• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Tonna antene

Autor 9A5NG, 16. Svibanj 2009, 22:45:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5NG

Posjedujem dvije nekompletne tonna antene, jedna je 13el. a druga 17el. Ima li tko sucajno kakve nacrte za bilo koju od ovih antena, trebaju mi dimenzije i nacin spajanja, trazio sam na inetu, ali...
Unaprijed zahvaljujem na bilo kakvoj sugestiji.

Pozdrav de Nenad.

9A9L

Jesi li mozda probao traziti po oznaci antene.?
Ja imam manual za 17 el pa cu ti ga poslati. Za 9 el mozda ima 9a4tt jer on svakakvog vraga ima u papirima.
U medjuvremenu mozes pogledati na ovoj stranici. Tu bi trebalo biti toga sto trazis.A mozda ti pomogne da se odlucis da se ne bakces sa tim srotom koji imas i da si napravis antenu kako treba.

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6C

Citat: 9A9L  u 17. Svibanj 2009, 02:53:54
Jesi li mozda probao traziti po oznaci antene.?
Ja imam manual za 17 el pa cu ti ga poslati. Za 9 el mozda ima 9a4tt jer on svakakvog vraga ima u papirima.
U medjuvremenu mozes pogledati na ovoj stranici. Tu bi trebalo biti toga sto trazis.A mozda ti pomogne da se odlucis da se ne bakces sa tim srotom koji imas i da si napravis antenu kako treba.

Nije uopće loša ideja iskoristiti samo nosač i mehaniku od tonne i na njoj posložiti neku pametniju antenu - dk7zb, yu7ef, dl6wu, dj9bv, zavisno od dužine.

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A5NG

Ok, vidim da smatrate da su neke nove antene bolje od navedenih tonna, dajte mi onda neki savjet, koja bi se mogla napraviti od starih antena, a da nebudu previse komplicirane i da imaju bar priblizan dobitak kao tonne. Unaprijed zahvaljujem.

9A9L

Nenade, evo ti link na stranicu DM2BLE i pogledaj oblong antene od yu1qt. Pogledaj dobitke i duzine antena. Za Jamnicku lokaciju savrseno.

http://www.swschwedt.de/kunden/dm2ble/ukw-beams.htm
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM