• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Rad na 60-metarskom opsegu u Hrvatskoj?

Autor 9A3VV, 29. Lipanj 2009, 15:39:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3VV

SB DX @ ARL $ARLD025
ARLD025 DX news

ZCZC AE25
QST de W1AW
DX Bulletin 25  ARLD025
From ARRL Headquarters
Newington CT  June 25, 2009
To all radio amateurs

SB DX ARL ARLD025
ARLD025 DX news

This week's bulletin was made possible with information provided by
G3KMA, NC1L, QRZ DX, the OPDX Bulletin, DXNL, 425 DX News, The Daily
DX, Contest Corral from QST and the ARRL Contest Calendar and WA7BNM
web sites.  Thanks to all.

...

CROATIA, 9A.  Jernej, S59KM is QRV as 9A/S59KM from Ugljan Island,
IOTA EU-170, until July 2.  Activity is on 40 to 2 meters, including
60 meters
, using CW and SSB.  QSL to home call.

...

U našem Pravilniku ja nigdje ne vidim 60-metarski opseg. Ne znam je li u Sloveniji rad na tom opsegu legalan, ali ako ga nema u našem Pravilniku onda bi, po meni, njegov rad na tom opsegu na teritoriju Republike Hrvatske bio ilegalan. Molim nekoga upućenijeg od mene da mi odgovori jesam li u pravu ili nisam (i zašto nisam, ako nisam). A ako jesam, kakve sankcije slijede kolegi iz Slovenije?
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A4ZZ

9A3VV

I ja mislim da jesam. Sad me još samo zanima hoće li kolega biti sankcioniran? Ja ću poslati ovo HRS-u i HAKOM-u, pa da vidimo...
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A5K

Kolega će vjerojatno raditi na 6m, budući je citirani izvod iz biltena očito s "tipfelerom"...
Osim toga piše od 40m do 2m opsega, teško da između toga stane 60m...?  :o

73,
Krešo - 9A5K

9A3VV

Iskreno, Krešo, sumnjam da je u pitanju tipfeler jer ako je navedeno da će raditi na opsezima od od 40 do 2 m onda se podrazumijeva i 6 m, ali ako se posebno naglašava opseg od 60 m koji je amaterima u USA i ne znam gdje sve još dostupan, onda se tu ne radi o tipfeleru nego baš o najavi rada na 60 m.
73 Damir 9A3VV

9A6C

Pa ako se kolega objavi na 60m , šta da mu radimo... Zna što riskira, HAKOM je tu i eto...

Glasam za typoo...

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A7YY

9A5K

Citat: 9A3VV  u 29. Lipanj 2009, 16:16:42
Iskreno, Krešo, sumnjam da je u pitanju tipfeler jer ako je navedeno da će raditi na opsezima od od 40 do 2 m onda se podrazumijeva i 6 m, ali ako se posebno naglašava opseg od 60 m koji je amaterima u USA i ne znam gdje sve još dostupan, onda se tu ne radi o tipfeleru nego baš o najavi rada na 60 m.

Ma, 6m je u pitanju.. Evo i Brankov link to dokazuje.
Za neke zemlje ne važe CEPT uvjeti za 6m, pa je vjerojatno to trebalo biti naglašeno ovdje, budući u 9A nema tih ograničenja prilikom rada s CEPT licencom.

73,
Krešo - 9A5K

9A3VV

OK, sve jasno, ARRL sam držao vjerodostojnim izvorom informacija pa sam reagirao.
73 Damir 9A3VV