• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Lafayete UVS 300 problem

Autor 9A2UJ, 06. Srpanj 2009, 06:56:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2UJ

Pozdrav!
  Kupio sam prošle godine UVS 300 Lafayete ( 144/432 MHz) . Sada kada sam je htio postaviti ,išao sam najprije provjeriti čujnost te antene i SWR.

Na 144 SWR je dobar, na 432 katastrofa,užas......
    Ima li tko sličnih iskustava sa spomenutom antenom, kakvo konkretno rješenje (bez puno teorije HI) odn. da li je netko već izvršio kakvu modifikaciju.
:'(
              Antena je očito  u " banani"                                  pozdrav   de   9A2UJ

9A6JRZ

Pozdrav,

9A4TT je dosta radio s tom antenom. I mi smo je zbog toga kupili (radio klub, 9a2UB i ja). Mislim da je 9A2UB puno zadovoljniji s tom antenom od kako ju je digao na pravu visinu (tada su mjerili SWR s SWR metrom od 9a2kk i on je bio OK - na 2m).

Ja sam u natjecanjima radio isti broj veza s Slim Jim antenom i s UVS-300, ali sam antenu imao na 3 -3,5 m od tla (a kao kabel stari RG-58 - pomalo ispucan :) )

Na klubu moramo zamjeniti kabel da bi mogli napraviti kontrolu ispravnosti antene (sa starim kabelom je katastrofa - jako loš SWR - sigurno nam je ušla voda u kabel). Uskoro bi trebali zamjeniti taj kabel pa ćemo provjeriti ispravnost antene (bar što se tiče SWR-a).

Kao najbitnije je to da se može obratiti u Mar elektroniku vezano za te antene

73 de 9a6jrz