• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

9A5CY/P

Autor 9A7YY, 14. Srpanj 2009, 22:01:45

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7YY

Dejan će se sutra (15.srpnja) iza 14.00 loc pokušati javiti sa CI-533 Frmić, CI-534 Čavatul i CI-535 Dužac Mali.
Svi se navedeni otoci nalaze u Pašmanskom kanalu i vrijede za IOTA-u.

Poželimo mu bar malo hladovine a nama nešto više propagacija.  ;)

9A6AA

Citat: 9A7YY  u 14. Srpanj 2009, 22:01:45
Dejan će se sutra (15.srpnja) iza 14.00 loc pokušati javiti sa CI-533 Frmić, CI-534 Čavatul i CI-535 Dužac Mali.
Svi se navedeni otoci nalaze u Pašmanskom kanalu i ne vrijede za IOTA-u.

Svi navedeni otoci vrijede za IOTA-u EU-170.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A7YY

Citat: 9A6AA  u 14. Srpanj 2009, 22:11:59

Svi navedeni otoci vrijede za IOTA-u EU-170.

Hvala za ispravak netočnog navoda.

9A6AA

Bilježim se sa štovanjem.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6C

Kako vidin da ste se vas dvojica lipo dogovorili i još se bilježite, ajmo provat i ovo.

Najava ovakve aktivnosti je tipična vijest za prvu stranicu ovog weba pa pokušajmo to ubuduće kanalizirati tamo, a forum ostavimo za raspravu, tučnjavu, potezanje za kosu i slične radnje :o

Ne znam da li ste primjetili da je u posljednje vrijeme priliv vijesti, kakvih-takvih, na početnoj strani povećan, znači - radi se  :D

Isto vrijedi i za S5 expd na EU90.

Znači - pošalji vijest ili mail sa svim prilozima, a dežurni će to uobličit i još pohvalit pošiljaoca ;)

Da konačno počnemo funkcionirati kao njuz portal.

TU GG

Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A5CY

Auuuu, vi se rasplamsali s mojim znakom, a ja uopće nisam tražio niti želio toliku pozornost.

Istina je da danas oko ili iza 14h lokala (12z) mislim početi aktivnost sa jednog od tri otoka koji su za danas u planu, a to je CI533, 534, 535.  Koji će biti prvi, vidjet ćemo kad krenemo. No, ne očekujte previše jer sam ovdje i dalje samo na odmoru s obitelji, a tako i idem s njima na otoke bez posebno velikog akumulatora za te namjene. Nosim sa sobom 2 baterije od 18Ah i dobrog potrošača IC706mkIIg pa koliko aktiviram, aktiviram. U planu su 2 sigurno, a treći ovisno o tome koliko baterija izdrži.  Zbog toga svega i ne planiram duže zadržavanje na bandu, 50-60qso sa svakog otoka i gasim se. Eventualno budem duže radio s 3. otoka, ako baterija posluži. Ovisno o propagacijama, ali mislim da ću početi na 14260 zbog boljeg SWR-a u vertikal anteni, a 7 samo ako ne bude išlo sa 9A u short skipu na 14.  Dobro, možda nakon 14 i odem nakratko 3-5min na 7, ali ljudi, obavjestite jedni druge, ako vam koji od tih otoka baš treba pa da probamo. Smijete me žicati i mobitelom, dogovorimo se pa probamo vezu na 7.

Zato sve ovo i nisam planirao pompoznao najavljivati da si ne stvaram obavezu....SRI.  Otoci su ionako aktivirani već nekoliko puta.

VY 73  CUL

Dean,  9A5CY/P     

9A5AN

Gorane,

Vijesti ovog tipa objavljuju se na naslovnici IOCA web-a gdje se mogu pročitati i na engleskom pošto neki IOCA lovci ne razumiju Hrvatski.

73 de Neno  8)

9A6R

Ima priko misec dana a glavnih aktivatora nema po škojima.Vidi se da je recesija učinila svoje. ;)

Mirno more želim.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!