju mirovanja za svaku cijev...ali nemoj radije spajat gridove na masu direkt,bolje je ipak da ostane barem ovako kako je sad,moguca je manja steta....73 de 9A9YY

9A3TA

Nekak mi se vidi da se tu radi o pregradnji TL-922 u mučenika s QB4/1100.

S tim cijevima se brikaju svi 220 pF na masu...

Prodajem ili mijenjam opremu...

9A4WY

a ne,ne...kupio ja sebi jedan komad... ;D..."mint condition" ;D sto kazu ameri...pa da ga malo "uredim"
    A.E.

9A3TA

Bogohulnik jedan!!!

Ak je mint condition, zakaj čačkat mečku?

U struju i po gasu...

9A4WY

A.E.

9A9YY

Dado,imao si slucaj da je  prigusnica zgorila na jednoj cijevi,sad zamisli kolika je struja morala teci da zgori zica prigusnice,da je mrezica te cijevi bila na masi rastopila bi se mrezica a ti bi trazio novu cijev ,koje nisu nimalo jeftine.Sa otporima se to nebi ni dogodilo a ako i bi otpori su jeftini,cak se i orginal prigusnice tesko nabavljaju danas...imam jos dvije ak treba neko,ostalo od preinake 73 de 9A9YY

9A3TA

Original prigušnica se nabavlja odmah, a ima i sad... Količine zasad neograničene...

Ne kažem da ima raznih preinaka i "preinaka", ali uređaj koji je mint čarobirati? A još ga nije ni upalio...

Živio šraufnciger...

Evo, odgovorno tvrdim da u svaki linear home made ili tvornički treba ugraditi step start...

Može se dignuti anodni napon na 5-6 kV, i sigurno će dati 2,5 kW vrlo, vrlo kratko vremena... Amen.

9A9YY

Eto to ti se moze dogodit ako vezes gridove direkt na masu,bolje je da nista ne diras ili napravi preinaku kao sto sam ti objasnio,to ti toplo preporucujem..zelim ti puno lijepih veza s tim uredjajem...73 de 9A9YY