• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

J pole antena

Autor 9A3BCZ, 26. Svibanj 2009, 11:40:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3VV

KB9VBR za svoju konstrukciju J Pole antene za 2 m navodi dobit od oko 3 dB u odnosu na 1/4 valnu GP. Napravio sam tu njegovu antenu i zadovoljan sam, jednostavna je za napraviti i podesiti, solidna i jeftina. I, naravno, jako se dobro ponaša.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A7KSJ

Pozdrav .

Ajde još stavi i adresu sa koje da skinem podatke za izradu antene jer mi svega i svačega otvara internet kad otkucam KB9VBR J-pole antenna .

9A7KSJ

Juraj .

9A2QP

Evo ovo ti je to kaj trebas
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A3VV

Citat: 9A7KSJ  u 20. Srpanj 2009, 08:38:52
Pozdrav .

Ajde još stavi i adresu sa koje da skinem podatke za izradu antene jer mi svega i svačega otvara internet kad otkucam KB9VBR J-pole antenna .

9A7KSJ

Juraj .

Daklem, 'vako:
dimenzije i upute za izradu: http://www.jpole-antenna.com/kb9vbr_jpole_plans.pdf
fotografija izrađene antene: http://www.jpole-antenna.com/products.php#2meter
Kad sam je ja izradio onda znaj da je zbilja jednostavno ;)

Btw, malo pročačkaj po toj adresi pa ćeš naći dimenzije i za druge bandove.

Cijevi, kapice, koljena, T-komadi, sve ti je u Pevecu na policama s materijalom za centralna grijanja.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3BCZ

Moja samogradnja... Od 06.mjeseca.
Nakon što sam započeo ovu temu, a po savjetima kolega primio sam se posla i nastala je J-otica...

Jednostavno je i vrlo učinkovito. Sa 5,5W radim iz "rupe", dakle s strane UKV-a - loše pozicije i
dosta dobro prolazim...

Malo cijevi, malo cina, manji brenerčić...  Uspjeh je zagarantiran.
73 de 9A3BCZ, Zlatko

9A2QP

kaj nevalja vam ona sch sa izracunom za sve bandove
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A6NDD

Po netu sam našao u tekstovima da su J pole antenu radili od bakrene žice i ljepili powertapom na prozore. Da li je netko iskušao tu metodu? Ja bi je napravio od 2,5 mm2 bakrene žice i također prilipio na prozor s vanjske strane (imali razlike vanjska/unutrašnja strana prozora?). Ako se radio od žice da li treba što korigirati u mjerama?

Da i još jedno pitanjce vezano uz istu antenu. Koliko bi trebalo udaljiti antenu prilikom montaže od limom obložene fasade zgrade, ako bi antenu montirao na neki nosač. Eksperimentirao sam s nekim žičanim antenama za KV i ni jedna nije imala dobar SWR. Kako sam iste antene isprobavao u objektu gdje nije bilo limene fasade i imale su dobar SWR, očito da lim malo remeti formule iz knjiga  ;)